Firma en Digital.CSIC (*)
Montero García, Pilar
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Productos. Grupo: Desarrollo, Valorización e Innovación de Productos de la Pesca (INNOVAPESCA)
 
Categoría Profesional
Profesora de investigación del CSIC
 
Especialización
Desarrollo, Valorización e Innovación de Productos de la Pesca
 
Email
mpmontero@ictan.csic.es
 
ORCID
 
Perfil en Google Scholar
 

Refined By:
Autor:  Alemán, Ailén

Resultados 1-20 de 47.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessLiposomes-polylysine.pdf.jpg2016A novel functional wrapping design by complexation of ε-polylysine with liposomes entrapping bioactive peptidesAlemán, Ailén CSIC ORCID; Mastrogiacomo, Ireta; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Ferrari, Begoña CSIC ORCID ; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
2openAccessactividadquercetina.pdf.jpg2022Actividad antioxidante y digestibilidad lipídica de emulsiones de tipo Pickering de aceite de coco con nanopartículas de quitosano-quercetinaAlemán, Ailén CSIC ORCID; Ramos, Sonia CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
3openAccessantilipo.pdf.jpg2022Anti-inflammatory properties, bioaccessibility and Intestinal absorption of sea fennel (Crithmum maritimum) extract encapsulated in soy phosphatidylcholine liposomesAlemán, Ailén CSIC ORCID; Marín, Daniel CSIC ORCID CVN; Fernández de Palencia, P. CSIC; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
4openAccessDaRochaAnti-flammatory.pdf.jpg2018Anti-Inflammatory, antioxidant, and antimicrobial effects of underutilized fish protein hydrolysateDa Rocha, Meritaine; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Baccan, G. C.; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Prentice, Carlosartículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Antimicrobial and antioxidant chitosan solutions enriched with active shrimp (Litopenaeus vannamei) waste materialsArancibia, Mirari CSIC ORCID; Alemán, Ailén CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
6closedAccess2011Antioxidant activity of several marine skin gelatinsAlemán, Ailén CSIC ORCID; Giménez, Begoña CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Antioxidant and functional properties of gelatin hydrolysates obtained from skin of sole and squidGiménez, B.; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Antioxidant properties of tuna-skin and bovine-hide gelatin films induced by the addition of oregano and rosemary extractsGómez Estaca, Joaquín CSIC ORCID; Bravo, Laura CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
9openAccessbioaccsalmon.pdf.jpg2019Bioaccessibility and antimicrobial properties of a shrimp demineralization extract blended with chitosan as wrapping material in ready-to-eat raw salmonGómez Estaca, Joaquín CSIC ORCID; Alemán, Ailén CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Baccan, G. C.; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactividad de péptidos obtenidos a partir de hidrólisis enzimática de túnica de calamar gigante.Pérez-Santín, Efrén CSIC; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
11openAccesscarboxyhydro.pdf.jpg2019Carboxymethyl cellulose films containing nanoliposomes loaded with an angiotensin-converting enzyme inhibitory collagen hydrolysateMarín, Daniel CSIC ORCID CVN; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
12openAccessfiilm-caseinate-liposome.pdf.jpg2019Changes in structural integrity of sodium caseinate films by the addition of nanoliposomes encapsulating an active shrimp peptide fractionMontero García, Pilar CSIC ORCID ; Mosquera, Mauricio CSIC; Marín, Daniel CSIC ORCID CVN; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
13closedAccess2024Characterisation of desolvation-produced high-molecular-weight gelatin fractions and their use for nanoparticles synthesisMontero García, Pilar CSIC ORCID ; Tovar, Clara A.; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
14openAccesscharahydro.pdf.jpg2021Characterization and storage stability of spray dried soy-rapeseed lecithin/trehalose liposomes loaded with a tilapia viscera hydrolysateSepúlveda, Cindy T.; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Zapata, José A.; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
15openAccessLima et al 2021 polymers-13-03331-v2 Chitosan nanoparticles in food emulsions.pdf.jpg2021Characterization, bioactivity and application of chitosan-based nanoparticles in a food emulsion modelOliveira Lima, Karina; Barreto Pinilla, Cristian Mauricio; Alemán, Ailén CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Prentice, Carlosartículo
16openAccessLima et al 2021 digital CSIC.pdf.jpg2021Characterization, stability, and in vivo effects in Caenorhabditis elegans of microencapsulated protein hydrolysates from stripped weakfish (Cynoscion guatucupa) industrial byproductsOliveira Lima, Karina; Alemán, Ailén CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Prentice, Carlos; Taipe Huisa, Andy Joel; Monserrat, José Mariaartículo
17openAccesscoatingpackag.pdf.jpg2016Comparative study between film and coating packaging based on shrimp concentrate obtained from marine industrial waste for fish sausage preservationAlemán, Ailén CSIC ORCID; González, Federico; Arancibia, Mirari CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
18openAccessContribution of Leu.pdf.jpg2011Contribution of Leu and Hyp residues to antioxidant and ACE-inhibitory activities of peptide sequences isolated from squid gelatin hydrolysateAlemán, Ailén CSIC ORCID; Giménez, Begoña CSIC ORCID; Pérez-Santín, Efrén CSIC; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
19openAccessfoods-12-02272.pdf.jpg5-jun-2023Development of a ready-to-eat fish product enriched with fish oil entrapped in a κ-carrageenan egg white fish protein hydrolysate dry powderGómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Pérez García, Selene; Alemán, Ailén CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; González Sotelo, Carmen CSIC ORCID ; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
20openAccessdevelopmentbiocompsite.pdf.jpg2018Development of active biocomposites using a shrimp cooking effluentAlemán, Ailén CSIC ORCID; González, Federico; Arancibia, Mirari CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo