English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/89976
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

Cambios químico-bromatológicos de seis leguminosas arbustivas endémicas de Canarias, en dos épocas de poda

AuthorsChinea, E.; Barquín, E.; Afonso, C.; García Criado, Balbino
KeywordsCanary Islands
Shrub legume pasture
Issue Date2000
PublisherSociedad Española para el Estudio de los Pastos
CitationActas de la III Reunión Ibérica de Pastos y Forraxes y III Reuniao Ibérica de Pastagens e Forragens:405-410 (2000)
Abstract[EN]The nutritional value of several endemic legumes, established in an experimental plot, is studied. The plants were abandoned for three years. The prunings were made in December 1997 and July 1998 Teline osyrioides ssp. sericea was the species with the highest production (15.7 tDM/ha) followed by Chamaecytisus palmensis (9.3 tDM/ha). The protein contents were similar in the two samplings; the percentages of DM, NDF, and ADF decreased in July; the amount of P, was similar in both prunings. Z.
[ES]Se estudia el valor nutritivo de diversas leguminosas endémicas de 1 a 3.5 años, establecidas en una parcela experimental. Durante los tres años previos no se aprovecharon. Las podas se hicieron en diciembre de 1997 y julio de 1998. La especie que sumó mayor producción fue Teline osyrioides ssp. sericea (14,7 t MS/ha) seguida de Chamaecytisus palmensis (9,3 t MS/ha). Los contenidos de proteínas fueron similares en las dos épocas. Los contenidos de MS, FND y FAD disminuyeron en la poda de julio; los de P fueron similares en ambos cortes.
Description6 páginas. -- Congreso celebrado en Braganza-La Coruña-Lugo
URIhttp://hdl.handle.net/10261/89976
Appears in Collections:(IRNASA) Libros y partes de libros
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.