Firma en Digital.CSIC (*)
Careche, Mercedes
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Especialización
Calidad y Seguridad de Productos de la Pesca y Acuicultura
 
Email
mcareche@ictan.csic.es
 

Resultados 1-20 de 70.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Aggregation of minced hake during frozen storageTorrejón, Purificación; Mazo, M. Luisa del; Tejada Yábar, Margarita CSIC ; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Anchovy shelf life as affected by different chilling methods during distributionCareche, Mercedes CSIC ORCID ; García, Roberto; Borderías, A. Javier CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Ani s 11-Like Protein is a pepsin- and heat-resistant major allergen of Anisakis spp. and a valuable tool for anisakis allergy component-resolved diagnosisCarballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Rodríguez-Mahillo, Ana I.; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Caballero, Teresa; Dominguez-Ortega, Javier; Jurado-Palomo, Jesús; González-Muñoz, Miguelartículo
4openAccess2021Anisakis simplex (s.l.) resistance to the action of gastric enzymes depends upon previous treatments applied to infected fish mince and affects antigen releaseSánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Carballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Rodríguez, Santiago CSIC; Tejada Yábar, Margarita CSIC ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Cobacho Arcos, Susana CSIC; González Muñoz, Miguel; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
5openAccessNavas_A_Anisakis.pdf.jpg6-jul-2020Anisakis simplex products impair intestinal epithelial barrier function and occludin and zonula occludens-1 localisation in differentiated Caco-2 cellsCarballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Arcos, Susana C.; Fernández de Palencia, P. CSIC; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; González Muñoz, Miguelartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Antigenicity of Anisakis simplex s.s. L3 in parasitized fish after heating conditions used in the canning processingTejada Yábar, Margarita CSIC ; Olivares, Fabiola CSIC; Heras, Cristina de las CSIC; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Solas, M. Teresa; García, M. Luisa; Fernández, Agustín F. CSIC ORCID; Mendizábal, Angel; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Rodríguez-Mahillo, Ana I.; González Muñoz, Miguelartículo
7openAccessNavas_A_Calculation.pdf.jpg2021Calculation of full process freezing time in minced fish muscleCuesta, Francisco Javier CSIC; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
8openAccessChanges_Carballeda_Sangiao_Art2016.PDF.jpg22-jul-2016Changes over Time in IgE Sensitization to Allergens of the Fish Parasite Anisakis sppCarballeda-Sangiao, Noelia CSIC ORCID; Rodríguez-Mahillo, Ana I.; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Navas, Alfonso CSIC ORCID ; Moneo, Ignacio; González-Muñoz, Miguelartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Characteristics of the salt-soluble fraction of hake (Merluccius merluccius) fillets stored at -20 and -30 °CMazo, M. Luisa del; Torrejón, Purificación; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Tejada Yábar, Margarita CSIC artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Development of a quality index method for frozen hake (M. capensis and M. paradoxus)Herrero, Ana M. CSIC ORCID; Huidobro, Almudena; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1988Efecto de la temperatura de conservación (-12 y -18ºC) sobre la estabilidad de músculo de merluza picadoTejada Yábar, Margarita CSIC ; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1991Effect of added lipids on the texture of minced hake (Merluccius merluccius L.), megrim (Lepidorhombus whiffiagonis W.) and sardine (Sardina pilchardus W.) during frozen storageCareche, Mercedes CSIC ORCID ; Tejada Yábar, Margarita CSIC artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1990Effect of neutral and oxidized lipids on protein functionality in megrim (Lepidorhombus whiffiagonis W.) and sardine (Sardina pilchardus R.) during frozen storageCareche, Mercedes CSIC ORCID ; Tejada Yábar, Margarita CSIC artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1985Effect of prolactin and glucocorticoids on P-enolpyruvate carboxykinase activity in liver and mammary gland from diabetic and lactating ratsLobato, M. .F; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Ros, M.artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Emulsifying and Gelation Properties during Freezing and Frozen Storage of Hake, Pork, and Chicken Actomyosins As Affected by Addition of FormaldehydeCareche, Mercedes CSIC ORCID ; Cofrades, Susana CSIC ORCID; Carballo, José CSIC ORCID ; Jiménez Colmenero, Francisco CSIC ORCIDartículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Emulsifying properties of actomyosin from several speciesCofrades, Susana CSIC ORCID; Carballo, José CSIC ORCID ; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Jiménez Colmenero, Francisco CSIC ORCIDartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Estimation of freezing storage time and quality changes in hake (Merluccius merluccius, L.) by low field NMRSánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Martínez, Iciar CSIC ORCID; Sánchez-Valencia, J. R. CSIC ORCID ; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Estimation of frozen storage time or temperature by kinetic modeling of the Kramer shear resistance and water holding capacity (WHC) of hake (Merluccius merluccius, L.) muscleSánchez Valencia, Javier CSIC; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Martínez, Iciar CSIC ORCID; Careche, Mercedes CSIC ORCID artículo
19openAccessevalucomplex.pdf.jpg2020Evaluation of the effects of weak oscillating magnetic fields applied during freezing on systems of different complexityRodríguez, Antonio C.; Pérez-Mateos, Miriam CSIC ORCID CVN ; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Sanz Martínez, Pedro D. CSIC ORCID; Otero, Laura CSIC ORCIDartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002Extractability and thermal stability of frozen hake (Merluccius merluccius) fillets stored at -10 and -30°CCareche, Mercedes CSIC ORCID ; Mazo, M. L. del.; Fernández Martín, Fernando CSICartículo