Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/226790
COMPARTIR / EXPORTAR:
logo share SHARE BASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE

Invitar a revisión por pares abierta
Título

El sistema de molleres de Trescuro: gradients ambientals i esdeveniments climàtics limiten la distribució local de les comunitats vegetals

AutorColomer, Joana; Pérez-Haase, A. CSIC ORCID ; Carrillo, Empar; Ventura, Marc CSIC ORCID ; Ninot, Josep M.
Fecha de publicación2019
EditorCSIC - Centro de Estudios Avanzados de Blanes (CEAB)
CitaciónEl sistema de molleres de Trescuro: gradients ambientals i esdeveniments climàtics limiten la distribució local de les comunitats vegetals. In: Life+ Limnopirineus: Conservació d’hàbitats i espècies aquàtiques de l’alta muntanya del Pirineu. Technical report. E. Carrillo, J. Ninot, T. Buchaca & M. Ventura. Blanes, Oficina Tècnica LIFE+ LIMNOPIRINEUS : 73-82 (2019)
ResumenEls ecosistemes de mollera que es troben a les muntanyes alpines tenen un gran valor ecològic, ja que la seva distribució està molt limitada per la fisiografia abrupta i per la influència climàtica mediterrània. La gestió i la conservació d’aquests ecosistemes vulnerables passa per entendre com els factors ambientals, juntament amb un règim hídric variable, condicionen els patrons de vegetació a les molleres. En aquest treball, analitzem la relació entre els factors abiòtics i la distribució de diferents tipus de comunitats vegetals en el sistema hidrotorbós de Trescuro. Amb aquest objectiu, vam establir 30 punts de mostreig en el mosaic de vegetació, on es van registrar el pH, la conductivitat elèctrica, la profunditat de la capa freàtica i la concentració d’ions durant els estius de 2014 i 2015. Els resultats evidencien que la variació en el nivell freàtic és el principal condicionant de la distribució de la vegetació a petita escala, seguida de la concentració d’ions. Les comunitats solígenes, que depenen en gran mesura de l’aigua d’escolament superficial, van ser les més afectades pels esdeveniments de sequera i, per tant, les més sensibles a la colonització per part dels arbres.
DescripciónE. Carrillo, J. Ninot, T. Buchaca and M. Ventura. Blanes, LIFE+ LIMNOPIRINEUS Technical Office
URIhttp://hdl.handle.net/10261/226790
ISBN978-84-18199-13-4
Aparece en las colecciones: (CEAB) Libros y partes de libros




Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
73-82 CAT.pdf1,51 MBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo

CORE Recommender

Page view(s)

93
checked on 10-may-2024

Download(s)

59
checked on 10-may-2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.