Foto:
MTSBallesta.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Sánchez Ballesta, M. Teresa
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
 
Perfil en Google Scholar:
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
mballesta@ictan.csic.es
 

Results 1-20 of 44 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessJun-2011A cryoprotective and cold-adapted 1,3-β-endoglucanase from cherimoya (Annona cherimola) fruitGoñi Ramos, Óscar ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Merodio, Carmen  ; Escribano, M. Isabel  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Accumulation and distribution of potassium and its association with water balance in the skin of Cardinal table grapes during storageBlanch Rojo, María  ; Fernández-Caballero, Carlos ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Anthocyanin, antioxidant activity and stress-induced gene expression in high CO2-treated table grapes stored at low temperatureRomero, Irene  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Anthocyanins: From plant to healthPascual-Teresa, Sonia de ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in water status in `Camarose' strawberries associated with storage at low temperature and high CO2.Blanch Rojo, María  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Characterisation and functionality of fructo-oligosaccharides affecting water status of strawberry fruit (Fragraria vesca cv. Mara de Bois) during postharvest storageBlanch Rojo, María  ; Goñi Ramos, Óscar ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Characterization of an antifungal and cryoprotective class i chitinase from table grape berries (Vitis vinifera Cv. Cardinal)Fernández-Caballero, Carlos ; Romero, I.; Goñi Ramos, Óscar ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015CO<inf>2</inf>-driven changes in energy and fermentative metabolism in harvested strawberriesBlanch Rojo, María  ; Rosales, Raquel ; Palma, Francisco; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
9openAccessCBF_DREB_Vazquez.pdf.jpg20-Sep-2017Deciphering the Role of CBF/DREB Transcription Factors and Dehydrins in Maintaining the Quality of Table Grapes cv. Autumn Royal Treated with High CO2 Levels and Stored at 0°CVázquez-Hernández, María  ; Romero, Irene  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Differential regulation of dehydrin expression and trehalose levels in Cardinal table grape skin by low temperature and high CO2Navarro, Sara ; Vázquez-Hernández, María  ; Rosales, Raquel ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Merodio, Carmen  ; Escribano, M. Isabel  artículo
11openAccessEfecto_de_altas_concentraciones.pdf.jpg2006Efecto de altas concentraciones de CO2 en la calidad de uva de mesa almacenada a bajas temperaturas y en la expresión de genes de la ruta de los fenilpropanoides.Romero, I.; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Effect of high CO2 pretreatment on quality, fungal decay and molecular regulation of stilbene phytoalexin biosynthesis in stored table grapesSánchez Ballesta, M. Teresa  ; Jiménez, J. B.; Romero, I.; Orea, J. M.; Maldonado, Roberto; Ureña, A. G.; Escribano, M. Isabel  artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Effects of high CO2 levels on fermentation, peroxidation, and cellular water stress in Fragaria vesca stored at low temperature in conditions of unlimited O2.Blanch Rojo, María  ; Rosales, Raquel ; Mateos, Raquel  ; Pérez-Gago, María B.; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Expression of class I chitinase and β-1,3-glucanase genes and postharvest fungal decay control of table grapes by high CO2 pretreatmentRomero, Irene  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
15openAccessDNA_binding_Romero.pdf.jpg28-Nov-2016Expression Profiles and DNA-Binding Affinity of Five ERF Genes in Bunches of Vitis vinifera cv. Cardinal Treated with High Levels of CO2 at Low TemperatureRomero, Irene  ; Vázquez-Hernández, María  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Fructo-oligosaccharides in table grapes and response to storageBlanch Rojo, María  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Functionality of a class I beta-1,3-glucanase from skin of table grapes berriesRomero, I.; Fernández-Caballero, Carlos ; Goñi Ramos, Óscar ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002High CO2 atmosphere modulating the phenolic response associated with cell adhesion and hardening of Annona cherimola fruit stored at chilling temperatureMaldonado, Roberto; Molina García, Antonio D.  ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Increasing catechin and procyanindin accumulation in high-CO 2-treated Fragaria vesca strawberriesBlanch Rojo, María  ; Álvarez Acero, Inmaculada ; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Individual anthocyanins and their contribution to total antioxidant capacity in response to low temperature and high CO2 in stored Cardinal table grapesRomero, I.; Sánchez Ballesta, M. Teresa  ; Escribano, M. Isabel  ; Merodio, Carmen  artículo