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Firma en Digital.CSIC (*)
Martínez Álvarez, Óscar
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Productos (DPRD). Grupo: Desarrollo, Valorización e Innovación de Productos de la Pesca (INNOVAPESCA)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Diseño, valorización e innovación de productos de la pesca y acuicultura seguros, saludables y de conveniencia.
 
Email
oscar.martinez@ictan.csic.es
 
 
Perfil en Google Scholar
 
 
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Resultados 1-20 de 80.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2005A 4-hexylresorcinol-based formulation to prevent melanosis and microbial growth in chilled tiger prawns (Marsupenaeus japonicus) from aquacultureMartínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
2openAccessAngiotensin-I-Converting_Enzyme_Inhibitory_and.pdf.jpg2013Angiotensin-I-converting enzyme inhibitory and antioxidant activities of protein hydrolysate from muscle of barbel (barbus callensis)Sila, Assaâd; Haddar, Anissa; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Bougatef, Aliartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Antioxidant and anti-proliferative activities of astaxanthin extracted from the shell waste of deep-water pink shrimp (Parapenaeus longirostris)Sila, Assaâd; Ayed-Ajmi, Y.; Sayari, Nadhem; Nasri, M.; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Bougatef, Aliartículo
4openAccessantimine.pdf.jpg2019Antioxidant and antimicrobial enhancement by reaction of protein hydrolysates derived from shrimp by-products with glucosamineDjellouli, Mustapha; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Arancibia, Mirari CSIC ORCID; Karam, Noureddine; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN artículo
5openAccessantioxcrystall.pdf.jpg2022Antioxidant, antihypertensive, hypoglycaemic and nootropic activity of a polyphenolic extract from the halophyte Ice plant (Mesembryanthemum crystallinum)Calvo, Marta CSIC ORCID ; Martín Diana, Ana Belén CSIC; Rico, Daniel CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN artículo
6openAccessAcceptedSilabiochemical.pdf.jpg2014Biochemical and antioxidant properties of peptidic fraction of carotenoproteins generated from shrimp by-products by enzymatic hydrolysisSila, Assaâd; Sayari, Nadhem; Balti, Rafik; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Nedjar-Arroume, Naima; Moncef, Nasri; Bougatef, Aliartículo
7openAccessfiilm-caseinate-liposome.pdf.jpg2019Changes in structural integrity of sodium caseinate films by the addition of nanoliposomes encapsulating an active shrimp peptide fractionMontero García, Pilar CSIC ORCID ; Mosquera, Mauricio CSIC; Marín, Daniel CSIC ORCID CVN; Alemán, Ailén CSIC ORCID; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Characterisation and tissue distribution of polyphenol oxidase of deepwater pink shrimp (Parapenaeus longirostris)Zamorano, Jaime; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Characteristics and functional properties of gelatin extracted from squid (Loligo vulgaris) skinAbdelmalek, Baha Eddine; Gómez Estaca, Joaquín CSIC ORCID; Sila, Assaâd; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Ellouz-Chaabouni, Semia; Ayadi, Mohamed Ali; Bougatef, Aliartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Characterization and tissue distribution of polyphenol oxidase from deepwater pink shrimp (Parapenaeus longirostris).Zamorano, Jaime; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Characterization of phenoloxidase activity of carapace and viscera from cephalothorax of Norway lobster (Nephrops norvegicus).Giménez, Begoña CSIC ORCID; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
12openAccesscharacthead.pdf.jpg2019Characterization, surface properties and biological activities of protein hydrolysates obtained from hake (Merluccius merluccius) headsKaroud, Wafa; Sila, Assaâd; Krichen, Fatma; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Bougatef, Aliartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Chemical and microbial quality indexes of Norway lobsters (Nephrops norvegicus) dusting with sulphitesMartínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
14openAccessChemica_and_microbial_quality_indexes_of_Norwegian_lobsters_(Nephrops.pdf.jpg2008Chemical and microbial quality indexes of Norwegian lobsters (Nephrops norvegicus) dusted with sulphitesMartínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
15openAccess2005Controlled atmosphere as coadjuvant to chilled storage for prevention of melanosis in shrimps (Parapenaeus longirostris)Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
16openAccessDevelopment_of_Bioprocesses_for_Potential_Functional_Ingredients_from.pdf.jpg2013Development of Bioprocesses for Potential Functional Ingredients from Marine productsBougatef, Ali; Balti, Rafik; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Effect of brine salting at different pHs on the functional properties of cod muscle proteins after subsequent dry saltingMartínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Effect of daily gavage with a collagen hydrolysate containing calcitonin gene-related peptide (CGRP)-like molecules on plasma CGRP-levels in ratsMartínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Ravallec, R.; Cudennec, B.; Guimas, L.; Delannoy, Charles; Fouchereau-Peron, M.artículo
19openAccess2008Effect of different chemical compounds as coadjutants of 4-hexylresorcinol on the appearance of deepwater pink shrimp (Parapenaeus longirostris) during chilled storageMartínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Effect of natural compounds alternative to commercial antimelanosics on polyphenol oxidase activity and microbial growth in cultured prawns (Marsupenaeus tiger) during chilled storageLópez Caballero, M. E. CSIC ORCID; Martínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID CVN ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo