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http://hdl.handle.net/10261/55826
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Título: | Probiotic properties of the 2-substituted (1,3)-beta-D-glucan-producing bacterium Pediococcus parvulus 2.6 |
Autor: | Fernández de Palencia, P. CSIC; Werning, María Laura CSIC; Sierra-Filardi, Elena CSIC ORCID ; Dueñas, María Teresa; Irastorza, Ana; Corbí, Angel L. ; López García, Paloma CSIC ORCID | Fecha de publicación: | jul-2009 | Editor: | American Society for Microbiology | Citación: | Applied and Environmental Microbiology 75(14): 4887-4891(2009) | Resumen: | Exopolysaccharides have prebiotic potential and contribute to the rheology and texture of fermented foods. Here we have analyzed the in vitro bioavailability and immunomodulatory properties of the 2-substituted (1,3)-β-d-glucan-producing bacterium Pediococcus parvulus 2.6. It resists gastrointestinal stress, adheres to Caco-2 cells, and induces the production of inflammation-related cytokines by polarized macrophages | Descripción: | 5 páginas, 4 figuras -- PAGS nros. 4887-4891 | Versión del editor: | http://dx.doi.org/10.1128/AEM.00394-09 | URI: | http://hdl.handle.net/10261/55826 | DOI: | 10.1128/AEM.00394-09 | ISSN: | 0099-2240 | E-ISSN: | 1098-5336 |
Aparece en las colecciones: | (CIB) Artículos |
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