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1openAccessPostprint_2015_AntonieVan_Leeuwenhoek_V108_P597.pdf.jpg2015Evaluation and identification of poly-microbial biofilms on natural green Gordal table olivesBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
2openAccessLWT_2022_V166_113787.pdf.jpg15-ago-2022Optimisation of working parameters for lactic acid bacteria and yeast recovery from table olive biofilms, preserving fruit integrity and reducing chloroplast recoveryLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Martín-Arranz, Virginia CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
3openAccessFoodControl_2022_V137_108969.pdf.jpg1-jul-2022Bacterial metataxonomic analysis of industrial Spanish-style green table olive fermentationsLópez-García, Elio CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
4openAccessFrontiers_Microbiol_2012_V3_Art161.pdf.jpg27-abr-2012Potential benefits of the application of yeast starters in table olive processingArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; García García, Pedro CSIC ORCID CVN ; Querol, Amparo CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
5openAccess2014Survival of pathogenic and lactobacilli species of fermented olives during simulated human digestionArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Blanquet-Diot, Stéphanie; Denis, Sylvain; Thévenot, Jonathan; Chalancon, Sandrine; Alric, Monique; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
6openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2020The use of multifunctional yeast-lactobacilli starter cultures improves fermentation performance of Spanish-style green table olivesBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biofilm formation on abiotic and biotic surfaces during Spanish style green table olive fermentationDomínguez Manzano, Jesús CSIC; Olmo-Ruiz, Carmen CSIC ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg27-oct-2015Lactobacillus pentosus and Pichia membranifaciens, the dominant species in biofilms from natural green olives Gordal varietyRodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Romero-Gil, Verónica CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID comunicación de congreso
9openAccessfmicb_2016_V7_01291.pdf.jpg2016RT-PCR-DGGE analysis to elucidate the dominant bacterial species of industrial Spanish-style green table olive fermentationsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Rantsiou, Kalliopi; Cocolin, Luca; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
10openAccessPostP_2021_FoodMic_V94_103659.pdf.jpgabr-2021Relating starter cultures to volatile profile and potential markers in green Spanish-style table olives by compositional data analysisGarrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Morales, M. Lourdesartículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg27-oct-2015Study of the bacterial biodiversity in Spanish-style green table olive fermentation by RT-PCR-DGGE analysisBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Rantsiou, K.; Cocolin, Luca; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID comunicación de congreso
12openAccessGenomeAnnounc_2018_V6_e00379.pdf.jpg2018Draft genome sequences of six Lactobacillus pentosus strains isolated from brines of traditionally fermented Spanish-style green table olivesCalero-Delgado, Beatriz CSIC; Martín-Platero, Antonio M. CSIC ORCID; Pérez-Pulido, Antonio J. CSIC ORCID ; Benítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Casimiro-Soriguer, Carlos S. CSIC ORCID CVN; Martínez-Bueno, Manuel CSIC ORCID; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Bautista-Gallego, J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
13openAccessfmicb_10_00836.pdf.jpg2019Biodiversity and multifunctional features of lactic acid bacteria isolated from table olive biofilmsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Calero-Delgado, Beatriz CSIC; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID artículo
14openAccessPostprint_2015_ApplEnvironMicrobiol.pdf.jpg13-nov-2015Formation of In Vitro Mixed-Species Biofilms by Lactobacillus pentosus and Yeasts Isolated from Spanish-Style Green Table Olive FermentationsLeón Romero, Angela María CSIC; Domínguez Manzano, Jesús CSIC; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID artículo
15foods-08-00280.pdf.jpg24-jul-2019Lactic acid bacteria and yeast inocula modulate the volatile profile of spanish-style green table olive fermentationsBenítez-Cabello, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Morales, M. Lourdes; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Arroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID 
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