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Firma en Digital.CSIC (*)
Álvarez, M.
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Reología y textura de alimentos (REOTEXTAL)
 
Categoría Profesional
Científica Titular. Responsable de Grupo
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
Email
mayoyes@ictan.csic.es
 
 
 
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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002A comparison of various rheological properties for modelling the kinetics of thermal softening of potato tissue (c.v. Monalisa) by water cooking and pressure steamingÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSICartículo
2openAccessFOOD.CHEM.2.pdf.jpgMay-2011A rheological characterisation of mashed potatoes enriched with soy protein isolateÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Fernández, Cristina; Olivares, M. Dolores CSIC; Canet, Wenceslao CSICartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000An engineering method to evaluate the crisp texture of fruit and vegetablesÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Saunders, D. E. J.; Vincent, Julian Francis; Jeronimidis, G.artículo
4openAccessAssessment_Alvarez_Art2020.pdf.jpg11-May-2020Assessment of the miniature Kramer shear cell to measure both solid food and bolus mechanical properties and their interplay with oral processing behaviorÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Paniagua, Jaime; Herranz, Beatriz CSIC ORCID artículo
5openAccess9-Oct-2018Association of plasma and urine viscosity with cardiometabolic risk factors and oxidative status. A pilot study in subjects with abdominal obesityHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Pérez-Jiménez, Jara CSIC ORCIDartículo
6FreezingThawingandCooking.Fig.pdf.jpg2005Blanching effects on chemistry, quality and structure of green beans (cv. Moncayo)Canet, Wenceslao CSIC; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Luna, Pilar CSIC; Fernández, Cristina; Tortosa, M. E.artículo
7openAccesscharcsensoproper.pdf.jpg2016Characterisation of chickpea flour-based gluten-free batters and muffins with added biopolymers: rheological, physical and sensory propertiesHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSIC; Jiménez, M. José CSIC; Fuentes, Raúl CSIC; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
8openAccessSpanisHumus.pdf.jpg2017Characterization of commercial Spanish hummus formulation: Nutritional composition, rheology, and structureÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Fuentes, Raúl CSIC; Guerrero, Gonzalo; Canet, Wenceslao CSICartículo
9openAccesscharacdevelop.pdf.jpg2019Characterization of ethyl cellulose and beeswax oleogels and their suitability as fat replacers in healthier lipid pâtés developmentGómez Estaca, Joaquín CSIC ORCID; Herrero, Ana M. CSIC ORCID; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Jiménez Colmenero, Francisco CSIC ORCID; Cofrades, Susana CSIC ORCIDartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Characterization of the frying process of fresh and blanched potato strips using response surface methodologyÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Morillo,M. J.; Canet, Wenceslao CSICartículo
11openAccessComparative.Characterization.Dietary.pdf.jpgJul-2010Comparative characterization of dietary fibre enriched frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Fernández, Cristina; Olivares, M. Dolores CSIC; Canet, Wenceslao CSICartículo
12openAccess2005Comparisons of methods for measuring yield stresses in potato puree: Effect of temperature and freezingCanet, Wenceslao CSIC; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Fernández, Cristina; Luna, Pilar CSICartículo
13openAccesscomposalivino.pdf.jpg2021La composición de la saliva está relacionada con la percepción del aroma frutal de los vinosCriado, Celia; Muñoz-González, Carolina CSIC ORCID ; Chaya, Carolina; Fernández Ruíz, V.; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Herranz, Beatriz CSIC ORCID ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID artículo
14openAccessconsumchickeffe.pdf.jpg2016Consumer perceptions, descriptive profile, and mechanical properties of a novel product with chickpea flour: Effect of ingredientsJiménez, M. José CSIC; Tárrega, Amparo CSIC ORCID; Fuentes, Raúl CSIC; Canet, Wenceslao CSIC; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
15openAccesscorneheoproper.pdf.jpg2017Corn starch and egg white enriched gluten-free chickpea flour batters: physical, functional and rheological propertiesHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSIC; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Dynamic viscoelastic behavior vegetable-based infant pureesÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSICartículo
17openAccessEffect of addition of cryoprotectants.pdf.jpg2008Effect of addition of cryoprotectants on the mechanical properties, colour and sensory attributes of fresh and frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Canet, Wenceslao CSIC; Fernández, Cristinaartículo
18openAccessEffect of addition of human saliva on steady and viscoelastic rheological 1 properties of some commercial dysphagia-oriented products.pdf.jpg2021Effect of addition of human saliva on steady and viscoelastic rheological properties of some commercial dysphagia-oriented productsHerranz, Beatriz CSIC ORCID ; Criado, Celia; Pozo-Bayón, Mª Ángeles CSIC ORCID ; Álvarez, M. Dolores CSIC ORCID artículo
19closedAccessApr-2011Effect of cryoprotectant mixtures on rheological properties of fresh and frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Fernández, Cristina; Canet, Wenceslao CSICartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of cryoprotectant mixtures on rheological properties of fresh and frozen/thawed mashed potatoesÁlvarez, M. Dolores CSIC ORCID ; Fernández, Cristina; Canet, Wenceslao CSICartículo