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Navegación por Autor Garde-Cerdán, Teresa

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openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2020Seaweed foliar applications at two dosages to Tempranillo blanco (Vitis vinifera L.) grapevines in two seasons: Effects on grape and wine volatile compositionGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2015Selección de levaduras no-Saccharomyces para mejorar la calidad de vinos tintosGutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Garijo, P. CSIC ORCID; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSICcomunicación de congreso
openAccessStrategies improvement.pdf.jpg9-ene-2018Strategies for the improvement of fruit set in vitis vinifera L. Cv. 'carménère' through different foliar biostimulants in two different locationsGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Souza da Costa, Bianca CSIC ORCID; Moreno-Simunovic, Yerkoartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg5-mar-2020Study of must and wine amino acids composition after seaweed applications to Tempranillo blanco grapevinesGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-nov-2014Study of the effects of proline, phenylalanine, and urea foliar application to Tempranillo vineyards on grape amino acid content. Comparison with commercial nitrogen fertilisersGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Portu, Javier CSIC ORCID ; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSICartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg29-may-2017Study of wine volatile composition from Carignan grapes ungrafted and grafted with País (Vitis vinifera L.) rootstock from ten wine-growing sites in Maule Valley, ChileGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; Moreno-Simunovic, Yerkocomunicación de congreso
openAccessbeverages-07-00072-v2.pdf.jpg29-oct-2021Study of wine volatile composition of tempranillo versus tempranillo blanco, a new white grape varietyGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Baroja Hernández, Elisa CSIC ORCID; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2017The impacts of temperature, alcoholic degree and amino acids content on biogenic amines and their precursor amino acids content in red wineLorenzo, Cándida; Bordiga. M.; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Travaglia, F.; Arlorio, M.; Salinas, M. Rosario; Coïsson, J. D.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
openAccessagronomy-13-02199-v2.pdf.jpg22-ago-2023The Influence of Climatic Conditions and Agronomic Practices on Greenhouse Gas Emissions in a Conventional Vineyard (DOCa. Rioja, Spain)Rodrigo, Estíbaliz; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSICartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgnov-2021The Most Important Parameters to Differentiate Tempranillo and Tempranillo Blanco Grapes and Wines through Machine LearningGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Costa, N. L. da; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Barbosa, Rommel; Baroja Hernández, Elisa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-mar-2021Towards a more sustainable viticulture: foliar application of N-doped calcium phosphate nanoparticles on Tempranillo grapesPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Ramírez-Rodríguez, Gloria B.; Carmona, Francisco J.; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC; Masciocchi, Norberto; Guagliardi, Antonella; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Delgado-López, José M.artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-sep-2018Towards the definition of optimal grape harvest time in Grenache grapevines: Nitrogenous maturityGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Fernández-Novales, Juan CSIC; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Diago, Maria P. CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Understanding the relationship between wine phenolic compounds and sensory properties: Bitterness and astringencyGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDcapítulo de libro
closedAccess5-jun-2023Urea applied at veraison improved aromatic compounds in Tempranillo grapesPérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSICpóster de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2018Use of different waste waters from the leachate of the mushroom production process as foliar fertilizers: Effects on grape amino acids concentrationGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
openAccessUse_oak.pdf.jpg5-dic-2018Use of Oak Fragments during the Aging of Red Wines. Effect on the Phenolic, Aromatic, and Sensory Composition of Wines as a Function of the Contact Time with the WoodRubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez García, Juana CSICartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg6-sep-2015Use of Pulsed Electric Fields in the winemaking industryGonzález-Arenzana, L. CSIC ORCID; López-Giral, Noelia; González-Ferrero, Carolina; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDcomunicación de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Use of pulsed electric fields to improve the winemaking processLópez-Giral, Noelia; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Portu, Javier CSIC ORCID ; Santamaría, Pilar CSIC; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDcapítulo de libro
openAccessfoods-12-01142.pdf.jpgmar-2023Vine foliar treatments at veraison and post-veraison with methyl jasmonate enhanced aromatic, phenolic and nitrogen composition of tempranillo blanco grapesSáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Ribeiro Gomez, Freud Max; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Torres Díaz, Lesly Laura; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-abr-2016Vine-shoot waste aqueous extract applied as foliar fertilizer to grapevines: Effect on amino acids and fermentative volatile contentSánchez-Gómez, R.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Zalacaín, Amaya; Cabrita, M. J.; Salinas, M. Rosarioartículo