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dc.contributor.authorFernández-Bolaños Guzmán, Juan-
dc.contributor.authorRodríguez-Gutiérrez, Guillermo-
dc.contributor.authorLama Muñoz, Antonio-
dc.contributor.authorSenent Rubio, Fátima-
dc.date.accessioned2013-05-20T10:51:24Z-
dc.date.available2013-05-20T10:51:24Z-
dc.date.issued2012-12-27-
dc.identifier.citationWO2012175771 A1es_ES
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10261/76353-
dc.description.abstract[EN] The invention relates to a phenol extract obtained from subproducts derived from the extraction of olive oil and/or from the olive preparation industry, which is characterized in that it includes an average composition of total phenol alcohols over 5% in dry weight and an average composition in total phenol acids over 0.3% by dry weight. Likewise, the invention relates to the method for obtaining said extract and to the use thereof as an antioxidant in the preparation of food, cosmetic and/or pharmaceutical preparations, as an agent inhibiting the action of the enzyme L-tyrosinase, or as an agent inhibiting platelet aggregation in the prevention of coronary diseases. Finally, the invention relates to the partially or totally isolated fraction or fractions that can be obtained from said phenol extract.es_ES
dc.description.abstract[ES] Es objeto de esta invención un extraeto fenólico obtenido a partir de subproductos derivados de la extracción del aceite de oliva y/o de la industria de aderezo de la aceituna, caracterizado por que comprende una composición media en alcoholes fenólicos totales por encima del 5% en peso seco y una composición media en ácidos fenólicos totales por encima del 0.3% en peso seco. Asimismo, es objeto de la invención el proceso de obtención de dicho extracto y su uso como antioxidante para la preparación de preparados con uso alimentario, cosmético y/o farmaceútico, como agente inhibitorio de la acción de la enzima L-tirosinasa, o como agente inhibitorio de la agregación plaquetaria en la prevención de enfermedades coronarias. Finalmente, es objeto de la invención una fracción o fracciones parcial o totalmente aisladas obtenibles a partir de dicho extracto fenólico.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.titlePhenol extract from heat-treated olive subproductses_ES
dc.title.alternativeExtracto fenólico de los subproductos de la aceituna tratados térmicamentees_ES
dc.typepatentees_ES
dc.description.peerreviewedPeer reviewedes_ES
dc.description.assigneeConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)es_ES
dc.date.priority2011-06-21-
dc.identifier.citationapplicationPCT/ES2012/070441es_ES
dc.description.kindA1 Solicitud de patente con informe sobre el estado de la técnicaes_ES
Appears in Collections:(IG) Patentes
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