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Firma en Digital.CSIC (*)
Sánchez-Ballesta, M. Teresa
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
mballesta@ictan.csic.es
 
 
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Refined By:
Autor:  Merodio, Carmen

Resultados 41-57 de 57.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41openAccessshorteffect.pdf.jpg2022Short-term gaseous treatments improve rachis browning in red and white table grapes stored at low temperature: Molecular mechanisms underlying its beneficial effectRomero, Irene CSIC ORCID ; Rosales, Raquel CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Short-term high CO2 treatment reduces water loss and decay by modulating defense proteins and organic osmolytes in Cardinal table grape after cold storage and shelf-lifeVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Navarro, Sara CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
43openAccessijms-21-09320-v3.pdf.jpg7-dic-2020Table grapes during postharvest storage: A review of the mechanisms implicated in the beneficial effects of treatments applied for quality retentionRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Maestro-Gaitan, Isaac; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
44openAccessRosales et al. DEHN_PHYTOCHEM2014.pdf.jpg2014The crucial role of Φ- and K-segments in the in vitro functionality of Vitis vinifera dehydrin DHN1aRosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
45openAccesstheffetha.pdf.jpg2021The effect of ethanol treatment on the quality of a new table grape cultivar It 681–30 stored at low temperature and after a 7-day shelf-life period at 20 °C: A molecular approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Tornel, Manuel; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
46closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010The effects of high CO2 levels on anthocyanin composition, antioxidant activity and soluble sugar content of strawberries stored at low non-freezing temperatureGarcía Bodelón, Óscar CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
47openAccessThe_Relationship_Between_Bound_Water_and_Carbohydrate.pdf.jpg2015The Relationship Between Bound Water and Carbohydrate Reserves in Association with Cellular Integrity in Fragaria vesca Stored Under Different ConditionsBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
48openAccesstissuegrapes.pdf.jpg2023Tissue-specific modulation of functional stress responsive proteins and organic osmolytes by a single or dual short-term high CO2 treatment during long-term cold storage Autumn Royal table grapesVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
49openAccesstranscripcomsup.pdf.jpg2022Transcriptomic analysis of CO2-treated strawberries (Fragaria vesca) with enhanced resistance to softening and oxidative stress at consumptionOlmo, Ivan del CSIC ORCID; Romero, Irene CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Tarradas, Rosa M. CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
50closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Transcriptomic analysis of the response of Cardinal table grapes to low temperature and high CO2 levels.Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
51closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Trisaccharides isomers, galactinol and osmotic imbalance associated with CO2 stress in strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
52closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Two cold-induced family 19 glycosyl hydrolases from cherimoya (Annona cherimola) fruit: An antifungal chitinase and a cold-adapted chitinaseGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
53openAccessFernandez-Caballero et al. CBFs and DHN_JPLPH2012.pdf.jpg2012Unraveling the roles of CBF1, CBF4 and dehydrin 1 genes in the response of table grapes to high CO2 levels and low temperatureFernández-Caballero, Carlos CSIC; Rosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
54closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Water distribution and ionic balance in response to high CO 2 treatments in strawberries (Fragaria vesca L. cv. Mara de Bois)Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
55closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Water relations, short-chain oligosaccharides and rheological properties in lettuces subjected to limited water supply and low temperature stressBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
56closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Water status and quality improvement in high-CO2 treated table grapesGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
57openAccesswrkypre.pdf.jpg2019WRKY transcription factors in the response of table grapes (cv. Autumn Royal) to high CO2 levels and low temperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Alegría, Estíbaliz; González de Prádena, Alfonso CSIC; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo