Firma en Digital.CSIC (*)
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
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Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]

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DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
21openAccessRomero et al. Chit y Gluc_PBT2006.pdf.jpg2006Expression of class I chitinase and β-1,3-glucanase genes and postharvest fungal decay control of table grapes by high CO2 pretreatmentRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
22openAccessDNA_binding_Romero.pdf.jpg28-nov-2016Expression Profiles and DNA-Binding Affinity of Five ERF Genes in Bunches of Vitis vinifera cv. Cardinal Treated with High Levels of CO2 at Low TemperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
3openAccessFisiologia_vegetal.pdf.jpg2003Fisiología vegetal y posrecolección en simposio.Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Plaza, José L. de la; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Fructo-oligosaccharides in table grapes and response to storageBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
5openAccessPLAPHY-S-20_03081_Final.pdf.jpg2021Functional characterization of VviDHN2 and VviDHN4 dehydrin isoforms from Vitis vinifera (L.): An in silico and in vitro approachVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
6openAccessRomero et al. Glucanase recom_PScience2007.pdf.jpg2008Functionality of a class I beta-1,3-glucanase from skin of table grapes berriesRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Gelatinization and retrogradation of native starch from cherimoya fruit during ripening, using differential scanning calorimetryGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
8openAccessPOSTEC_2019_751_Final.pdf.jpg2020High CO2 alleviates cell ultrastructure damage in Autumn Royal table grapes by modulating fatty acid composition and membrane and cell oxidative status during long-term cold storageVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002High CO2 atmosphere modulating the phenolic response associated with cell adhesion and hardening of Annona cherimola fruit stored at chilling temperatureMaldonado, Roberto; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018High CO2 impact on low-temperature induced volatile esters in strawberriesBlanch, Michel; Vega, Estela CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
11openAccessRomero et al. HSPS_PBT2018.pdf.jpg2018Impact of high CO2 levels on heat shock proteins during postharvest storage of table grapes at low temperature. Functional in vitro characterization of VVIHSP18.1Romero, Irene CSIC ORCID ; Casillas-Gonzalez, Ana Carlota; Carrazana-Villalba, Sergio Javier; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Increasing catechin and procyanindin accumulation in high-CO 2-treated Fragaria vesca strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
13openAccessRomero et al. Individual anthocy_PBT2008.pdf.jpg2008Individual anthocyanins and their contribution to total antioxidant capacity in response to low temperature and high CO2 in stored Cardinal table grapesRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
14openAccessRomero et al. Influence stage of ripeness_PBT2009.pdf.jpg2009Influence of the stage of ripeness on phenolic metabolism and antioxidant activity in table grapes exposed to different CO2 treatmentsRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
15openAccessinvolvetempera.pdf.jpg2019Involvement of fatty acids in the response to high CO2 and low temperature in harvested strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
16openAccessMERODIO.PUBLI.pdf.jpg2020Involvement of oligosaccharides and sucrose-related genes on sucrose retention in strawberries from ripening to shelf-lifeOlmo, Ivan del CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
17openAccessSanchez-Ballesta et al. Involvement _PBT2007.pdf.jpg2007Involvement of the phenylpropanoid pathway in the response of table grapes to low temperature and high CO2 levelsSánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Jiménez, Jorge B.; Orea, J. M.; González Ureña, A.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
18openAccessLegionellosis outbreak associated.pdf.jpg2010Legionellosis outbreak associated with asphalt paving machine, Spain, 2009Coscollá, Mireia CSIC ORCID; Fenollar, José; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; González-Candelas, Fernando CSIC ORCIDartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Limited ammonium assimilation in cherimoya fruit stored at chilling temperature.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
20openAccesslow_temperature_Rosales.pdf.jpg13-jul-2016Low Temperature and Short-Term High-CO2 Treatment in Postharvest Storage of Table Grapes at Two Maturity Stages: Effects on Transcriptome ProfilingRosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo