Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/98406
COMPARTIR / EXPORTAR:
logo share SHARE BASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE

Invitar a revisión por pares abierta
Título

Comportament de cerca d’objectes en una sala per a un robot de servei

AutorCanal, Gerard CSIC ORCID
DirectorAngulo, Cecilio CSIC ORCID
Fecha de publicación2013
EditorUniversidad Politécnica de Cataluña
ResumenEn el present Treball de Final de Grau s’exposa un problema relacionat amb la robòtica de servei. Aquest consisteix en aconseguir un comportament per a un robot de tal manera que sigui capaç de cercar i trobar objectes en una sala de la qual en coneix el mapa. Aquest problema s’ha intentat resoldre des de diferents enfocaments i de manera incremental. Primer es proposa una solució basada en localitzacions introduïdes per l’usuari, que el robot haurà de visitar per comprovar si hi ha objectes. En segon lloc es planteja una solució més autònoma, basada en l’assumpció de que els objectes que hi ha en entorns humans estan situats sobre superfícies planes. Finalment, es mostra una última solució basada en el coneixement del mobiliari de l’entorn. D’aquesta manera es pot indicar quin tipus de mobles pot contenir objectes i quin no, i fer que el robot utilitzi tot aquest coneixement per refinar la cerca. Per tal d’obtenir solucions que minimitzin el temps de la cerca, s’ha combinat diferents algorismes. Primer s’han emprat per obtenir llocs del mapa des d’on es pot veure potencials localitzacions d’objectes i després s’ha fet ús de mètodes de cerca local per minimitzar la distància recorreguda al visitar aquests llocs. Així doncs s’ha obtingut diferents comportaments que intenten realitzar la cerca ràpidament i que poden usar-se indistintament segons les necessitats de l’usuari.
DescripciónTrabajo de Fin de Grado presentado por Gerard Canal Camprodon en la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
URIhttp://hdl.handle.net/10261/98406
Aparece en las colecciones: (IRII) Tesis




Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
RobotCup@Home.pdf4,42 MBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo

CORE Recommender

Page view(s)

249
checked on 15-abr-2024

Download(s)

190
checked on 15-abr-2024

Google ScholarTM

Check


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.