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Título

Oxidación de ácidos grasos procedentes de moluscos comestibles (vieira, almeja, berberecho y mejillón) durante su almacenamiento

Otros títulosOxidation of fatty acids of edible molluscs during the storage
AutorPastoriza, Laura ; Gallardo, José Manuel ; Franco, José M. ; Sampedro, Gabriel
Fecha de publicación1980
EditorConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)
CitaciónInformes Técnicos del Instituto de Investigaciones Pesqueras 78: 3-8 (1980)
ResumenThe difference of fatty acids composition in total lipids of molluscs were studied; the changes on fatty acids composition with BHT and without BHT can serve as criteria for evaluation of oxidative rancidity in molluscs. The oxidation products of the unsaturated fatty acids reacted with TBA do give a compound absorbing at 450 nm in addition to malonaldehyde-TBA complex absorbing 532 nm. The addition of BHT prevent the oxidation of fatty acids.
Descripción6 páginas, 1 cuadro
URIhttp://hdl.handle.net/10261/91335
ISSN0304-5161
Aparece en las colecciones: (IIM) Artículos
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