Firma en Digital.CSIC (*)
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
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Fecha de Publicación:  [2000 TO 2025]
Fecha de Publicación:  [2000 TO 2009]

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DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessRomero et al. Antocyanin antioxidant_JPLPH2008.pdf.jpg2008Anthocyanin, antioxidant activity and stress-induced gene expression in high CO2-treated table grapes stored at low temperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Changes in water status of cherimoya fruit during ripeningGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Muñoz, M. T.; Ruiz-Cabello, Jesús; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
3openAccessFernandezCaballeroetal_Chiti recomb_JAFC2009.pdf.jpg2009Characterization of an antifungal and cryoprotective class i chitinase from table grape berries (Vitis vinifera Cv. Cardinal)Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
4openAccess2001Chilling temperature storage changes the inorganic phosphate pool distribution in cherimoya (Annona cherimola) fruitMuñoz, Teresa; Ruiz-Cabello, Jesús; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
5openAccessEfecto_de_altas_concentraciones.pdf.jpg2006Efecto de altas concentraciones de CO2 en la calidad de uva de mesa almacenada a bajas temperaturas y en la expresión de genes de la ruta de los fenilpropanoides.Romero, I.; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Effect of high carbon dioxide concentration on PAL activity and phenolic contents in ripening cherimoya fruitAssis, Joston S.; Maldonado, Roberto; Muñoz, Teresa; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
7openAccessSanchez-Ballesta et al. STS_JAFCH2005.pdf.jpg2006Effect of high CO2 pretreatment on quality, fungal decay and molecular regulation of stilbene phytoalexin biosynthesis in stored table grapesSánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Jiménez, Jorge B.; Romero, Irene CSIC ORCID; Orea, J. M.; Maldonado, Roberto; Ureña, A. G.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
8openAccessRomero et al. Chit y Gluc_PBT2006.pdf.jpg2006Expression of class I chitinase and β-1,3-glucanase genes and postharvest fungal decay control of table grapes by high CO2 pretreatmentRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
9openAccessFisiologia_vegetal.pdf.jpg2003Fisiología vegetal y posrecolección en simposio.Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Plaza, José L. de la; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
10openAccessRomero et al. Glucanase recom_PScience2007.pdf.jpg2008Functionality of a class I beta-1,3-glucanase from skin of table grapes berriesRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Gelatinization and retrogradation of native starch from cherimoya fruit during ripening, using differential scanning calorimetryGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002High CO2 atmosphere modulating the phenolic response associated with cell adhesion and hardening of Annona cherimola fruit stored at chilling temperatureMaldonado, Roberto; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
13openAccessRomero et al. Individual anthocy_PBT2008.pdf.jpg2008Individual anthocyanins and their contribution to total antioxidant capacity in response to low temperature and high CO2 in stored Cardinal table grapesRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
14openAccessRomero et al. Influence stage of ripeness_PBT2009.pdf.jpg2009Influence of the stage of ripeness on phenolic metabolism and antioxidant activity in table grapes exposed to different CO2 treatmentsRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
15openAccessSanchez-Ballesta et al. Involvement _PBT2007.pdf.jpg2007Involvement of the phenylpropanoid pathway in the response of table grapes to low temperature and high CO2 levelsSánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Jiménez, Jorge B.; Orea, J. M.; González Ureña, A.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Limited ammonium assimilation in cherimoya fruit stored at chilling temperature.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Malate metabolism and adaptation to chilling temperature storage by pretreatment with high CO2 levels in Annona cherimola fruitMaldonado, Roberto; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Alique, Rafael CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Phosphoenolpyruvate carboxylase from cherimoya fruit: Properties, kinetics and effects of high co2Muñoz, Teresa; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Regulation of defense and cryoprotective proteins by high levels of CO2 in Annona fruit stored at chilling temperatureGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
20openAccessRegulation_on_phenylalanine.pdf.jpg2007Regulation of phenylalanine ammonia-lyase enzyme in Annona fruit: Kinetic characteristics and inhibitory effect of ammoniaMaldonado, R.; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo