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Título

Salivary prostaglandin E2: Role in tick-induced allergy to red meat

AutorCabezas-Cruz, Alejandro CSIC ORCID; Mateos-Hernández, Lourdes CSIC ORCID; Chmelař, Jindrǐch; Villar, Margarita CSIC ORCID; Fuente, José de la CSIC ORCID
Palabras claveBlood groups
Immunology
Tick
PGE2
Food allergy
α-Gal
Fecha de publicación2017
EditorElsevier
CitaciónTrends in Parasitology 33: 495-498 (2017)
ResumenTick-induced allergy to red meat is associated with anti-α-Gal IgE antibody levels. We propose that tick salivary prostaglandin E2 triggers antibody class switching in mature B cells, increasing the levels of anti-α-Gal IgE antibodies. Immune tolerance to α-Gal in blood type B individuals might reduce the risk to this allergy.
URIhttp://hdl.handle.net/10261/174410
DOI10.1016/j.pt.2017.03.004
Identificadoresdoi: 10.1016/j.pt.2017.03.004
e-issn: 1471-5007
issn: 1471-4922
Aparece en las colecciones: (IREC) Artículos




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