Firma en Digital.CSIC (*):
Montero García, Pilar
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Productos. Grupo: Desarrollo, Valorización e Innovación de Productos de la Pesca (INNOVAPESCA)
 
Categoría Profesional:
Profesora de investigación del CSIC
 
Especialización:
Desarrollo, Valorización e Innovación de Productos de la Pesca
 
Email:
mpmontero@ictan.csic.es
 
ORCID:
 
Perfil en Google Scholar:
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2005A 4-hexylresorcinol-based formulation to prevent melanosis and microbial growth in chilled tiger prawns (Marsupenaeus japonicus) from aquacultureMartínez Alvarez, Oscar; López Caballero, M. E. ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
2openAccesssausagepress.pdf.jpg2005A functional chitosan-enriched fish sausage treated by high pressureLópez Caballero, M. E. ; Gómez Guillén, M. C. ; Pérez-Mateos, Miriam  ; Montero García, Pilar  artículo
3openAccessLiposomes-polylysine.pdf.jpg2016A novel functional wrapping design by complexation of ε-polylysine with liposomes entrapping bioactive peptidesAlemán, Ailén ; Mastrogiacomo, Ireta; López Caballero, M. E. ; Ferrari-Fernández, Begoña ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
4openAccessnanocompositefilm.pdf.jpg2018Active nanocomposite films based on soy proteins-montmorillonite- clove essential oil for the preservation of refrigerated bluefin tuna (Thunnus thynnus) filletsEcheverría, Ignacio; López Caballero, M. E. ; Gómez Guillén, M. C. ; Mauri, Adriana N.; Montero García, Pilar  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Addition of hydrocolloids and non-muscle proteins to sardine (Sardina pilchardus) mince gels: Effect of salt concentrationGómez Guillén, M. C. ; Montero García, Pilar  artículo
6openAccessadditmuscle.pdf.jpg2002Addition of microbial transglutaminase and protease inhibitors to improve gel properties of frozen squid musclePérez-Mateos, Miriam  ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Agar films containing green tea extract and probiotic bacteria for extending fish shelf-lifeLacey, Antonio L. de; López Caballero, M. E. ; Montero García, Pilar  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Alternative fish species for cold-smoking processGómez Guillén, M. C. ; Gómez Estaca, Joaquín ; Giménez, Begoña ; Montero García, Pilar  artículo
9openAccessDaRochaAnti-flammatory.pdf.jpg2018Anti-Inflammatory, antioxidant, and antimicrobial effects of underutilized fish protein hydrolysateDa Rocha, Meritaine; Alemán, Ailén ; Baccan, G. C.; López Caballero, M. E. ; Gómez Guillén, M. C. ; Montero García, Pilar  ; Prentice, Carlosartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Antimicrobial activity of composite edible films based on fish gelatin and chitosan incorporated with clove essential oilGómez Estaca, Joaquín ; Lacey, Antonio L. de; Gómez Guillén, M. C. ; López Caballero, M. E. ; Montero García, Pilar  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Antimicrobial and antioxidant chitosan solutions enriched with active shrimp (Litopenaeus vannamei) waste materialsArancibia, Mirari ; Alemán, Ailén ; López Caballero, M. E. ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Antimicrobial and rheological properties of chitosan as affected by extracting conditions and humidity exposureArancibia, Mirari ; López Caballero, M. E. ; Gómez Guillén, M. C. ; Fernández-García, Marta  ; Fernández Martín, Fernando ; Montero García, Pilar  artículo
13closedAccess2011Antioxidant activity of several marine skin gelatinsAlemán, Ailén ; Giménez, Begoña ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Antioxidant and functional properties of gelatin hydrolysates obtained from skin of sole and squidGiménez, B.; Alemán, Ailén ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Antioxidant film development from unrefined extracts of brown seaweeds Laminaria digitata and Ascophyllum nodosumBlanco Pascual, Nuria ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Antioxidant properties of green tea extract incorporated to fish gelatin films after simulated gastrointestinal enzymatic digestionGiménez, Begoña ; Moreno, Sonia; López Caballero, M. E. ; Montero García, Pilar  ; Gómez Guillén, M. C. artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Antioxidant properties of tuna-skin and bovine-hide gelatin films induced by the addition of oregano and rosemary extractsGómez Estaca, Joaquín ; Bravo, Laura ; Gómez Guillén, M. C. ; Alemán, Ailén ; Montero García, Pilar  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Antioxidant, ACE-inhibitory, and antimicrobial activities of peptide fractions obtained from dried giant squid tunicsMosquera, Mauricio ; Giménez, Begoña ; Ramos, Sonia  ; López Caballero, M. E. ; Gómez Guillén, M. C. ; Montero García, Pilar  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Autolysis and protease inhibition effects on dynamic viscoelastic properties during thermal gelation of squid muscleGómez Guillén, M. C. ; Hurtado, José L.; Montero García, Pilar  artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Behavior of octopus muscle (Octopus vulgaris) under a process of pressure-time-temperature combinationsHurtado, José L.; Montero García, Pilar  ; Borderías, A. Javier artículo