Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item:
http://hdl.handle.net/10261/79168
COMPARTIR / EXPORTAR:
SHARE BASE | |
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE | |
Título: | Efecto de la adición de ácido carnósico a la dieta de corderos lechales sobre la estabilidad oxidativa de la carne |
Otros títulos: | Effect of carnosic acid included in the diet of sucling lambs on the oxidative stability of meat | Autor: | Morán, Lara CSIC ORCID; Giráldez, Francisco Javier CSIC ORCID ; Mateo, J.; Blanco, Carolina CSIC ORCID; Soto, S.; Andrés, Sonia CSIC ORCID | Palabras clave: | Carnosic acid Oxysterols TBARs Suckling lambs |
Fecha de publicación: | may-2013 | Editor: | Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario | Citación: | 42 Jornadas de Estudio AIDA (XV Jornadas sobre Producción Animal) ITEA, Tomo II : 682-684 (2013 | Resumen: | Assaf suckling lambs (32) fed milk replacer (MR) ad libitum were supplemented with: no additives (CTRL group n=8), carnosic acid at 0,096 g kg-1 live weight (LW) (CARN group n= 8), or vitamin E at 0.024 g kg-1 LW (VITE group n=8) were used to assess the effect of these antioxidant compounds on oxidation stability. The animals were slaughtered at reached intended body weight and gluteus medius muscles were extracted for thiobarbituric acid reactive substances (TBARs), cholesterol oxidation products or oxysterols (OXs) determination, sliced, packed and kept at 4 ºC for 14 days. Results indicated that the VITE group showed significatly lower levels of malondialdehide (at day 14 of storage) and the 7 - hydroxycholesterol production when compared to the CTRL group, showing CARN group intermediate levels. | Descripción: | 3 páginas, 1 tabla, 1 figura.-- Trabajo presentado a las XV Jornadas sobre Producción Animal AIDA (Zaragoza, 14 al 15 de mayo, 2013). | Versión del editor: | http://www.aida-itea.org/index.php/jornadas/presentacion-jornadas | URI: | http://hdl.handle.net/10261/79168 | ISBN: | 978-84-695-7685-4 |
Aparece en las colecciones: | (IGM) Comunicaciones congresos |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
AIDA 2013 Giráldez, F.J. 682-684 (2013).pdf | 90,99 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
CORE Recommender
Page view(s)
284
checked on 13-may-2024
Download(s)
119
checked on 13-may-2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.