Firma en Digital.CSIC (*)
Careche, Mercedes
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Especialización
Calidad y Seguridad de Productos de la Pesca y Acuicultura
 
Email
mcareche@ictan.csic.es
 

Refined By:
Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]

Resultados 1-20 de 45.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Anchovy shelf life as affected by different chilling methods during distributionCareche, Mercedes CSIC ORCID ; García, Roberto; Borderías, A. Javier CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Ani s 11-Like Protein is a pepsin- and heat-resistant major allergen of Anisakis spp. and a valuable tool for anisakis allergy component-resolved diagnosisCarballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Rodríguez-Mahillo, Ana I.; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Caballero, Teresa; Dominguez-Ortega, Javier; Jurado-Palomo, Jesús; González-Muñoz, Miguelartículo
3openAccess2021Anisakis simplex (s.l.) resistance to the action of gastric enzymes depends upon previous treatments applied to infected fish mince and affects antigen releaseSánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Carballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Rodríguez, Santiago CSIC; Tejada Yábar, Margarita CSIC ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Cobacho Arcos, Susana CSIC; González Muñoz, Miguel; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
4openAccessNavas_A_Anisakis.pdf.jpg6-jul-2020Anisakis simplex products impair intestinal epithelial barrier function and occludin and zonula occludens-1 localisation in differentiated Caco-2 cellsCarballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Arcos, Susana C.; Fernández de Palencia, P. CSIC; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; González Muñoz, Miguelartículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Antigenicity of Anisakis simplex s.s. L3 in parasitized fish after heating conditions used in the canning processingTejada Yábar, Margarita CSIC ; Olivares, Fabiola CSIC; Heras, Cristina de las CSIC; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Solas, M. Teresa; García, M. Luisa; Fernández, Agustín F. CSIC ORCID; Mendizábal, Angel; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Rodríguez-Mahillo, Ana I.; González Muñoz, Miguelartículo
6openAccessNavas_A_Calculation.pdf.jpg2021Calculation of full process freezing time in minced fish muscleCuesta, Francisco Javier CSIC; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
7openAccessChanges_Carballeda_Sangiao_Art2016.PDF.jpg22-jul-2016Changes over Time in IgE Sensitization to Allergens of the Fish Parasite Anisakis sppCarballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Rodríguez-Mahillo, Ana I.; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Moneo, Ignacio; González-Muñoz, Miguelartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Development of a quality index method for frozen hake (M. capensis and M. paradoxus)Herrero, Ana M. CSIC ORCID; Huidobro, Almudena; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Estimation of freezing storage time and quality changes in hake (Merluccius merluccius, L.) by low field NMRSánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Martínez, Iciar CSIC ORCID; Sánchez-Valencia, J. R. CSIC ORCID ; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Estimation of frozen storage time or temperature by kinetic modeling of the Kramer shear resistance and water holding capacity (WHC) of hake (Merluccius merluccius, L.) muscleSánchez Valencia, Javier CSIC; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Martínez, Iciar CSIC ORCID; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
11openAccessevalucomplex.pdf.jpg2020Evaluation of the effects of weak oscillating magnetic fields applied during freezing on systems of different complexityRodríguez, Antonio C.; Pérez-Mateos, Miriam CSIC ORCID CVN ; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Sanz Martínez, Pedro Dimas CSIC ORCID; Otero, Laura CSIC ORCIDartículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Extractability and thermal stability of frozen hake (Merluccius merluccius) fillets stored at -10 and -30°CCareche, Mercedes CSIC ORCID ; Mazo, M. L. del.; Fernández Martín, Fernando CSICartículo
13openAccessFreezing kinetic parameters influence allergenic and infective.pdf.jpg2020Freezing kinetic parameters influence allergenic and infective potential of Anisakis simplex L3 present in fish muscleSánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Carballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; González Muñoz, Miguel; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Arcos, Susana C.; Mendizábal, Angel; Cuesta, Francisco Javier CSIC; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
1412864_2018_Article_4970.pdf.jpg2018Functional insights into the infective larval stage of Anisakis simplex s.s., Anisakis pegreffii and their hybrids based on gene expression patternsLlorens, Carlos; Arcos, Susana C.; Robertson, Lee CSIC ORCID; Ramos, Ricardo; Futami, R.; Soriano, B.; Ciordia, Sergio; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; González Muñoz, Miguel; Jiménez-Ruiz, Yolanda CSIC ORCID ; Carballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Moneo, Ignacio; Albar, Juan Pablo; Blaxter, M.; Navas, Alfonso CSIC ORCID artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Identification of autoclave-resistant Anisakis simplex allergensCarballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Olivares, Fabiola CSIC; Rodríguez-Mahillo, Ana I.; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Tejada Yábar, Margarita CSIC ; Moneo, Ignacio; González Muñoz, Miguelartículo
16openAccessimmunoreactive_proteins_MALDI-TOF-TOF_analysis.pdf.jpg22-jun-2020Immunoreactive proteins in the esophageal gland cells of anisakis simplex sensu stricto detected by MALDI-TOF/TOF analysisRobertson, Lee CSIC ORCID; Arcos, Susana C.; Ciordia, Sergio; Carballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Mena, M. Carmen; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; González Muñoz, Miguel; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Influence of chilling methods on the quality of sardines (Sardina pilchardus)García, Raúl; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
18openAccessLFhake.pdf.jpg2019LF 1H NMR T2 relaxation rate as affected by water addition, NaCl and pH in fresh, frozen and cooked minced hakeDuflot, Maureen; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Duflos, G.; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
19closedAccessFICHERO RESTRINGIDO.txt.pdf.jpg2013Low field nuclear magnetic resonance (LF-NMR) relaxometry in hake (Merluccius merluccius, L.) muscle after different freezing and storage conditionsSánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Moreno García, Pilar; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Low-Field Nuclear Magnetic Resonance of Proton (<sup>1</sup>H LF NMR) Relaxometry for Monitoring the Time and Temperature History of Frozen Hake (Merluccius merluccius L.) MuscleSánchez Valencia, Javier CSIC; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Martínez, Iciar CSIC ORCID; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo