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closedAccesssep-2010Reduction in systemic and VLDL triacylglycerol concentration after a 3-month Mediterranean-style diet in high-cardiovascular-risk subjectsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Covas, María Isabel; Fitó, Montserrat; Cabello-Moruno, Rosana CSIC; Arós, Fernando; Corella, Dolores; Ros, Emilio; García, María; Estruch, Ramón; Martínez-González, Miguel Ángel; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
closedAccessene-2011Reduction in the incidence of type 2 diabetes with the mediterranean diet: Results of the PREDIMED-Reus nutrition intervention randomized trialSalas-Salvadó, Jordi; Bulló, Mònica; Babio, Nancy; Martínez-González, Miguel Ángel; Ibarrola-Jurado, Nuria; Basora, Josep; Estruch, Ramón; Covas, María Isabel; Corella, Dolores; Arós, Fernando; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Ros, Emilioartículo
closedAccessabr-2002Regional differences in transport, lipid composition, and fluidity of apical membranes of small intestine of chickenGarriga, C.; Vázquez, Carmen M. CSIC ORCID; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Planas, Joana M.artículo
openAccessPerona et al., BJN 2008.pdf.jpg22-ene-2008Regulation of very-low-density lipoprotein secretion by minor components of oleic-acid rich oilsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Avella, Michael; Botham, K. M.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Response to Letter Regarding Article, >extravirgin Olive Oil Consumption Reduces Risk of Atrial Fibrillation: The PREDIMED (Prevención con Dieta Mediterránea) Trial>Martínez-González, Miguel Ángel; Toledo, E.; Arós, Fernando; Fiol, Miquel; Corella, D.; Salas-Salvadó, Jordi; Ros, E.; Covas, María Isabel; Fernández-Crehuet, Joaquín; Lapetra, José; Munoz, M.A.; Fitó, Montserrat; Serra-Majem, L.; Pintó, Xavier; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Sorli, J.V.; Babio, N.; Buil-Cosiales, P.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Estruch, R.; Alonso, A.artículo
openAccessRetraction_Estruch.pdf.jpg21-jun-2018Retraction and republication: Primary prevention of cardiovascular disease with a mediterranean dietEstruch, Ramón; Ros, Emilio; Salas-Salvadó, Jordi; Covas, María Isabel; Corella, Dolores; Arós, Fernando; Gómez-Gracia, Enrique; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Fiol, Miquel; Lapetra, José; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Serra-Majem, Lluís; Pintó, Xavier; Basora, Josep; Muñoz, Miguel Ángelartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-1997Role of dietary oleic acid from two different sources on fatty acid composition of erythrocyte membrane and blood pressure in healthy subjectsRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Guerrero, Aurora; Cert, Ana M.; Villar, Joséartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg21-oct-2004Secreción de VLDL por hepatocitos tras la incubación con quilomicrones formados tras la ingestión de distintos aceites ricos en ácido oleicoPerona, Javier S. CSIC ORCID ; García, M.; Avella, M.; Botham, K. M.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC comunicación de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2009Serum sterol responses to increasing plant sterol intake from natural foods in the Mediterranean dietEscurriol, Verónica; Cofán, Montserrat; Serra, Mercè; Bulló, Mònica; Basora, Josep; Salas-Salvadó, Jordi; Corella, Dolores; Zazpe, Itzíar; Martínez-González, Miguel Ángel; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Estruch, Ramón; Ros, Emilioartículo
openAccessMolecular_species.pdf.jpg25-feb-2003Simultaneous determination of molecular species of monoacylglycerols, diacylglycerols and triacylglycerols in human very-low-density lipoproteins by reversed-phase liquid chromatographyPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-1999Sodium transport kinetics, cell membrane lipid composition, neural conduction and metabolic control in type 1 diabetic patients. Changes after a low-dose n-3 fatty acid dietary interventionStiefel, P.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Gajón, E.; Acosta, D.; García-Donas, M. A.; Madrazo, J.; Villar, José; Carneado, J.artículo
closedAccessdic-2003Sphingosine 1-phosphate signal survival and mitogenesis are mediated by lipid-stereospecific binding of triacylglycerol-rich lipoproteinsPacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Olivera, A.; Spiegel, S.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID artículo
closedAccessmar-2008Squalene in a sex-dependent manner modulates atherosclerotic lesion which correlates with hepatic fat content in apoE-knockout male miceGuillén, Natalia; Acín, Sergio; Navarro, María Ángeles; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Arbonés-Mainar, José M.; Arnal, Carmen CSIC; Sarría, Alfonso J.; Surra, Joaquín C.; Carnicer, Ricardo; Orman, Israel; Segovia, José Carlos; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Osada, Jesúsartículo
closedAccess2006Supressive effect of maslinic acid from pomace olive oil on oxidative stress and cytokine production in stimulated murine macrophagesMárquez-Martín, Ana CSIC; Puerta, Rocío de la; Fernández-Arche, Ángeles; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
closedAccessene-2001The effect of tyrosol, hydroxytyrosol and oleuropein on the non-enzymatic lipid peroxidation of rat liver microsomesRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Puerta, Rocío de la; Catalá, Ángelartículo
closedAccessjun-2012The Mediterranean Diet Pattern and Its Main Components Are Associated with Lower Plasma Concentrations of Tumor Necrosis Factor Receptor 60 in Patients at High Risk for Cardiovascular DiseaseUrpi-Sarda, Mireia; Casas, Rosa; Chiva-Blanch, Gemma; Romero-Mamani, Edwin Saúl; Valderas-Martínez, Palmira; Salas-Salvadó, Jordi; Covas, María Isabel; Toledo, Estefanía; Andrés-Lacueva, Cristina; Llorach, Rafael CSIC ORCID; García-Arellano, Ana; Bulló, Mònica; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Lamuela-Raventós, Rosa M.; Estruch, Ramónartículo
closedAccessene-2001The metabolic availability of dietary triacylglycerols from two high oleic oils during the postprandial state is not dependent on the amount of oleic acidAbia, Rocío CSIC ORCID ; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Montero Romero, Emilio; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2001The metabolic availability of dietary triacylglycerols from two high oleic oils during the postprandial period does not depend on the amount of oleic acid ingested by healthy menAbia, Rocío CSIC ORCID ; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Montero Romero, Emilio; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg18-dic-2006The modification of triacylglycerol-rich lipoprotein fatty acid composition by minor components of pomace olive oil leads to increased mRNA expression of scavenger receptors in macrophagesCabello-Moruno, Rosana CSIC; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC comunicación de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2007The most ancient functional food in historyRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Perona, Javier S. CSIC ORCID artículo