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Derechos | Preview | Fecha Public. | Título | Autor(es) | Tipo |
openAccess | | 2020 | Recent advances in the study of grape and wine volatile composition: Varietal, fermentative and ageing aroma compounds | Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Salinas, M. Rosario; Nevares, Ignacio; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Álamo-Sanza, M. del; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Alonso, Gonzalo L.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID | capítulo de libro |
closedAccess | | sep-2016 | Relación entre el tipo de suelo del viñedo y los compuestos nitrogenados del mosto | Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC | póster de congreso |
closedAccess | | ene-2016 | Replacement of sulfur dioxide by hydroxytyrosol in white wine: Influence on both quality parameters and sensory | Raposo, Rafaela; Ruiz-Moreno, María José; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Puertas, Belén; Moreno Rojas, José Manuel; Zafrilla, Pilar; Gonzalo-Diago, A. CSIC; Guerrero, Raúl F.; Cantos Villar, Emma | artículo |
closedAccess | | 2-feb-2023 | Resultados de las aplicaciones foliares de urea sobre el contenido de compuestos aromáticos en uvas de Tempranillo | Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC | comunicación de congreso |
closedAccess | | ago-2019 | Riboflavin applications to grapevine leaves and berries blue-light post-harvest treatments modifies grape anthocyanins and amino acids contents | Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Ruiz-González, Rubén; Nonell, Santi; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID | artículo |
openAccess | | 17-jul-2017 | Riboflavin applications to Tempranillo vine: Effect on grape amino acid composition | González-Santamaría, Rosario CSIC; Ruiz-González, Rubén; Nonell, Santi; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID | póster de congreso |
closedAccess | | 31-oct-2022 | Riego deficitario controlado en condiciones semiáridas: influencia en la composición fenólica y en la actividad antioxidante de la uva Monastrell | Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Intrigliolo, Diego S. CSIC ORCID; Almajano, María Pilar; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID | póster de congreso |
closedAccess | | 2015 | Role of phenylalanine in viticulture and enology | Santamaría, Pilar CSIC; López Martín, Rosa CSIC; Portu, Javier CSIC ORCID ; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID | capítulo de libro |
closedAccess | | abr-2019 | Rootstock effects on grape anthocyanins, skin and seed proanthocyanidins and wine color and phenolic compounds from Vitis vinifera L. Merlot grapevines | Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Gómez-Plaza, Encarna; Bautista-Ortín, Ana Belén; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Moreno-Simunovic, Yerko; Martínez-Gil, A. M. | artículo |
openAccess | | abr-2020 | Seaweed foliar applications at two dosages to Tempranillo blanco (Vitis vinifera L.) grapevines in two seasons: Effects on grape and wine volatile composition | Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | mar-2015 | Selección de levaduras no-Saccharomyces para mejorar la calidad de vinos tintos | Gutiérrez, Ana Rosa CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Garijo, P. CSIC ORCID; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Santamaría, Pilar CSIC | comunicación de congreso |
openAccess | | 9-ene-2018 | Strategies for the improvement of fruit set in vitis vinifera L. Cv. 'carménère' through different foliar biostimulants in two different locations | Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Souza da Costa, Bianca CSIC ORCID; Moreno-Simunovic, Yerko | artículo |
closedAccess | | 5-mar-2020 | Study of must and wine amino acids composition after seaweed applications to Tempranillo blanco grapevines | Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 15-nov-2014 | Study of the effects of proline, phenylalanine, and urea foliar application to Tempranillo vineyards on grape amino acid content. Comparison with commercial nitrogen fertilisers | Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; López Martín, Rosa CSIC; Portu, Javier CSIC ORCID ; González-Arenzana, L. CSIC ORCID; López Alfaro, Isabel CSIC ORCID; Santamaría, Pilar CSIC | artículo |
closedAccess | | 29-may-2017 | Study of wine volatile composition from Carignan grapes ungrafted and grafted with País (Vitis vinifera L.) rootstock from ten wine-growing sites in Maule Valley, Chile | Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Carrasco-Quiroz, Marioli CSIC; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Gil, A. M.; Moreno-Simunovic, Yerko | comunicación de congreso |
openAccess | | 29-oct-2021 | Study of wine volatile composition of tempranillo versus tempranillo blanco, a new white grape variety | Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Baroja Hernández, Elisa CSIC ORCID; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | sep-2017 | The impacts of temperature, alcoholic degree and amino acids content on biogenic amines and their precursor amino acids content in red wine | Lorenzo, Cándida; Bordiga. M.; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Travaglia, F.; Arlorio, M.; Salinas, M. Rosario; Coïsson, J. D.; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID | artículo |
openAccess | | 22-ago-2023 | The Influence of Climatic Conditions and Agronomic Practices on Greenhouse Gas Emissions in a Conventional Vineyard (DOCa. Rioja, Spain) | Rodrigo, Estíbaliz; Murillo-Peña, Rebeca CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC | artículo |
closedAccess | | nov-2021 | The Most Important Parameters to Differentiate Tempranillo and Tempranillo Blanco Grapes and Wines through Machine Learning | Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Costa, N. L. da; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Barbosa, Rommel; Baroja Hernández, Elisa CSIC ORCID; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC; Marín-San Román, Sandra CSIC ORCID; Sáenz de Urturi, Itziar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 15-mar-2021 | Towards a more sustainable viticulture: foliar application of N-doped calcium phosphate nanoparticles on Tempranillo grapes | Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Ramírez-Rodríguez, Gloria B.; Carmona, Francisco J.; Martínez-Vidaurre, J. M. CSIC; Masciocchi, Norberto; Guagliardi, Antonella; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Delgado-López, José M. | artículo |