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1closedAccess15-sep-2000Antioxidant activity of pomegranate juice and Its relationship with phenolic composition and processingGil Muñoz, M.ª Isabel; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Hess-Pierce, Betty; Holcroft, Deirdre M.; Kadel, Adel A.artículo
2openAccessjun-2003Uso del ozono en la higienización de frutas y hortalizasGil Muñoz, M.ª Isabel; Periago, Paula María; Beltrán Riquelme, Davidartículo
3openAccessWO2006037833A1.pdf.jpg13-abr-2006Method of preparing ready-to-eat or minimally-processed artichoke (CYNARA SCOLYMUS L.) and minimally-processed artichokes thus obtalned.Gil Muñoz, M.ª Isabel; Marín Fernández, Alicia CSIC ORCID; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCIDpatente
4closedAccessoct-2006Microbial, nutritional and sensory quality of rocket leaves as affected by different sanitizersMartínez-Sánchez, Ascensión CSIC; Allende, Ana CSIC ORCID ; Bennett, Richard N.; Ferreres, Federico CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
5closedAccess4-ago-2007Potential microbial risk factors related to soil amendments and irrigation water of potato cropsSelma, María Victoria CSIC ORCID ; Allende, Ana CSIC ORCID ; López-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Elizaquível, P.; Aznar, Rosa CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
6closedAccess9-abr-2002Phenolic Compounds and Related Enzymes Are Not Rate-Limiting in Browning Development of Fresh-Cut PotatoesCantos Villar, Emma; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID artículo
7openAccessTruchado2021IntJFoodMicro.pdf.jpg16-oct-2021New standards at European Union level on water reuse for agricultural irrigation: Are the Spanish wastewater treatment plants ready to produce and distribute reclaimed water within the minimum quality requirements?Truchado, Pilar CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabel; López, Cecilia; Garre, Alberto; López, Román; Böhme, Carola; Allende, Ana CSIC ORCID artículo
8closedAccess28-nov-2005Effect of different levels of CO2 on the antioxidant content and the polyphenol oxidase activity of Rocha pears during cold storageGil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Galvis-Sánchez, Andrea C.; Fonseca, Susana C.; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Malcata, F. Xavierartículo
9closedAccessjul-2002Influence of modified atmosphere packaging on quality, vitamin C and phenolic content of artichokes (Cynara scolymus L.)Gil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Conesa, María Ángeles CSIC; Ferreres, Federico CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
10closedAccessmar-2009Edible coatings containing chitosan and moderate modified atmospheres maintain quality and enhance phytochemicals of carrot sticksSimões, Adriano D. N.; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID ; Puschmann, Rolf; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
11openAccessapplsci-06-00412.pdf.jpg7-dic-2016Hyperspectral Imaging to Evaluate the Effect of IrrigationWater Salinity in LettuceLara, Miguel Ángel; Diezma, Belén; Lleó, Lourdes; Roger, Jean Michel; Garrido, Yolanda; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Ruiz-Altisent, Margaritaartículo
12closedAccesssep-2006Minimal processing for healthy traditional foodsAllende, Ana CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
13closedAccess7-mar-2008Role of commercial sanitizers and washing systems on epiphytic microorganisms and sensory quality of fresh-cut escarole and lettuceAllende, Ana CSIC ORCID ; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; López-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Villaescusa, Raquel CSIC; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
14openAccess16-ene-2020Post-process treatments are effective strategies to reduce Listeria monocytogenes on the surface of leafy greens: A pilot studyTruchado, Pilar CSIC ORCID ; Elsser-Gravesen, Anne; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Allende, Ana CSIC ORCID artículo
15closedAccess7-sep-2001HPLC−DAD−ESIMS Analysis of Phenolic Compounds in Nectarines, Peaches, and PlumsTomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Cremin, Paedar; Waterhouse, Andrew L.; Hess-Pierce, Betty; Kadel, Adel A.artículo
16closedAccessjul-2005Effect of different sanitizers on microbial and sensory quality of fresh-cut potato strips stored under modified atmosphere or vacuum packagingBeltrán Riquelme, David; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
17closedAccessjun-2008Characterisation of polyphenols and antioxidant properties of five lettuce varieties and escaroleLlorach, Rafael CSIC ORCID; Martínez-Sánchez, Ascensión CSIC; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
18openAccessLopezG2020FrontSusFoodSys.pdf.jpg2020Use of Chlorine Dioxide to Treat Recirculated Process Water in a Commercial Tomato Packinghouse: Microbiological and Chemical RisksLópez-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Allende, Ana CSIC ORCID artículo
19closedAccessene-2010Suitability of aqueous chlorine dioxide versus sodium hypochlorite as an effective sanitizer for preserving quality of fresh-cut lettuce while avoiding by-product formationLópez-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID ; Truchado, Pilar CSIC ORCID ; Martínez-Sánchez, Ascensión CSIC; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
20openAccessTruchado2020FrontMicrobio.pdf.jpg4-may-2020Detection and Quantification Methods for Viable but Non-culturable (VBNC) Cells in Process Wash Water of Fresh-Cut Produce: Industrial ValidationTruchado, Pilar CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Larrosa, Mar CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID artículo
21closedAccess19-ene-2007Identification of New Flavonoid Glycosides and Flavonoid Profiles To Characterize Rocket Leafy Salads (Eruca vesicaria and Diplotaxis tenuifolia)Martínez-Sánchez, Ascensión CSIC; Llorach, Rafael CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
22openAccesssep-2016Suitability of different Escherichia coli enumeration techniques to assess the microbial quality of different irrigation water sourcesTruchado, Pilar CSIC ORCID ; López-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Pedrero Salcedo, Francisco ; Alarcón Cabañero, Juan José CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID artículo
23closedAccess8-nov-2008Microbial Quality and Bioactive Constituents of Sweet Peppers from Sustainable Production SystemsMarín Fernández, Alicia CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Flores, Pilar; Hellín, Pilar; Selma, María Victoria CSIC ORCID artículo
24openAccessLopezGal2021CurrOpFoodSci.pdf.jpgabr-2021Recent progress on the management of the industrial washing of fresh produce with a focus on microbiological risksLópez-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo de revisión
25closedAccess30-jul-2002Effect of Processing Techniques at Industrial Scale on Orange Juice Antioxidant and Beneficial Health CompoundsGil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
26closedAccess7-sep-2002Antioxidant Capacity and Phenolic Content of Spinach As Affected by Genetics and Growing SeasonHoward, L. R.; Pandjaitan, N.; Morelock, T.; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
27closedAccess26-ene-2001In Vitro Availability of Flavonoids and Other Phenolics in Orange JuiceTomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Gil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
28closedAccessago-2007Elimination by ozone of Shigella sonnei in shredded lettuce and waterSelma, María Victoria CSIC ORCID ; Beltrán Riquelme, David; Allende, Ana CSIC ORCID ; Chacón-Vera, Eliseo; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
29closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg4-nov-2005Overview of Hazards in Fresh‐Cut Produce Production: Control and Management of Food Safety HazardsGil Muñoz, M.ª Isabel; Selma, María Victoria CSIC ORCID capítulo de libro
30closedAccess6-mar-2008A Comparative Study of Flavonoid Compounds, Vitamin C, and Antioxidant Properties of Baby Leaf Brassicaceae SpeciesMartínez-Sánchez, Ascensión CSIC; Gil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
31openAccess29-mar-2022Innovative and sustainable solutions to reduce postharvest lossesGil Muñoz, M.ª Isabelartículo
32closedAccess7-sep-2002Induction of Antioxidant Flavonol Biosynthesis in Fresh-Cut Potatoes. Effect of Domestic CookingTudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Cantos Villar, Emma; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
33closedAccessoct-2006Effect of Ozone on the Inactivation of Yersinia enterocolitica and the Reduction of Natural Flora on PotatoesSelma, María Victoria CSIC ORCID ; Beltrán Riquelme, David; Chacón-Vera, Eliseo; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
34closedAccess13-may-2006Comparison of Ozone and UV-C Treatments on the Postharvest Stilbenoid Monomer, Dimer, and Trimer Induction in Var. ‘Superior' White Table GrapesGonzález-Barrio, Rocío CSIC ORCID; Beltrán Riquelme, David; Cantos Villar, Emma; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID artículo
35closedAccesssep-2008Disinfection potential of ozone, ultraviolet-C and their combination in wash water for the fresh-cut vegetable industrySelma, María Victoria CSIC ORCID ; Allende, Ana CSIC ORCID ; López-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Conesa, María Ángeles CSIC; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
36closedAccessdic-2008Impact of Wash Water Quality on Sensory and Microbial Quality, Including Escherichia coli Cross-Contamination, of Fresh-Cut EscaroleAllende, Ana CSIC ORCID ; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; López-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Villaescusa, Raquel CSIC; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
37closedAccess30-sep-2005Antioxidant Capacity and Phenolic Content of Spinach As Affected by Genetics and MaturationPandjaitan, N.; Howard, L. R.; Morelock, T.; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
38openAccessfoods-10-01853-v2.pdf.jpg11-ago-2021Occurrence and Accumulation of Human Enteric Viruses and Phages in Process Water from the Fresh Produce IndustryCuevas Ferrando, Enric CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID ; Pérez-Cataluña, Alba CSIC ORCID; Truchado, Pilar CSIC ORCID ; Hernández, Natalia CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Sánchez Moragas, Gloria CSIC ORCIDartículo
39openAccessSTE2021-Truchado.pdf.jpg30-mar-2021Monitoring of human enteric virus and coliphages throughout water reuse system of wastewater treatment plants to irrigation endpoint of leafy greensTruchado, Pilar CSIC ORCID ; Garre, Alberto; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Simón Andreu, Pedro J.; Sánchez Moragas, Gloria CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID artículo
40openAccessAlbolafio2021FoodControl.pdf.jpgmar-2021Practical applications of sensor-based methodologies for monitoring peracetic acid (PAA) as a disinfectant of fresh produce wash waterAlbolafio Deltell, Sofía; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Hernández Acosta, Natalia; Ortuño, Joaquín Ángel; Allende, Ana CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
41closedAccessabr-2003Quality improvement of Pleurotus mushrooms by modified atmosphere packaging and moisture absorbersVillaescusa, Raquel CSIC; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
42openAccessCEBAS_AGROCSIC.pdf.jpgdic-2005Nuevas Tendencias de Procesado y Conservación de Alimentos Vegetales de IV GamaGil Muñoz, M.ª Isabel; Allende, Ana CSIC ORCID ; Beltrán Riquelme, David; Selma, María Victoria CSIC ORCID artículo
43closedAccessene-2011Low oxygen levels and light exposure affect quality of fresh-cut Romaine lettuceMartínez-Sánchez, Ascensión CSIC; Tudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Luna, Consuelo; Allende, Ana CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
44closedAccess1-jul-2005Carotenoids from New Apricot (Prunus armeniaca L.) Varieties and Their Relationship with Flesh and Skin ColorRuiz, David CSIC ORCID; Egea, José CSIC ORCID; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
45closedAccessjul-2009Prevention of Escherichia coli cross-contamination by different commercial sanitizers during washing of fresh-cut lettuceLópez-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID ; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
46closedAccess2010Impact of Organic Soil Amendments on Phytochemicals and Microbial Quality of Rocket Leaves (Eruca sativa)Selma, María Victoria CSIC ORCID ; Martínez-Sánchez, Ascensión CSIC; Allende, Ana CSIC ORCID ; Ros Muñoz, Margarita Matilde; Hernández Fernández, María Teresa; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
47openAccessES2382516A1.pdf.jpg11-jun-2012Método y sistema asociado para la detección y el análisis de agentes patógenos y/o capaces de causar el deterioro en alimentos vegetalesGil Muñoz, M.ª Isabel; Selma, María Victoria CSIC ORCID ; López-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Allende, Ana CSIC ORCID ; Beltrán Riquelme, Davidsolicitud de patente
48openAccessJEQ-2018.pdf.jpg2-ago-2018Irrigating Lettuce with Wastewater Effluent: Does Disinfection with Chlorine Dioxide Inactivate Viruses?López-Gálvez, Francisco CSIC ORCID; Randazzo, Walter CSIC ORCID; Vasquez, A.; Sánchez Moragas, Gloria CSIC ORCID; Tombini Decol, L.; Aznar, Rosa CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Allende, Ana CSIC ORCID artículo
49closedAccessene-2002Vitamin C retention in fresh-cut potatoesTudela, Juan Antonio CSIC ORCID; Espín de Gea, Juan Carlos CSIC ORCID ; Gil Muñoz, M.ª Isabelartículo
50closedAccess4-abr-2003Influence of Industrial Processing on Orange Juice Flavanone Solubility and Transformation to Chalcones under Gastrointestinal ConditionsGil-Izquierdo, Ángel CSIC ORCID; Gil Muñoz, M.ª Isabel; Tomás Barberán, Francisco CSIC ORCID ; Ferreres, Federico CSIC ORCIDartículo
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