Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/53541
COMPARTIR / EXPORTAR:
logo share SHARE BASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE

Invitar a revisión por pares abierta
Título

Galícia i Granada: pelegrinatge i exercici de cavalleria en terres ibèriques i musulmanes occidentals a la baixa edat mitjana

AutorSalicrú Lluch, Roser CSIC ORCID
Palabras claveViatgers
Corona d'Aragó
Granada
Galicia
Santiago de Compostela
Baixa Edat Mitjana
Peregrinacions cristianes
Fecha de publicación2007
EditorPublicacions de l'Abadia de Montserrat
CitaciónEl camí de Sant Jaume i Catalunya. Actes del congrés internacional celebrat a Barcelona, Cervera i Lleida, els dies 16, 17 i 18 d’octubre de 2003 : 163-177 (2007)
ResumenSi bé és obvi que devien tenir el que podríem considerar un mínim «pla de viatge», els relats i moltes de les empremtes documentals que ens han llegat alguns d'aquests cavallers demostren que sovint deixaven un ampli marge a la improvisació no només pel que feia a la durada o abast temporal, sinó també a la destinació i abast geogràfic deis seus periples. Els seus viatges podien durar uns quants anys i la seva estada a la Península s'allargava durant mesos. Tant si pensem en els protagonistes de les narracions autobiogratiques com si ens fixem en les traces arxivístiques deixades per molts deis individus que visitaren les terres ibèriques, es fa difícil, i fins i tot irnpossible, eneasellar sota un únic epígraf la naturalesa, motivacions i intencions de cadascun i deis seus viatges. Perque cavallers, diplomatics, cortesans, croats, pelegrins i, adhuc, burgesos i mercaders no constitueixen pas realitats necessariament i mútuament excloents, però sí, en canvi, difícilment dissociables, ja que conformen diverses cares inseparables d'una mateixa moneda que s'interseccionen i que només excepcionalment poden disseccionar-se amb nitidesa. Per això, probablement l'únic denominador comú que els podem aplicar amb propietat és el de viatgers.
DescripciónDintre de les "Actes del congrés internacional celebrat a Barcelona, Cervera i Lleida, els dies 16, 17 i 18 d’octubre de 2003"
URIhttp://hdl.handle.net/10261/53541
ISBN978-84-00-08554-4
Aparece en las colecciones: (IMF) Libros y partes de libros




Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
Salicru-2007-Galicia i Granada.pdf9,21 MBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo

CORE Recommender

Page view(s)

303
checked on 04-may-2024

Download(s)

10
checked on 04-may-2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.