English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/89264
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

Efectos de diferentes fuentes alimenticias en la composición en ácidos grasos del rotífero Brachionus plicatilis O. F. Muller (1786)

Other TitlesEffect of different food sources on fatty acid composition of the rotifer B. plicatilis O. F. Muller
AuthorsEstévez, A.; Planas, Miguel
KeywordsRotífero
B. plicatilis
Dietas
Cultivo
Rotifer
B. plicatilis
Diets
Culture
Issue Date1988
PublisherConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)
CitationInvestigación Pesquera 52(1): 67-76 (1988)
Abstract[EN] This paper describes the fatty acid composition in five populations of the rotifer B. plicatilis maintained in culture during 15 days. Each population was reared on a different food, which was composed of baker's yeast. T. suecica or I. galvana, individually or as a mixed diet. The composition of fatty acids depended on the composition of the food ingested. We note the presence of monoenoic fatic acids in rotifers fed on yeast, of 20:5 in those which were fed on Tetraselmis and of 22:6 in those reared on Isochysis. the mixed diets gave intermediate results
[ES] En este trabajo se describe la composición en ácidos grasos de 5 poblaciones del rotífero B. plicatilis mantenidas en cultivo durante 15 días. Cada población recibió una alimentación diferente, interviniendo como componentes de las dietas la levadura de panificación y las algas Tetraselmis suecica e Isochrysis galbana, de modo individual o combinados. La composición en ácidos grasos del rotífero es dependiente de la del alimento ingerido, siendo de resaltar la presencia de ácidos grasos monoenoicos en el rotífero alimentado con levadura, de 20:5 en el que ingirió Tetraselmis y de 22:6 si ingirió Isochrysis. Las dietas mixtas dan resultados intermedios a los de las dietas simples
Description10 páginas, 6 cuadros
Publisher version (URL)http://www.icm.csic.es/scimar/index.php/secId/8/IdArt/2324/
URIhttp://hdl.handle.net/10261/89264
ISSN0020-9953
Appears in Collections:(IIM) Artículos
(IIP) Investigación Pesquera
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fuentes_alimenticias.pdf395,89 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.