| | Derechos | Preview | Fecha Public. | Título | Autor(es) | Tipo |
| 1 | openAccess | | 28-abr-2023 | Effect of culture and familiarity on wine perception: a study with British and Spanish wine experts | Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Rodrigues, Heber; Williams, Samantha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Depetris-Chauvin, Nicolas; Dunn, Gregory; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | artículo |
| 2 | openAccess | | 2022 | APPENDIX B for Multidimensional representation of wine drinking experience: effect of the level of consumers´ expertise and involvement | Oyinseye, Peter CSIC; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Saldaña, Erick; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | dataset |
| 3 | closedAccess | | dic-2014 | Sensory changes during bottle storage of Spanish red wines under different initial oxygen doses | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 4 | openAccess | | jun-2015 | Atributos sensoriales con capacidad predictiva en el amargor de vinos tintos | Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Avizcuri, J. M. CSIC; Gonzalo-Diago, A. CSIC; González Hernández, Marivel CSIC; Dizy, Marta; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | póster de congreso |
| 5 | openAccess | | jun-2015 | Evolución de la composición no volátil de vinos de tintos durante la etapa de envejecimiento en botella. Efecto de distintas concentraciones de oxígeno | Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | póster de congreso |
| 6 | closedAccess | | jun-2013 | Efecto del tiempo y la concentración de oxígeno en la evolución del color de vinos jóvenes | Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; González Hernández, Marivel CSIC; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | póster de congreso |
| 7 | closedAccess | | 15-dic-2021 | An assessment of voltammetry on disposable screen printed electrodes to predict wine chemical composition and oxygen consumption rates | Ferreira, Chelo; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Carrascón, Vanesa; Næs, Tormod; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | artículo |
| 8 | closedAccess | | jun-2013 | Vinos tintos crianza riojanos: una relación entre el análisis sensorial descriptivo, valoración de profesionales y percepción de calidad de consumidores. | González Hernández, Marivel CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Busto, Fernando; Garrido, Elena; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | póster de congreso |
| 9 | closedAccess | | jun-2016 | Identification of green, aggressive and hard character of wines by a chemo-sensory directed methodology | Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Lacau, Blanca; Barón, Cristina; Valentin, Dominique; Astrain, Jesús; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | póster de congreso |
| 10 | closedAccess | | dic-2017 | Cross-modal interactions and effects of the level of expertise on the perception of bitterness and astringency of red wines | De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | artículo |
| 11 | closedAccess | | jun-2013 | Evaluación del color del vino tinto mediante análisis sensorial. Correlación de las medidas físico-químicas con los atributos sensoriales | Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; González Hernández, Marivel CSIC; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | póster de congreso |
| 12 | closedAccess | | 1-ago-2019 | Modelling wine astringency from its chemical composition using machine learning algorithms | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Romero, Miguel; Pascual, Darío; Díaz Viñolas, David CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 13 | closedAccess | | 17-jul-2017 | Characterization of green character of red wines | Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Arias, Ignacio; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Escudero, Ana CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | póster de congreso |
| 14 | closedAccess | | 2015 | Sensory Interactions in Wine: Effect Of Nonvolatile Molecules on Wine Aroma and Volatiles on Taste/Astringency Perception | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Campo, Eva; Valentin, Dominique; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | capítulo de libro |
| 15 | openAccess | | 11-ene-2021 | Access to wine experts' long-term memory to decipher an ill-defined sensory concept: The case of green red wine | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Arias, Ignacio; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Escudero, Ana CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 16 | closedAccess | | 15-may-2016 | Sensory interactions between six common aroma vectors explain four main red wine aroma nuances | Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Campo, Eva; Herrero, Paula; De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 17 | openAccess | | 2023 | Supplementary data for Natural versus conventional production of Spanish white wines: an exploratory study | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Sánchez, Carlota; González Hernández, Marivel CSIC; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Peña, Cristina; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ballester, Jordi; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID | dataset |
| 18 | closedAccess | | jun-2013 | Análisis sensorial descriptivo de vinos tintos crianza riojanos: valoración de los críticos de vinos | González Hernández, Marivel CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | póster de congreso |
| 19 | closedAccess | | sep-2016 | Modulation of bitterness by aroma: cross modal interactions in red wine | De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Gallego de la Sacristana, Roberto; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | póster de congreso |
| 20 | closedAccess | | sep-2015 | Evolución del color y de la composición antociánica de vinos de crianza durante la etapa de envejecimiento en botella. Efecto de distintas concentraciones de oxígeno | Echávarri-Granado, José Federico; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | póster de congreso |
| 21 | closedAccess | | 1-ago-2020 | Some clues about the changes in wine aroma composition associated to the maturation of “neutral” grapes | Arias-Pérez, Ignacio; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Lacau, Blanca; Astrain, Jesús; Barón, Cristina; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Escudero, Ana CSIC ORCID | artículo |
| 22 | openAccess | | 2022 | Supplementary Information for Modeling grape taste and mouthfeel from chemical composition | Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Ferreira, Chelo; Perenzoni, Daniele; Arapitsas, Panagiotis; Mattivi, Fulvio; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | dataset |
| 23 | closedAccess | | 2011 | Sensory properties of extra-premium Spanish red wines and their implication in wine quality perception | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Martín-López, V.; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 24 | closedAccess | | jun-2016 | Chemosensory approach for understanding the green, aggressive and hard character of red wines | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Valentin, Dominique; Lacau, Blanca; Barón, Cristina; Astrain, Jesús; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | comunicación de congreso |
| 25 | closedAccess | | ene-2015 | Sensory-active compounds influencing wine experts' and consumers' perception of red wine intrinsic quality | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ballester, Jordi; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Peyron, Dominique; Valentin, Dominique | artículo |
| 26 | closedAccess | | 2010 | An assessment of the effects of winevolatiles on the perception of taste and astringency in wine | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 27 | openAccess | | 1-mar-2022 | Modeling grape taste and mouthfeel from chemical composition | Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Perenzoni, Daniele; Arapitsas, Panagiotis; Mattivi, Fulvio; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | artículo |
| 28 | openAccess | | ene-2020 | Effect of grape maturity on wine sensory and chemical features: The case of Moristel wines | Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Arias, Ignacio; Escudero, Ana CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | artículo |
| 29 | closedAccess | | 2012 | Contribution of Nonvolatile Composition to Wine Flavor | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | artículo |
| 30 | openAccess | | mar-2014 | Relationship between the non-volatile composition and the in-mouth quality in red wines | Avizcuri, J. M. CSIC; González Hernández, Marivel CSIC; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | póster de congreso |
| 31 | openAccess | | 31-ene-2023 | Natural versus conventional production of Spanish white wines: an exploratory study | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Sánchez, Carlota; González Hernández, Marivel CSIC; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Peña, Cristina; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ballester, Jordi; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID | artículo |
| 32 | closedAccess | | mar-2016 | Understanding quality judgements of red wines by experts: Effect of evaluation condition | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique | artículo |
| 33 | openAccess | | 2022 | APPENDIX A for Multidimensional representation of drinking experience among wine consumers and professionals | Oyinseye, Peter CSIC; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Saldaña, Erick; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | dataset |
| 34 | closedAccess | | 7-sep-2014 | Understanding intrinsic quality assessment of red wines by experts | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique | póster de congreso |
| 35 | closedAccess | | jun-2016 | Novel contribution to the study of mouth-feel properties in wines | Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | comunicación de congreso |
| 36 | closedAccess | | mar-2014 | Sensory Attributes of Rioja Red Wines and their relationship with quality perception of consumers | González Hernández, Marivel CSIC; Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique | póster de congreso |
| 37 | openAccess | | jun-2022 | Multidimensional representation of wine drinking experience: Effects of the level of consumers’ expertise and involvement | Oyinseye, Peter CSIC; Suárez, Alejandro CSIC ORCID; Saldaña, Erick; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID | artículo |
| 38 | closedAccess | | 19-jun-2023 | Efecto del tipo de elaboración de vinos blancos españoles: vino natural vs convencional | Castillo Río, Carolina; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Sánchez, Carlota; González Hernández, Marivel CSIC; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Peña, Cristina; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ballester, Jordi; Parga-Dans, Eva CSIC ORCID ; Alonso-González, Pablo CSIC ORCID | póster de congreso |
| 39 | openAccess | | 11-oct-2023 | Identification of Sensory and Voltammetric Markers of Regional Typicality: Tempranillo Rioja Wines as a Case Study | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Losifidis, Achilleas; González Hernández, Marivel CSIC; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Valentin, Dominique | artículo |
| 40 | closedAccess | | abr-2017 | Chemo-sensory characterization of fractions driving different mouthfeel properties in red wines | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 41 | closedAccess | | jul-2016 | Evolución del color y la composición antocianica de vinos tintos durante la etapa de envejecimiento en botella. Efecto de distintas concentraciones de oxígeno | Avizcuri, J. M. CSIC; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | comunicación de congreso |
| 42 | closedAccess | | jul-2018 | Chemo-sensory approach for the identification of chemical compounds driving green character in red wines | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Arias, Ignacio; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Escudero, Ana CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | artículo |
| 43 | closedAccess | | 1-sep-2017 | Sensory and chemical drivers of wine minerality aroma: An application to Chablis wines | Rodrigues, Heber; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Franco-Luesma, Ernesto CSIC ORCID; Valentin, Dominique; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID | artículo |
| 44 | closedAccess | | 7-abr-2010 | Effects of the Nonvolatile Matrix on the Aroma Perception of Wine | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 45 | closedAccess | | 2010 | Relationship between Nonvolatile Composition and Sensory Properties of Premium Spanish Red Wines and Their Correlation to Quality Perception | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Dizy, Marta; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 46 | closedAccess | | 18-oct-2017 | Estudio de interacciones sensoriales del tipo amargor-aroma, astringencia-aroma, amargor-acidez y astringencia-acidez en vino tinto. Efecto del nivel de experiencia del consumidor | De-La-Fuente-Blanco, Arancha; Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | comunicación de congreso |
| 47 | closedAccess | | 2012 | Insights on the chemical basis of the astringency of Spanish red wines | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 48 | closedAccess | | 2011 | Pigment composition and color parameters of commercial Spanish red wine samples: Linkage to quality perception | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Echávarri-Granado, José Federico; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | artículo |
| 49 | closedAccess | | 20-mar-2017 | Anthocyanin-derived pigments driving dryness and persistency in red wines | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Ferrero-del-Teso, Sara CSIC ORCID; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; Valentin, Dominique; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID | comunicación de congreso |
| 50 | closedAccess | | 2014 | Quality Mapping: An Exploratory Approach for Evaluating the Chemicals Driving In-Mouth Quality in Red Wines | Sáenz-Navajas, María-Pilar CSIC ORCID ; Avizcuri, J. M. CSIC; Fernández-Zurbano, Purificación CSIC ORCID; Ferreira, Vicente CSIC ORCID; Valentin, Dominique | capítulo de libro |