Firma en Digital.CSIC (*)
Pérez-Mateos, Miriam
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Procesos. Grupo: Procesos Innovadores y Calidad en Alimentos (INNOTECHFOOD)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Tecnología de Alimentos. Tecnologías sostenibles para la conservación de alimentos: Almacenamiento hiperbárico.
 
Email
miriam@ictan.csic.es
 
 
Página web
http://www.ictan.csic.es
Página del grupo científico
 
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccesscharactreat.pdf.jpg2001Characterization of polyphenoloxidase of prawns (Penaeus japonicus). Alternatives to inhibition: Additives and high-pressure treatmentMontero García, Pilar CSIC ORCID ; Ávalos, Adolfo; Pérez-Mateos, Miriam artículo
2openAccessmackerelpatti.pdf.jpg15-Feb-2011Evaluation of lipid oxidation in horse mackerel patties covered with borage-containing film during frozen storageGiménez, Begoña CSIC; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Pérez-Mateos, Miriam ; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo
3openAccessNewAlterna.pdf.jpg2016New alternatives in seafood restructured productsMoreno Conde, Helena María CSIC ORCID; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pérez-Mateos, Miriam ; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Borderías, A. Javier CSIC ORCID artículo
4openAccessoysterpre.pdf.jpg2000Oyster preservation by high-pressure treatmentLópez Caballero, M. E. CSIC ORCID; Pérez-Mateos, Miriam ; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Borderías, A. Javier CSIC ORCID artículo
5openAccessbinder.pdf.jpgMay-2016Effects of magnetic fields on freezing: Application to biological productsOtero, Laura CSIC ORCID; Rodríguez, Antonio C.; Pérez-Mateos, Miriam ; Sanz Martínez, Pedro D. CSIC ORCIDartículo
6openAccessnewproduc.pdf.jpg17-May-2005New applications of fibres in foods: Addition to fishery productsBorderías, A. Javier CSIC ORCID ; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Pérez-Mateos, Miriam artículo
7openAccessformulatioblen.pdf.jpg2009Formulation and stability of biodegradable films made from cod gelatin and sunflower oil blendsPérez-Mateos, Miriam ; Montero García, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCIDartículo
8openAccessChitopatti.pdf.jpg2005A chitosan–gelatin blend as a coating for fish pattiesLópez Caballero, M. E. CSIC ORCID; Gómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Pérez-Mateos, Miriam ; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo
9openAccesshyperbarscombrus.pdf.jpg2019Hyperbaric cold storage: Pressure as an effective tool for extending the shelf-life of refrigerated mackerel (Scomber scombrus, L.)Otero, Laura CSIC ORCID; Pérez-Mateos, Miriam ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCIDartículo
10openAccessFish_gelatin_films_review_CSIC.pdf.jpg2009Fish gelatin: a renewable material for developing active biodegradable filmsGómez Guillén, M. C. CSIC ORCID; Pérez-Mateos, Miriam ; Gómez Estaca, Joaquín CSIC ORCID; López Caballero, M. E. CSIC ORCID; Giménez, B.; Montero García, Pilar CSIC ORCID artículo