Buscar en:

Empiece una nueva busqueda
Add/Remove Filters (1 filters currently applied)

Resultados 1-50 de 77.
 |  Relevancia

 

Resultados por ítem:
DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1embargoedAccess15-nov-2023Ultrasound and microwave techniques for assisting ageing on lees of red winesMuñoz García, Raquel CSIC; Martínez-Lapuente, Leticia; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Marchante-Cuevas, Lourdes; Díaz-Maroto, M. Consuelo; Pérez-Porras, Paula; Bautista-Ortín, Ana Belén; Gómez-Plaza, Encarna; Pérez-Coello, M. Soledadartículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2018Polysaccharides, oligosaccharides and nitrogenous compounds change during the ageing of Tempranillo and Verdejo sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Apolinar-Valiente, Rafael; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silvia; Williams, Pascale; Doco, Thierryartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2013Caracterización de compuestos volátiles y perfil aromático de vinos tintos elaborados con variedades minoritarias de La RiojaAyestarán, Belén CSIC ORCID; Martínez-Pinilla, O. CSIC; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silvia; Ortega-Heras, M.póster de congreso
4openAccessmolecules-27-04815.pdf.jpg27-jul-2022The Effects of Grape Polysaccharides Extracted from Grape By-Products on the Chemical Composition and Sensory Characteristics of White WinesPérez-Magariño, Silvia; Cano-Mozo, Estela; Bueno-Herrera, Marta; Canalejo, Diego CSIC ORCID; Doco, Thierry; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCIDartículo
5openAccessjun-2015Efecto del grado de maduración de la uva y técnicas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumososPérez-Magariño, Silvia; Bueno-Herrera, Marta; González-Huerta, Carlos; López de la Cuesta, Pedro; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Bañuelos, Sara; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDpóster de congreso
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg27-jun-2016Effect of the winemaking technology on the phenolic compounds, foam parameters in sparklig wines from TempranilloRuiz, A.; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; González-Huerta, Carlos; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2017Effect of egg albumin fining, progressive clarification and cross-flow microfiltration on the polysaccharide and proanthocyanidin composition of red varietal winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
8closedAccess2010Effect of Yeast Mannoproteins and Grape Polysaccharides on the Growth of Wine Lactic Acid and Acetic Acid BacteriaDíez, Lorena CSIC; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Ruiz-Larrea, Fernanda CSICartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2015Grape variety, aging on lees and aging in bottle after disgorging influence on volatile composition and foamability of sparkling winesPérez-Magariño, Silvia; Ortega-Heras, M.; Bueno-Herrera, Marta; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-may-2015Role of major wine constituents in the foam properties of white and rosé sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silviaartículo
11openAccessmolecules-26-04452.pdf.jpg23-jul-2021Effect of sonication treatment and maceration time in the extraction of polysaccharide compounds during red wine vinificationMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Pérez-Porras, Paula; Bautista-Ortín, Ana Belén; Gómez-Plaza, Encarna; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2013Effect of commercial mannoprotein addition on polysaccharide, polyphenolic, colour composition and on sensory profile in red varietal winesMartínez-Pinilla, O. CSIC; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDpóster de congreso
13openAccessvitis_vinifera_Niculcea.pdf.jpg2015Characterization of phenolic composition of Vitis vinifera L. 'Tempranillo' and 'Graciano' subjected to deficit irrigation during berry developmentNiculcea, María; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Sánchez-Díaz, Manuel CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Antolín Bellver, M. Carmenartículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg19-dic-2013Elaboración de vinos espumosos con variedades representativas de vinos tranquilosAyestarán, Belén CSIC ORCIDcomunicación de congreso
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Study of wine varietals from the Balearic Islands (Spain): analysis of wine colour, monomeric anthocyanins, proanthocyanidins and sensory analysisBalda, Pedro CSIC; Garau, M. C.; Luna, J. M.; Medrano, H.; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDpóster de congreso
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg10-jul-2017Effect of different winemaking techniques on the amino acids compunds in red sparkling winesGonzález-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-may-2016Influence of Grape Maturity on Complex Carbohydrate Composition of Red Sparkling WinesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Apolinar-Valiente, Rafael; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silvia; Williams, Pascale; Doco, Thierryartículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2014Relationship between foaming properties and chemical composition of sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silvia; Ortega-Heras, M.comunicación de congreso
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-ago-2019Effects of different oenological techniques on the elaboration of adequate base wines for red sparkling wine production: phenolic composition, sensory properties and foam parametersGonzález-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Palacios García, Antonio Tomás CSIC; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; Pérez-Magariño, Silviaartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in polysaccharide composition during sparkling wine making and agingMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Ortega-Heras, M.; Pérez-Magariño, Silviaartículo
21closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgfeb-2013Spatial variability of grape composition in a Tempranillo (Vitis vinifera L.) vineyard over a 3-year surveyBaluja, Javier CSIC; Tardáguila, Javier CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Diago, Maria P. CSIC ORCIDartículo
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Determination of Must and Wine Polysaccharides by Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-MS) and Size-Exclusion Chromatography (SEC)Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Williams, Pascale; Doco, Thierrycapítulo de libro
23closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Polysaccharide characterization of commercial dry yeast preparations and their effect on white and red wine compositionDel Barrio-Galán, R.; Pérez-Magariño, Silvia; Ortega-Heras, M.; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
24closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-may-2021Influence of seaweed foliar application to Tempranillo grapevines on grape and wine phenolic compounds over two vintagesGarde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Gutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
25closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2013Amino acids and biogenic amines in red varietal wines: The role of grape variety, malolactic fermentation and vintageMartínez-Pinilla, O. CSIC; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Hernández, Z.; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
26openAccesssparkling_wines_Martinez.pdf.jpgmay-2014Relationship between foaming properties and polysaccharide composition of sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
27closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Effect of Commercial Mannoprotein Addition on Polysaccharide, Polyphenolic, and Color Composition in Red WinesGuadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
28closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgnov-2014Role of polysaccharide composition on the foam properties of white and rosé sparkling winesGuadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; González-Huerta, Carlos; López de la Cuesta, Pedro; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
29openAccessnitrogen-04-00019.pdf.jpg8-jul-2023Effect of Methyl Jasmonate Plus Urea Foliar Application on the Polysaccharide and Monosaccharide Composition of Tempranillo Grapes and Wines and on the Wine’s QualityGonzález-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez-Lapuente, Leticia; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Landin Ross-magahy, Mikel; Torres Díaz, Lesly Laura; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
30openAccessmolecules-28-06770-v2.pdf.jpg22-sep-2023Chemical Characterization of Polysaccharide Extracts Obtained from Pomace By-Products of Different White Grape VarietiesCuriel-Fernández, María; Bueno-Herrera, Marta; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silviaartículo
31openAccessjun-2015Efecto de diferentes técnicas de elaboración en el aroma y sabor de vinos blancos de TempranilloQuintana, Neiba; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Vilanova de la Torre, María del Mar CSIC ORCID ; Vicente, Roberto; Canals, Clara; Adell, Elenapóster de congreso
32closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Evaluación de las características espumantes sensoriales e instrumentales de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas españolasPérez-Magariño, Silvia; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; González-Huerta, Carlos; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
33openAccesslcalamy,+7199-Pou_VF.pdf.jpg27-feb-2023Influence of non-irrigation and seasonality on wine colour, phenolic composition and sensory quality of a grapevine (Vitis vinifera cv. callet) in a mediterranean climatePou, Alicia CSIC ORCID; Balda, Pedro CSIC; Cifre, Josep; Ochogavia, Joan Manuel; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Llompart, Miquel; Bota, Josefina; Martínez-Lapuente, Leticiaartículo
34closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2013Efecto del tiempo de envejecimiento en botella en presencia y en ausencia de lías en la composición fenólica de vinos espumosos naturalesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Martínez-Pinilla, O. CSIC; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Ortega-Heras, M.; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
35closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgfeb-2016Composición volátil de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas españolas y su evolución durante la crianza sobre líasBueno-Herrera, Marta; Pérez-Magariño, Silvia; López de la Cuesta, Pedro; González-Huerta, Carlos; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Amino acids, polysaccharides and oligosaccharides changes during the ageing of sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Apolinar-Valiente, Rafael; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silvia; Williams, Pascale; Doco, Thierrypóster de congreso
37openAccesscpellissier,+7163-Article-production.pdf.jpg2-ene-2023Foliar applications to vines of methyl jasmonate and nanoparticles doped with methyl jasmonate: impact on grape and wine polysaccharide compositionMartínez-Lapuente, Leticia; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Parra-Torrejón, Belén; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
38closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2019Volatile composition, foam characteristics and sensory properties of Tempranillo red sparkling wines elaborated using different techniques to obtain the base winesPérez-Magariño, Silvia; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-may-2015Use of Commercial Dry Yeast Products Rich in Mannoproteins for White and Rosé Sparkling Wine ElaborationPérez-Magariño, Silvia; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; Ortega-Heras, M.; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
40closedAccessmod vers.aut pend.pdf.jpgsep-2013Effects of water-deficit irrigation on hormonal content and nitrogen compounds in developing berries of Vitis vinifera L. cv. TempranilloNiculcea, María; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Sánchez-Díaz, Manuel CSIC ORCID; Morales Iribas, Fermín CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Antolín Tomás, Carmen CSICartículo
41closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Study of the content of amino acids and biogenic amines in sparkling red winesGonzález-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Ruiz, A.; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; González-Huerta, Carlos; López de la Cuesta, Pedro; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
42openAccess1-s2.0-S0023643822012634-main.pdf.jpgene-2023Volatile and sensory characterization of Tempranillo wines aged in Quercus alba oak barrels of different geographical origins in USAFeng, Zhaochi; Martínez-Lapuente, Leticia; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCIDartículo
43openAccessInfluence_wine.pdf.jpg2017Influence of chemical compounds on the foaming properties of sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCIDcapítulo de libro
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2013Multivariate analysis for the differentiation of sparkling wines elaborated from autochthonous Spanish grape varieties: volatile compounds, amino acids and biogenic aminesPérez-Magariño, Silvia; Ortega-Heras, M.; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
45openAccess1-s2.0-S0308814621006750-main.pdf.jpg15-sep-2021Ultrasound treatment of crushed grapes: Effect on the must and red wine polysaccharide compositionMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Porras, Paula; Bautista-Ortín, Ana Belén; Gómez-Plaza, Encarnaartículo
46openAccessEffect_fining.pdf.jpg29-mar-2017Effect of fining and filtration on the polysaccharide and proanthocyanidin composition of red winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDpóster de congreso
47openAccessfoods-12-02236.pdf.jpg1-jun-2023High-Power Ultrasound in Enology: Is the Outcome of This Technique Dependent on Grape Variety?Pérez-Porras, Paula; Gómez-Plaza, Encarna; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Jurado, Ricardo; Bautista-Ortín, Ana Belénartículo
48openAccessEffects of combining high power ultrasound and enological enzymes.pdf.jpg1-dic-2022Effects of combining high power ultrasound and enological enzymes on the composition of polysaccharides in red wineMartínez-Lapuente, Leticia; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Porras, Paula; Bautista-Ortín, Ana Belén; Gómez-Plaza, Encarnaartículo
49openAccessmolecules-27-03018.pdf.jpg7-may-2022Use of Microwave Maceration in Red Winemaking: Effect on Fermentation and Chemical Composition of Red WinesMuñoz García, Raquel CSIC; Oliver-Simancas, Rodrigo; Arévalo-Villena, María; Martínez-Lapuente, Leticia; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Marchante-Cuevas, Lourdes; Díaz-Maroto, M. Consuelo; Pérez-Coello, M. Soledadartículo
50openAccessagronomy-12-01373-v2.pdf.jpg7-jun-2022Utilization of Vertical Cordon System to Improve Source-Sink Balance and Wine Aroma under Water Shortage Conditions of Maturana BlancaPuelles, Miguel CSIC ORCID CVN; Balda, Pedro CSIC; Labarga, David CSIC ORCID; Mairata, Andreu CSIC ORCID; García-Escudero, E. CSIC; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pou, Alicia CSIC ORCIDartículo
Resultados 1-50 de 77.