Firma en Digital.CSIC (*)
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
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Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]

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DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Low temperature delays the induction of chitinase isoenzymes associated with antifungal activity in cherimoyasGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Malate metabolism and adaptation to chilling temperature storage by pretreatment with high CO2 levels in Annona cherimola fruitMaldonado, Roberto; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Alique, Rafael CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
43openAccessMolecularAnalysisImprovement.pdf.jpg2013Molecular analysis of the improvement in rachis quality by high CO2 levels in table grapes stored at low temperatureRosales, Raquel CSIC; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013NADP-malic enzyme and glutathione reductase contribute toglutathione regeneration in Fragaria vesca fruit treated withprotective high CO2concentrationsBlanch, Michel; Rosales, Raquel CSIC; Goya, Luis CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
45closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Phosphoenolpyruvate carboxylase from cherimoya fruit: Properties, kinetics and effects of high co2Muñoz, Teresa; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
46openAccesspostapp.pdf.jpg2022Postharvest high-CO2 treatments on the quality of soft fruit berries: An integrated transcriptomic, proteomic, and metabolomic approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
47closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Potent cryoprotective activity of cold and CO2-regulated cherimoya (Annona cherimola) endochitinaseGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
48closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Regulation of defense and cryoprotective proteins by high levels of CO2 in Annona fruit stored at chilling temperatureGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
49openAccessPLAPHY-S-20-01418_DigitalCSIC.pdf.jpg2020Regulation of flavonoid biosynthesis pathway by a single or dual short-term CO2 treatment in black table grapes stored at low temperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Domínguez, Irene CSIC ORCID; Morales-Diaz, Noemia; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
50openAccessRegulation_on_phenylalanine.pdf.jpg2007Regulation of phenylalanine ammonia-lyase enzyme in Annona fruit: Kinetic characteristics and inhibitory effect of ammoniaMaldonado, R.; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
51closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Regulatory and physiological implications of phosphoenolpyruvate carboxylase from CO2-treated cherimoyasMaldonado, Roberto; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
52closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Relationship between the levels of ammonia and co-ordination of phenylalanine ammonia-lyase and phosphoenolpyruvate carboxylase in Annona cherimola stored under different conditionsMaldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
53closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Ripening-related defense proteins in Annona fruitGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
54openAccessshorteffect.pdf.jpg2022Short-term gaseous treatments improve rachis browning in red and white table grapes stored at low temperature: Molecular mechanisms underlying its beneficial effectRomero, Irene CSIC ORCID ; Rosales, Raquel CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
55closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Short-term high CO2 treatment reduces water loss and decay by modulating defense proteins and organic osmolytes in Cardinal table grape after cold storage and shelf-lifeVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Navarro, Sara CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
56openAccessijms-21-09320-v3.pdf.jpg7-dic-2020Table grapes during postharvest storage: A review of the mechanisms implicated in the beneficial effects of treatments applied for quality retentionRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Maestro-Gaitan, Isaac; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
57openAccessRosales et al. DEHN_PHYTOCHEM2014.pdf.jpg2014The crucial role of Φ- and K-segments in the in vitro functionality of Vitis vinifera dehydrin DHN1aRosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
58openAccesstheffetha.pdf.jpg2021The effect of ethanol treatment on the quality of a new table grape cultivar It 681–30 stored at low temperature and after a 7-day shelf-life period at 20 °C: A molecular approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Tornel, Manuel; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010The effects of high CO2 levels on anthocyanin composition, antioxidant activity and soluble sugar content of strawberries stored at low non-freezing temperatureGarcía Bodelón, Óscar CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
20openAccessThe_Relationship_Between_Bound_Water_and_Carbohydrate.pdf.jpg2015The Relationship Between Bound Water and Carbohydrate Reserves in Association with Cellular Integrity in Fragaria vesca Stored Under Different ConditionsBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo