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dc.contributor.authorMorán, Lara-
dc.contributor.authorGiráldez, Francisco Javier-
dc.contributor.authorMateo, J.-
dc.contributor.authorBlanco, Carolina-
dc.contributor.authorSoto, S.-
dc.contributor.authorAndrés, Sonia-
dc.date.accessioned2013-07-08T10:34:12Z-
dc.date.available2013-07-08T10:34:12Z-
dc.date.issued2013-05-
dc.identifier.citation42 Jornadas de Estudio AIDA (XV Jornadas sobre Producción Animal) ITEA, Tomo II : 682-684 (2013es_ES
dc.identifier.isbn978-84-695-7685-4-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10261/79168-
dc.description3 páginas, 1 tabla, 1 figura.-- Trabajo presentado a las XV Jornadas sobre Producción Animal AIDA (Zaragoza, 14 al 15 de mayo, 2013).es_ES
dc.description.abstractAssaf suckling lambs (32) fed milk replacer (MR) ad libitum were supplemented with: no additives (CTRL group n=8), carnosic acid at 0,096 g kg-1 live weight (LW) (CARN group n= 8), or vitamin E at 0.024 g kg-1 LW (VITE group n=8) were used to assess the effect of these antioxidant compounds on oxidation stability. The animals were slaughtered at reached intended body weight and gluteus medius muscles were extracted for thiobarbituric acid reactive substances (TBARs), cholesterol oxidation products or oxysterols (OXs) determination, sliced, packed and kept at 4 ºC for 14 days. Results indicated that the VITE group showed significatly lower levels of malondialdehide (at day 14 of storage) and the 7 - hydroxycholesterol production when compared to the CTRL group, showing CARN group intermediate levels.es_ES
dc.description.sponsorshipal Ministerio de Economía y Competitividad y Consejo Superior de Investigaciones Científicas por la financiación aportada (Proyecto 201240E105) y al programa del CSIC Junta para la Ampliación de Estudios por la concesión de la Beca JAEPredoc a Lara Morán.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherAsociación Interprofesional para el Desarrollo Agrarioes_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.subjectCarnosic acides_ES
dc.subjectOxysterolses_ES
dc.subjectTBARses_ES
dc.subjectSuckling lambses_ES
dc.titleEfecto de la adición de ácido carnósico a la dieta de corderos lechales sobre la estabilidad oxidativa de la carnees_ES
dc.title.alternativeEffect of carnosic acid included in the diet of sucling lambs on the oxidative stability of meates_ES
dc.typecomunicación de congresoes_ES
dc.description.peerreviewedPeer reviewedes_ES
dc.relation.publisherversionhttp://www.aida-itea.org/index.php/jornadas/presentacion-jornadases_ES
dc.contributor.funderMinisterio de Economía y Competitividad (España)-
dc.contributor.funderConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)-
dc.contributor.funderConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)-
dc.contributor.funderMinisterio de Economía y Competitividad (España)-
dc.identifier.funderhttp://dx.doi.org/10.13039/501100003339es_ES
dc.identifier.funderhttp://dx.doi.org/10.13039/501100003329es_ES
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_5794es_ES
item.openairetypecomunicación de congreso-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1es-
Aparece en las colecciones: (IGM) Comunicaciones congresos
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AIDA 2013 Giráldez, F.J. 682-684 (2013).pdf90,99 kBAdobe PDFVista previa
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