Firma en Digital.CSIC (*)
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
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Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]
Autor:  Merodio, Carmen

Resultados 21-40 de 67.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
21openAccessFisiologia_vegetal.pdf.jpg2003Fisiología vegetal y posrecolección en simposio.Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Plaza, José L. de la; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Fructo-oligosaccharides in table grapes and response to storageBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
23openAccessPLAPHY-S-20_03081_Final.pdf.jpg2021Functional characterization of VviDHN2 and VviDHN4 dehydrin isoforms from Vitis vinifera (L.): An in silico and in vitro approachVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
24openAccessRomero et al. Glucanase recom_PScience2007.pdf.jpg2008Functionality of a class I beta-1,3-glucanase from skin of table grapes berriesRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
25closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Gelatinization and retrogradation of native starch from cherimoya fruit during ripening, using differential scanning calorimetryGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
26openAccessPOSTEC_2019_751_Final.pdf.jpg2020High CO2 alleviates cell ultrastructure damage in Autumn Royal table grapes by modulating fatty acid composition and membrane and cell oxidative status during long-term cold storageVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
27closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002High CO2 atmosphere modulating the phenolic response associated with cell adhesion and hardening of Annona cherimola fruit stored at chilling temperatureMaldonado, Roberto; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
28closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018High CO2 impact on low-temperature induced volatile esters in strawberriesBlanch, Michel; Vega, Estela CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
29openAccessRomero et al. HSPS_PBT2018.pdf.jpg2018Impact of high CO2 levels on heat shock proteins during postharvest storage of table grapes at low temperature. Functional in vitro characterization of VVIHSP18.1Romero, Irene CSIC ORCID ; Casillas-Gonzalez, Ana Carlota; Carrazana-Villalba, Sergio Javier; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
30closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Increasing catechin and procyanindin accumulation in high-CO 2-treated Fragaria vesca strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
31openAccessRomero et al. Individual anthocy_PBT2008.pdf.jpg2008Individual anthocyanins and their contribution to total antioxidant capacity in response to low temperature and high CO2 in stored Cardinal table grapesRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
32openAccessRomero et al. Influence stage of ripeness_PBT2009.pdf.jpg2009Influence of the stage of ripeness on phenolic metabolism and antioxidant activity in table grapes exposed to different CO2 treatmentsRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
33openAccessinvolvetempera.pdf.jpg2019Involvement of fatty acids in the response to high CO2 and low temperature in harvested strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
34openAccessMERODIO.PUBLI.pdf.jpg2020Involvement of oligosaccharides and sucrose-related genes on sucrose retention in strawberries from ripening to shelf-lifeOlmo, Ivan del CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
35openAccessSanchez-Ballesta et al. Involvement _PBT2007.pdf.jpg2007Involvement of the phenylpropanoid pathway in the response of table grapes to low temperature and high CO2 levelsSánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Jiménez, Jorge B.; Orea, J. M.; González Ureña, A.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Limited ammonium assimilation in cherimoya fruit stored at chilling temperature.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
37openAccesslow_temperature_Rosales.pdf.jpg13-jul-2016Low Temperature and Short-Term High-CO2 Treatment in Postharvest Storage of Table Grapes at Two Maturity Stages: Effects on Transcriptome ProfilingRosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
38closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Low temperature delays the induction of chitinase isoenzymes associated with antifungal activity in cherimoyasGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Malate metabolism and adaptation to chilling temperature storage by pretreatment with high CO2 levels in Annona cherimola fruitMaldonado, Roberto; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Alique, Rafael CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
40openAccessMolecularAnalysisImprovement.pdf.jpg2013Molecular analysis of the improvement in rachis quality by high CO2 levels in table grapes stored at low temperatureRosales, Raquel CSIC; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo