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Firma en Digital.CSIC (*)
Sánchez-Ballesta, M. Teresa
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
mballesta@ictan.csic.es
 
 
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Resultados 41-60 de 72.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41openAccessMolecularAnalysisImprovement.pdf.jpg2013Molecular analysis of the improvement in rachis quality by high CO2 levels in table grapes stored at low temperatureRosales, Raquel CSIC; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2005Molecular and biochemical characterization of LeCRK1, a ripening-associated tomato CDPK-related kinaseLeclercq, Julie; Ranty, Benoît; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Li, Zhengguo; Jones, Brian; Jauneau, Alain; Pech, Jean-Claude; Latché, Alain; Ranjeva, Raoul; Bouzayen, Mondherartículo
43openAccessmorphotrunca.pdf.jpg2021Morpho-physiological, biochemical, and genetic responses to salinity in Medicago truncatulaHdira, Sabrine; Haddoudi, Loua; Hanana, Mohsen; Romero, Irene CSIC ORCID ; Mahjoub, Asma; Ben Jouira, Hatem; Ludidi, Ndiko; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Abdelly, Chedly; Badri, Mounawerartículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013NADP-malic enzyme and glutathione reductase contribute toglutathione regeneration in Fragaria vesca fruit treated withprotective high CO2concentrationsBlanch, Michel; Rosales, Raquel CSIC; Goya, Luis CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
45openAccessnewmemelem.pdf.jpg2003New members of the tomato ERF family show specific expression pattern and diverse DNA-binding capacity to the GCC box elementTournier, Barthélémy; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Jones, Brian; Pesquet, Edouard; Regad, Farid; Latché, Alain; Pech, Jean-Claude; Bouzayen, Mondherartículo
46closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Physiological, hormonal and molecular mechanisms regulating chilling injury in horticultural species. Postharvest technologies applied to reduce its impactSevillano, Laura CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Romojaro Almela, Félix Ramón CSIC; Flores, Francisco B. CSIC ORCID artículo
47openAccessagronomy-13-02780-v2.pdf.jpgnov-2023Plant defence induction by Meyerozyma guilliermondii in Vitis vinifera L.Alonso de Robador, José María; Ortega Pérez, Nora; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Tello, M. L.; Pintos López, Beatriz; Gómez-Garay, Aranchaartículo
48openAccesspostapp.pdf.jpg2022Postharvest high-CO2 treatments on the quality of soft fruit berries: An integrated transcriptomic, proteomic, and metabolomic approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
49closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Potent cryoprotective activity of cold and CO2-regulated cherimoya (Annona cherimola) endochitinaseGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
50openAccesstomato_fruits_Sanchez.pdf.jpg2012Proteome changes in tomato fruits prior to visible symptoms of chilling injury are linked to defensive mechanisms, uncoupling of photosynthetic processes and protein degradation machinerySánchez-Bel, Paloma CSIC ORCID; Egea, Isabel CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Sevillano, Laura CSIC; Bolarín, María C. CSIC ORCID; Flores, Francisco B. CSIC ORCID artículo
51closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Regulation of defense and cryoprotective proteins by high levels of CO2 in Annona fruit stored at chilling temperatureGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
52openAccessPLAPHY-S-20-01418_DigitalCSIC.pdf.jpg2020Regulation of flavonoid biosynthesis pathway by a single or dual short-term CO2 treatment in black table grapes stored at low temperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Domínguez, Irene CSIC ORCID; Morales-Diaz, Noemia; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
53closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Ripening-related defense proteins in Annona fruitGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
54openAccessshorteffect.pdf.jpg2022Short-term gaseous treatments improve rachis browning in red and white table grapes stored at low temperature: Molecular mechanisms underlying its beneficial effectRomero, Irene CSIC ORCID ; Rosales, Raquel CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
55closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Short-term high CO2 treatment reduces water loss and decay by modulating defense proteins and organic osmolytes in Cardinal table grape after cold storage and shelf-lifeVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Navarro, Sara CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
56closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Sl-ERF2, a tomato ethylene response factor involved in ethylene response and seed germinationPirrello, Julien; Jaimes-Miranda, Fabiola; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Tournier, Barthélémy; Khalil-Ahmad, Qaiser; Regad, Farid; Latché, Alain; Pech, Jean-Claude; Bouzayen, Mondherartículo
57openAccessijms-21-09320-v3.pdf.jpg7-dic-2020Table grapes during postharvest storage: A review of the mechanisms implicated in the beneficial effects of treatments applied for quality retentionRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Maestro-Gaitan, Isaac; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
58openAccessRosales et al. DEHN_PHYTOCHEM2014.pdf.jpg2014The crucial role of Φ- and K-segments in the in vitro functionality of Vitis vinifera dehydrin DHN1aRosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
59openAccesstheffetha.pdf.jpg2021The effect of ethanol treatment on the quality of a new table grape cultivar It 681–30 stored at low temperature and after a 7-day shelf-life period at 20 °C: A molecular approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Tornel, Manuel; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
60closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010The effects of high CO2 levels on anthocyanin composition, antioxidant activity and soluble sugar content of strawberries stored at low non-freezing temperatureGarcía Bodelón, Óscar CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo