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Título

Efecto de la adición de ácido carnósico a la dieta de corderos lechales sobre la estabilidad oxidativa de la carne

Otros títulosEffect of carnosic acid included in the diet of sucling lambs on the oxidative stability of meat
AutorMorán, Lara CSIC ORCID; Giráldez, Francisco Javier CSIC ORCID ; Mateo, J.; Blanco, Carolina CSIC ORCID; Soto, S.; Andrés, Sonia CSIC ORCID
Palabras claveCarnosic acid
Oxysterols
TBARs
Suckling lambs
Fecha de publicaciónmay-2013
EditorAsociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario
Citación42 Jornadas de Estudio AIDA (XV Jornadas sobre Producción Animal) ITEA, Tomo II : 682-684 (2013
ResumenAssaf suckling lambs (32) fed milk replacer (MR) ad libitum were supplemented with: no additives (CTRL group n=8), carnosic acid at 0,096 g kg-1 live weight (LW) (CARN group n= 8), or vitamin E at 0.024 g kg-1 LW (VITE group n=8) were used to assess the effect of these antioxidant compounds on oxidation stability. The animals were slaughtered at reached intended body weight and gluteus medius muscles were extracted for thiobarbituric acid reactive substances (TBARs), cholesterol oxidation products or oxysterols (OXs) determination, sliced, packed and kept at 4 ºC for 14 days. Results indicated that the VITE group showed significatly lower levels of malondialdehide (at day 14 of storage) and the 7 - hydroxycholesterol production when compared to the CTRL group, showing CARN group intermediate levels.
Descripción3 páginas, 1 tabla, 1 figura.-- Trabajo presentado a las XV Jornadas sobre Producción Animal AIDA (Zaragoza, 14 al 15 de mayo, 2013).
Versión del editorhttp://www.aida-itea.org/index.php/jornadas/presentacion-jornadas
URIhttp://hdl.handle.net/10261/79168
ISBN978-84-695-7685-4
Aparece en las colecciones: (IGM) Comunicaciones congresos

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