Buscar en:

Empiece una nueva busqueda
Add/Remove Filters (2 filters currently applied)

Resultados 1-50 de 64.
 |  Relevancia

 

Resultados por ítem:
DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2014Sensory Attributes of Rioja Red Wines and their relationship with quality perception of consumersGonzález Hernández, Marivel CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominiquepóster de congreso
2openAccess1-s2.0-S0950329322000118-mmc2.pdf.jpg2022APPENDIX B for Multidimensional representation of wine drinking experience: effect of the level of consumers´ expertise and involvementOyinseye, Peter CSIC; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Saldaña, Erick; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID dataset
3openAccessjun-2015Atributos sensoriales con capacidad predictiva en el amargor de vinos tintosFernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Avizcuri, J. M. CSIC; Gonzalo-Diago, A. CSIC; González Hernández, Marivel CSIC; Dizy, Marta; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDpóster de congreso
4openAccessJ Sci Food Agric - 2023 - S enz‐Navajas - Natural versus conventional production of Spanish white wines  an exploratory.pdf.jpg31-ene-2023Natural versus conventional production of Spanish white wines: an exploratory studySáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Sánchez, Carlota; González Hernández, Marivel CSIC; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Peña, Cristina; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ballester, Jordi; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2013The sensory drivers of wine quality and the sensoactive chemical behind it: A sensometabolomic approachSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ballester, Jordi; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Peyron, Dominique; Valentin, Dominiquecomunicación de congreso
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-dic-2016Evaluation of the impact of initial red wine composition on changes in color and anthocyanin content during bottle storageAvizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2018Chemo-sensory approach for the identification of chemical compounds driving green character in red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Arias, Ignacio; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Escudero, Ana CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Sensory properties of extra-premium Spanish red wines and their implication in wine quality perceptionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Martín-López, V.; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Propiedades gustativas de los vinos tintos y su relación con la composición química no-volátilFernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; González Hernández, Marivel CSIC; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Dizy, Martaartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2013Efecto del tiempo y la concentración de oxígeno en la evolución del color de vinos jóvenesAvizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; González Hernández, Marivel CSIC; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDpóster de congreso
11openAccessSensory variability associated.pdf.jpgoct-2020Sensory variability associated with anthocyanic and tannic fractions isolated from red winesFerrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Jeffery, David W.; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
12openAccess1-s2.0-S0950329322000118-mmc1.pdf.jpg2022APPENDIX A for Multidimensional representation of drinking experience among wine consumers and professionalsOyinseye, Peter CSIC; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Saldaña, Erick; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID dataset
13openAccessred_wines_Avizcuri.pdf.jpgmar-2014Relationship between the non-volatile composition and the in-mouth quality in red winesAvizcuri, J. M. CSIC; González Hernández, Marivel CSIC; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID póster de congreso
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Identification of green, aggressive and hard character of wines by a chemo-sensory directed methodologyFernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Lacau, Blanca; Barón, Cristina; Valentin, Dominique; Astrain, Jesús; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDpóster de congreso
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-sep-2017Sensory and chemical drivers of wine minerality aroma: An application to Chablis winesRodrigues, Heber; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Franco-Luesma, Ernesto CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
16openAccess16-abr-2024Sensory-directed approach to explore cider typicity: the case of ciders from the Canary Islands (Spain)Di Fede, Roberto Salvatore; Gonzalez-Hernandez, Marivel; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Peña del Olmo, María Cristina; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
17closedAccess19-jun-2023Efecto del tipo de elaboración de vinos blancos españoles: vino natural vs convencionalCastillo Río, Carolina; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Sánchez, Carlota; González Hernández, Marivel CSIC; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Peña, Cristina; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ballester, Jordi; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID póster de congreso
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Chemosensory approach for understanding the green, aggressive and hard character of red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Valentin, Dominique; Lacau, Blanca; Barón, Cristina; Astrain, Jesús; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDcomunicación de congreso
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg9-jul-2017Scaling-up aerated fermentation for etanol reduction. Effect on wine aromaCuriel, José Antonio CSIC ORCID ; Tronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Morales, Pilar CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID póster de congreso
20openAccessjun-2015Evolución de la composición no volátil de vinos de tintos durante la etapa de envejecimiento en botella. Efecto de distintas concentraciones de oxígenoAvizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDpóster de congreso
21openAccessTronchoni et al rev2.pdf.jpgabr-2018Aroma profiling of an aerated fermentation of natural grape must with selected yeast strains at pilot scaleTronchoni, Jordi CSIC ORCID ; Curiel, José Antonio CSIC ORCID ; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Morales, Pilar CSIC ORCID; De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; González García, Ramón CSIC ORCID artículo
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2016Modulation of bitterness by aroma: cross modal interactions in red wineDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Gallego de la Sacristana, Roberto; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDpóster de congreso
23closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Novel contribution to the study of mouth-feel properties in winesFernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDcomunicación de congreso
24openAccessbeverages-09-00085-v2.pdf.jpg11-oct-2023Identification of Sensory and Voltammetric Markers of Regional Typicality: Tempranillo Rioja Wines as a Case StudySáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Losifidis, Achilleas; González Hernández, Marivel CSIC; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominiqueartículo
25closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-dic-2021An assessment of voltammetry on disposable screen printed electrodes to predict wine chemical composition and oxygen consumption ratesFerreira, Chelo; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Carrascón, Vanesa; Næs, Tormod; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
26closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2013Evaluación del color del vino tinto mediante análisis sensorial. Correlación de las medidas físico-químicas con los atributos sensorialesAvizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; González Hernández, Marivel CSIC; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDpóster de congreso
27closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Characterization of green character of red winesFerrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Arias, Ignacio; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Escudero, Ana CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDpóster de congreso
28closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg20-mar-2017Anthocyanin-derived pigments driving dryness and persistency in red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDcomunicación de congreso
29closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2013Análisis sensorial descriptivo de vinos tintos crianza riojanos: valoración de los críticos de vinosGonzález Hernández, Marivel CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDpóster de congreso
30closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Comparative study of qualitative and quantative important components in Rooibos (Aspalathus Linearis), green and black teaSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Peñas, Elena CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Préstamo, Guadalupe CSIC capítulo de libro
31closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2014Evolution of bitterness and astringency during red wine ageing and their correlation with non-volatile compositionFernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID póster de congreso
32closedAccess2010Relationship between Nonvolatile Composition and Sensory Properties of Premium Spanish Red Wines and Their Correlation to Quality PerceptionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
33closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg7-sep-2014Understanding intrinsic quality assessment of red wines by expertsSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominiquepóster de congreso
34closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Wine Quality perception: a Sensory point of viewSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Peyron, Dominique; Valentin, Dominiquecapítulo de libro
35closedAccess2010An assessment of the effects of winevolatiles on the perception of taste and astringency in wineSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Contribution of Nonvolatile Composition to Wine FlavorSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCIDartículo
37closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg18-oct-2017Estudio de interacciones sensoriales del tipo amargor-aroma, astringencia-aroma, amargor-acidez y astringencia-acidez en vino tinto. Efecto del nivel de experiencia del consumidorDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDcomunicación de congreso
38openAccessAttitudes-Saenz_et_al-2024-Food_Research_International.pdf.jpg13-ene-2024Attitudes towards natural wines among Spanish winemakers: relationship with environmental awarenessSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Terroba, Estela; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominiqueartículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2014Sensory changes during bottle storage of Spanish red wines under different initial oxygen dosesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
40openAccess2023Supplementary data for Natural versus conventional production of Spanish white wines: an exploratory studySáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Sánchez, Carlota; González Hernández, Marivel CSIC; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Peña, Cristina; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ballester, Jordi; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID dataset
41closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Pigment composition and color parameters of commercial Spanish red wine samples: Linkage to quality perceptionSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2016Evolución del color y la composición antocianica de vinos tintos durante la etapa de envejecimiento en botella. Efecto de distintas concentraciones de oxígenoAvizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDcomunicación de congreso
43closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-ago-2019Modelling wine astringency from its chemical composition using machine learning algorithmsSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Romero, Miguel; Pascual, Darío; Díaz Viñolas, David CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2015Sensory-active compounds influencing wine experts' and consumers' perception of red wine intrinsic qualitySáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ballester, Jordi; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Peyron, Dominique; Valentin, Dominiqueartículo
45openAccesscpellissier,+7127-Article-production.pdf.jpg28-abr-2023Effect of culture and familiarity on wine perception: a study with British and Spanish wine expertsSuárez, Alejandro CSIC ORCID; Rodrigues, Heber; Williams, Samantha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Depetris-Chauvin, Nicolas; Dunn, Gregory; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
46openAccessEffect of aroma perception.pdf.jpgmay-2020Effect of aroma perception on taste and mouthfeel dimensions of red wines: Correlation of sensory and chemical measurementsSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Jeffery, David W.; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
47openAccess1-s2.0-S0308814621021749-main.pdf.jpg1-mar-2022Modeling grape taste and mouthfeel from chemical compositionFerrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Perenzoni, Daniele; Arapitsas, Panagiotis; Mattivi, Fulvio; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
48closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2017Chemo-sensory characterization of fractions driving different mouthfeel properties in red winesSáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCIDartículo
49openAccess2022Supplementary Information for Modeling grape taste and mouthfeel from chemical compositionFerrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Ferreira, Chelo; Perenzoni, Daniele; Arapitsas, Panagiotis; Mattivi, Fulvio; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID dataset
50closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2017Cross-modal interactions and effects of the level of expertise on the perception of bitterness and astringency of red winesDe-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID artículo
Resultados 1-50 de 64.