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Firma en Digital.CSIC (*)
Tronchoni, Jordi
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencias de La Vid y del Vino (ICVV)
 
Categoría Profesional
Titulado Superior contratado
 
Especialización
I am interested in yeast biology, specially Saccharomyces in wine biotechnology. During the last few years I have performed research on Saccharomyces cerevisiae adaptation to alcoholic fermentation, also developing methods to reduce alcohol content of wines, based on the respiratory metabolism of non-Saccharomyces yeasts. Current research lines are focused on the interactions between cells for different starter cultures in alcoholic fermentation (Saccharomyces and non-Saccharomcyes).
 
Email
jtronchoni@iata.csic.es
 
 
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Resultados 1-20 de 51.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2016Yeast physiological diversity and interspecies interactions under industrially relevant conditionsGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Rodrigues, Alda Joao CSICcomunicación de congreso
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg18-jun-2017Yeast interactions under winemaking conditions, attenuation of wine ethanol contentMorales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID comunicación de congreso
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg8-may-2022Yeast extracellular vesicles and whole cells induce similar transcriptomic responses by target wine yeast cellsMejías-Ortiz, Miguel CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso
4openAccessWine yeast cells have similar transcriptomic response to extracellular vesicles or whole cells from other yeast species.pdf.jpg7-abr-2022Wine yeast cells have similar transcriptomic response to extracellular vesicles or whole cells from other yeast speciesMejías-Ortiz, Miguel CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDcomunicación de congreso
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg9-jul-2017Sulphite tolerance requires proper autophagic function in Saccharomyces cerevisiaeValero, Eva; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso
6openAccess27-nov-2023Softer wine with an improved combination of aeration and yeast strainsGonzález García, Ramón CSIC ORCID; Martín-Guindal, Andrea; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Juez, Cristina CSIC; López-Berges, Laura CSIC; Aguirrezábal, Rufino CSIC; Morales, Pilar CSIC ORCIDcomunicación de congreso
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg9-jul-2017Scaling-up aerated fermentation for etanol reduction. Effect on wine aromaCuriel, José Antonio CSIC ORCID ; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
8openAccess1-jun-2022Saccharomyces cerevisiae responde de forma similar al co-cultivo o a una fracción enriquecida en vesículas extracelulares de Metschnikowia pulcherrimaMejías-Ortiz, Miguel CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDcomunicación de congreso
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-jun-2018Retos científicos y aplicaciones de levaduras alternativas en un contexto de cambio climáticoGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Rodrigues, Alda Joao CSICcomunicación de congreso
10openAccess7-abr-2022Protein content of the Oenococcus oeni extracellular vesicles-enriched fractionMejías-Ortiz, Miguel CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg7-nov-2018Prions do not seem to be relevant for either sluggish fermentation or reduced alcohol yieldCuriel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Patil, Kiran R.; Jouhten, Paula; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-oct-2018Oxygen sequestration by Metschnikowia pulcherrima triggers a species-specific transcriptional response in Saccharomyces cerevisiaeTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
13openAccessNuevas vías de disminución del grado alcohólico del vino mediante evolución dirigida.pdf.jpg1-jun-2022Nuevas vías de disminución del grado alcohólico del vino mediante evolución dirigidaGuindal, Andrea M.; Roodink, Jorik S.; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID ; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID comunicación de congreso
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg7-nov-2018Morphological and proteomic characterization of yeast extracellular vesicles in an oenological contextMencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Valero, Eva; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg19-sep-2018Modulación biotecnológica del rendimiento alcohólico durante la vinificaciónGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCIDcomunicación de congreso
16openAccessModel_guided.pdf.jpg24-jun-2019Model-guided construction of recombinant S. cerevisiae strains showing lower acetate yield under aerobic conditionsRodrigues, Alda Joao CSIC; Andrejev, Sergej; Jouhten, Paula; Patil, Kiran R.; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Microbiological strategies for alcohol level reduction in wineGonzález García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Rodrigues, Alda Joao CSIC; Curiel, José Antonio CSIC ORCID comunicación de congreso
18openAccessLas vesículas extracelulares de levaduras inducen una respuesta transcriptómica similar a un co-cultivo en condiciones enológicas.pdf.jpg23-may-2022Las vesículas extracelulares de levaduras inducen una respuesta transcriptómica similar a un co-cultivo en condiciones enológicasMejías-Ortiz, Miguel CSIC ORCID ; Mencher-Beltrán, Ana CSIC ORCID; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCIDcomunicación de congreso
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015La adaptación de S. cerevisiae a la primera fase de la fermentación alcohólica ocurre a diferentes niveles génicosTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Mangado, Ana CSIC; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
20openAccess7-abr-2022Is Saccharomyces cerevisiae suitable for winemaking under aerobic conditions?Guindal, Andrea M.; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID ; Calleja, Elena; Morales, Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso