English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/77406
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

La alimentación del Gorrion Común (Passer domesticus) en áreas de cultivo de regadío extremeñas

AuthorsAlonso López, Juan C.
KeywordsAreas cultivadas
Dieta
Extremadura (España)
Passer domesticus
Issue Date1985
PublisherSociedad Española de Ornitología
CitationArdeola, 32(2): 405-408 (1985)
Abstract[EN] This note describes the food contents of 142 stomachs of House Sparrows (Passer domesticus). The diet is mainly granivorous. In spring-summer the trophic diversity is higher, the seeds of 6 weed specíes amounting to 95.6 % of the elements consumed, although the highest biomass proportions correspond to wheat and corn. In autumn-winter, the seeds of Echinochloa crus-galli constitute approximately 40 % both in number and weight, wheat and corn amounting each to 20 % in weight
Se describe el contenido estomacal de 142 Gorriones Comunes. La dieta es principalmente granivora. Durante la primavera-verano la diversidad trófica es máxima. Las semillas de seis plantas granívoras constituyen el 95,6 % de los elementos ingeridos, aunque el trigo y el maíz tienen mayor importancia desde el punto de vista de la biomasa. En otoño-invierno las semillas de Echinochloa crus-galli suponen alrededor de un 40 %, tanto en número como en peso, mientras que el trigo y el maiz sólo alcanzan, cada uno, un 20 % en peso
Description4 paginas y 1 table
URIhttp://hdl.handle.net/10261/77406
ISSN0570-7358
Appears in Collections:(MNCN) Artículos
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Alonso_DietPasserdomesticus_Ardeola1985.pdf344,68 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.