Buscar en:

Empiece una nueva busqueda
Add/Remove Filters (1 filters currently applied)

Resultados 1-50 de 222.
 |  Relevancia

 

Resultados por ítem:
DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-oct-2022Evaluación de la dosis y del momento de aplicación foliar de urea en la composición nitrogenada de Tempranillo y Tempranillo BlancoMurillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSICpóster de congreso
2openAccessbeverages-07-00072-v2.pdf.jpg29-oct-2021Study of wine volatile composition of tempranillo versus tempranillo blanco, a new white grape varietyGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Baroja Hernández, Elisa CSIC ORCID; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2019Waste waters from the leachate of mushroom as vine foliar treatments: influence on grape volatile composition over two consecutive seasonsGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
4closedAccess15-mar-2010Employment of nearinfraredspectroscopy to determine oak volatile compounds and ethylphenols in aged red winesGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Lorenzo, Cándida; Alonso, Gonzalo L.; Salinas, M. Rosarioartículo
5openAccessUse_oak.pdf.jpg5-dic-2018Use of Oak Fragments during the Aging of Red Wines. Effect on the Phenolic, Aromatic, and Sensory Composition of Wines as a Function of the Contact Time with the WoodRubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez García, Juana CSICartículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2019Rootstock effects on grape anthocyanins, skin and seed proanthocyanidins and wine color and phenolic compounds from Vitis vinifera L. Merlot grapevinesGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Gómez-Plaza, Encarna; Bautista-Ortín, Ana Belén; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Moreno-Simunovic, Yerko; Martínez-Gil, A. M.artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-ago-2018Volatile composition of Carignan noir wines from ungrafted and grafted onto País (Vitis vinifera L.) grapevines from ten wine-growing sites in Maule Valley, ChileGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; del Alamo-Sanza, Maria; Moreno-Simunovic, Yerkoartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2016Replacement of sulfur dioxide by hydroxytyrosol in white wine: Influence on both quality parameters and sensoryRaposo, Rafaela; Ruiz-Moreno, María José; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Puertas, Belén; Moreno Rojas, José Manuel; Zafrilla, Pilar; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Guerrero, Raúl F.; Cantos Villar, Emmaartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg5-nov-2017Optimization of a chromatographic GC-MS and GC-ECD method to determine the greenhouse gas emissions from vineyard soilPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC; Castillo, C.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-may-2021Pre-fermentative maceration with SO2 enhanced the must aromatic compositionGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
11openAccessantioxidants-10-01301-v3.pdf.jpg18-ago-2021Effects of water deficit irrigation on phenolic composition and antioxidant activity of monastrell grapes under semiarid conditionsPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Intrigliolo, Diego S. CSIC ORCID; Almajano, María Pilar; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015Effect of methyl jasmonate foliar application to vineyard on grape amino acid contentPortu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Jofré, Viviana; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg25-nov-2020Levaduras no-Saccharomyces: estudio de su eficacia en la bioprotección, la reducción del grado alcohólico y el aumento del colorGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDcomunicación de congreso
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg31-oct-2022Riego deficitario controlado en condiciones semiáridas: influencia en la composición fenólica y en la actividad antioxidante de la uva MonastrellPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Intrigliolo, Diego S. CSIC ORCID; Almajano, María Pilar; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgago-2019Riboflavin applications to grapevine leaves and berries blue-light post-harvest treatments modifies grape anthocyanins and amino acids contentsPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Ruiz-González, Rubén; Nonell, Santi; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
16closedAccess8-nov-2023Foliar application of nanoparticles and regulated deficit irrigation in viticulture: Agronomic strategies to improve the Monastrell grape volatile compositionPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Intrigliolo, Diego S. CSIC ORCID; Parra-Torrejón, Belén; Ramírez-Rodríguez, Gloria B.; Delgado-López, José M.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg5-nov-2017Effect of Phenylalanine and Urea foliar applications to Tempranillo and Monastrell vineyards on grape amino acid contentGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; Fernández-Fernández, José Ignacio; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Gil-Muñoz, Rocíopóster de congreso
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2018Multi-element composition of red, white and palhete amphora wines from Alentejo by ICPMSCabrita, M. J.; Martins, Nuno; Barrulas, P.; García, Raquel; Dias, C.; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Costa-Freitas, A. M.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2015Chemometric classification of Malbec wines from Mendoza (Argentina) according to aroma profileJofré, Viviana; Assof, Mariela; Fanzone, Martin; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
20openAccessnov-2020Advancement in analytical techniques for the extraction of grape and wine volatile compoundsMarín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
21openAccessJ Sci Food Agric - 2023 - Marín‐San Román - Application of near‐infrared spectroscopy for the estimation of volatile.pdf.jpgoct-2023Application of near-infrared spectroscopy for the estimation of volatile compounds in Tempranillo Blanco grape berries during ripeningMarín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Fernández-Novales, Juan CSIC; Cebrián-Tarancón, Cristina; Sánchez-Gómez, Rosario; Diago, Maria P. CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2013Effect of different pulsed electric field treatments on the volatile composition of Graciano, Tempranillo and Grenache grape varietiesGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López, Noelia; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCIDartículo
23openAccessjun-2015La aplicación foliar de metil jasmonato mejora la composición fenólica de la uva y del vinoPortu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; Garijo, P. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
24openAccessnitrogen-04-00019.pdf.jpg8-jul-2023Effect of Methyl Jasmonate Plus Urea Foliar Application on the Polysaccharide and Monosaccharide Composition of Tempranillo Grapes and Wines and on the Wine’s QualityGonzález-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez-Lapuente, Leticia; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Landin Ross-magahy, Mikel; Torres Díaz, Lesly Laura; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
25openAccessPhenylalanine and_or methyl jasmonate grapevine foliar application.pdf.jpg25-jun-2019Phenylalanine and/or methyl jasmonate grapevine foliar application to enhance grenache grape aromatic compositionMarín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Baroja, Elisa; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
26closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg4-abr-2019Evaluación del potencial fermentativo de la levadura autóctona S. cerevisiae XG3 en una bodega de la DO Ribeiro: influencia en el aroma del vinoBlanco Camba, Pilar; Vázquez-Alén, María; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Vilanova de la Torre, María del Mar CSIC ORCID póster de congreso
27openAccessnitrogenada_uva.pdf.jpg2-feb-2021Aplicación foliar de urea en el viñedo: Efecto de la dosis y del momento en la composición nitrogenada de la uvaMurillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSICpóster de congreso
28closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg3-jul-2022Evolution of the amino acids content through grape ripening: Effect of foliar application of methyl jasmonate with or without ureaGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDpóster de congreso
29closedAccess10-jul-2023Near infrared spectroscopy for the estimation of Tempranillo Blanco volatile composition along grape maturationMarín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Fernández-Novales, Juan CSIC; Cebrián-Tarancón, Cristina; Sánchez-Gómez, Rosario; Diago, Maria P. CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
309-abr-2024Exploring Metschnikowia pulcherrima as a Co-Fermenter with Saccharomyces cerevisiae: Influence on Wine Aroma during Fermentation and AgeingTorres-Díaz, Lesly L.; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Iribarren, Miquel; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva P.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
31openAccessPulsed electric fields as a green pretreatment to enhance mass transfer from grapes of bioactive molecules.pdf.jpg2022Pulsed electric fields as a green pretreatment to enhance mass transfer from grapes of bioactive molecules: aromatic, phenolic and nitrogen compoundsGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; López-Giral, Noeliacapítulo de libro
32closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg3-ene-2018Effects of irrigation over three years on the amino acid composition of Albariño (Vitis vinifera L) musts and wines in two different terroirsBouzas-Cid, Yolanda; Díaz-Losada, Emilia; Trigo-Córdoba, E.; Falqué, Elena; Orriols, I.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Mirás-Avalos, José Manuel CSIC ORCIDartículo
33openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-ene-2021Effects on must and wine volatile composition after biostimulation with a brown alga to Tempranillo grapevines in two seasonsGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
34closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Influence of methyl jasmonate foliar application to vineyard on grape volatile compositon over three consecutive vintagesGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Baroja Hernández, Elisa CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSICpóster de congreso
35openAccessagronomy-13-02199-v2.pdf.jpg22-ago-2023The Influence of Climatic Conditions and Agronomic Practices on Greenhouse Gas Emissions in a Conventional Vineyard (DOCa. Rioja, Spain)Rodrigo, Estíbaliz; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSICartículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Elicitation with methyl jasmonate supported by precursor feeding with phenylalanine: Effect on Garnacha grape phenolic contentPortu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
37closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-feb-2015Effect of hydroxytyrosol on quality of sulfur dioxide-free red wineRaposo, Rafaela; Ruiz-Moreno, María José; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Puertas, Belén; Moreno Rojas, José Manuel; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Guerrero, Raúl F.; Ortiz, Víctor; Cantos Villar, Emmaartículo
38closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg14-feb-2019Foliar application of methyl jasmonate to Graciano and Tempranillo vines: effects on grape amino acid content during two consecutive vintagesGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-abr-2022Year, watering regime and foliar methyl jasmonate doped nanoparticles treatments: Effects on must nitrogen compounds in Monastrell grapesPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Intrigliolo, Diego S. CSIC ORCID; Parra-Torrejón, Belén; Ramírez-Rodríguez, Gloria B.; Delgado-López, José M.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
40closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2017Foliar nitrogen application in Cabernet Sauvignon vines: Effects on wine flavonoid and amino acid contentGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; Moreno-Simunovic, Yerko; Martínez-Gil, A. M.artículo
41openAccessRevised manuscript_Food_Chem_180_171-180_215.pdf.jpg1-ago-2015Changes on grape phenolic composition induced by grapevine foliar applications of phenylalanine and ureaPortu, Javier CSIC ORCID ; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Gómez-Alonso, S.; López Martín, Rosa CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2017Impact of phenylalanine and urea applications to Tempranillo and Monastrell vineyards on grape amino acid content during two consecutive vintagesGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; Fernández-Fernández, José Ignacio; Gil-Muñoz, Rocíoartículo
43openAccessapplsci-13-07217.pdf.jpg16-jun-2023Foliar Applications of Calcium, Silicon and Their Combination: A Tool to Improve Grape Composition and QualityGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Alonso-Ortiz de Urbina, David; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Torres Díaz, Lesly Laura; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Fernández, Victoria CSIC ORCIDartículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg23-may-2022Optimización de la microextracción en fase sólida con película fina para determinar la composición volátil del mostoMarín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Carot Sierra, José Miguel; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDpóster de congreso
45closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-dic-2017Elicitation with methyl jasmonate supported by precursor feeding with phenylalanine: Effect on Garnacha grape phenolic contentPortu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
46closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2014Grape yield to soil N-NO3- ratio can explain the different levels of biogenic amines in wine from two vineyards in the A.O.C. Rioja (Spain)Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC; García-Escudero, E. CSIC; Peregrina Alonso, Fernando CSIC ORCID CVNpóster de congreso
47closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg29-may-2017Study of wine volatile composition from Carignan grapes ungrafted and grafted with País (Vitis vinifera L.) rootstock from ten wine-growing sites in Maule Valley, ChileGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; Moreno-Simunovic, Yerkocomunicación de congreso
48openAccessRevised manuscript_JAFC_63_2328-2337_2015.pdf.jpg2015Methyl jasmonate foliar application to Tempranillo vineyard improved grape and wine phenolic contentPortu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
49closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-abr-2016Vine-shoot waste aqueous extract applied as foliar fertilizer to grapevines: Effect on amino acids and fermentative volatile contentSánchez-Gómez, R.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Zalacaín, Amaya; Cabrita, M. J.; Salinas, M. Rosarioartículo
50closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2018Elicitor and nitrogen applications to Garnacha, Graciano and Tempranillo vines: effect on grape amino acid compositionGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Portu, Javier CSIC ORCID ; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
Resultados 1-50 de 222.