Firma en Digital.CSIC (*)
Romero Barranco, Concepción
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Biotecnología de Alimentos. Grupo: Química y Tecnología de Aceitunas de Mesa
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Aceitunas de mesa, aceite de oliva, compuestos polifenólicos y ácidos triterpénicos.
 
Email
c.romero@csic.es
 
 
 
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Refined By:
Autor:  Romero Barranco, Concepción

Resultados 1-20 de 73.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessPostP_2019_IJFST.pdf.jpg2020Aerobic industrial processing of Empeltre cv. natural black olives and product characterisationMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
2openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2020Aerobic treatment of black ripe olive processing streams to reduce biological contaminationGarcía-Serrano, Pedro CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Montaño, Alfredo CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
3openAccessGrasas_Aceites_2017_V68_e182.pdf.jpg2017An explanation for the natural de-bittering of Hurma olives during ripening on the treeSusamci, E.; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Tuncay, O.; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
4closedAccess13-jul-2011Antimicrobial activity of olive solutions from stored alpeorujo against plant pathogenic microorganismsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero-Muñoz, Fernando; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
5openAccessPostprint_2016_JSFA_V96_P4032.pdf.jpgsep-2016Assays to control the development of the green staining alteration in Spanish-style green olives of the Gordal varietySánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
6openAccess15-abr-2024Assessment of black ripe olive processing for acrylamide mitigationBrenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Ramírez-Castro, Eva M.; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
7openAccessBrenes2021_Article_AssessmentOfTheAntimicrobialAn.pdf.jpg22-dic-2021Assessment of the Antimicrobial and Fertilizing Activity of Table Olive Concentrated Waste Streams During Their Shelf LifeBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Santos, Berta de los; Aguado, Ana; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
8openAccess815.pdf.jpg30-oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M. Carmen CSIC; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
9closedAccessdic-2009Bactericidal Activity of Glutaraldehyde-like Compounds from Olive ProductsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Castro Gómez-Millán, Antonio de CSIC ORCID artículo
10openAccessPostprint_2016_JAOCS_V93_P665.pdf.jpgmay-2016Bioactive Compounds in Virgin Olive Oil of the PDO Montoro-AdamuzRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
11openAccessPostP_JFCA_V66_P193.pdf.jpgmar-2018Bioactive substances in black ripe olives produced in Spain and the USAGarcía García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
12openAccess671.pdf.jpg30-jun-1999Calidad de las aceitunas de mesaGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
13openAccess2024Characterization and safety of commercial table olives from the Algerian marketSab, Chafiaa; Ramírez-Castro, Eva M.; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes-Álvarez, Mercedes CSIC ORCID; Ouelhadj, Akli; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
14openAccessFood_Funct_2019_V10_P4716.pdf.jpg9-jul-2019Characterization of bioactive compounds in commercial olive leaf extracts, and olive leaves and their infusionsMedina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Characterization of phenolic profile and antioxidant potential of some Algerian olive oils cultivarsSoufi, O.; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Hadid, M.; Hamoumraoui, K.; Louaileche, H.artículo
16openAccessfoods_2022_11_3879.pdf.jpg1-dic-2022Chemical and Enzymatic Characterization of Leaves from Spanish Table Olive CultivarsRamírez-Castro, Eva M.; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
17openAccessPostP_2020_AWM_V227_105833.pdf.jpg20-ene-2020Chemical composition of table olive wastewater and its relationship with the bio-fortifying capacity of tomato (Solanum lycopersicum L.) plantsSantos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Aguado, Ana; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-jun-2020Chemical hydrolysis of oleuropein affected by the type of organic acidRomero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo
19openAccessGrasas y Aceites_2021_72_3_e419.pdf.jpg15-sep-2021Chemical parameters and antioxidant activity of turning color natural-style table olives of the Sigoise cultivar Parámetros químicos y actividad antioxidante de aceitunas de mesa al estilo natural de color cambiante de la variedad SigoiseAit Chabane, Fadila; Tamendjari, Abderezak; Rovellini, Pierangella; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Medina Pradas, Eduardo CSIC ORCID artículo
20openAccessPostprint_FOODCHEM_2015_V171_P50.pdf.jpg2015Combined use of nitrogen and coatings to improve the quality of mechanically harvested Manzanilla olivesRamírez, Eva CSIC ORCID ; Sánchez, Antonio Higinio; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID artículo