Buscar en:

Empiece una nueva busqueda
Add/Remove Filters (1 filters currently applied)

Resultados 1-50 de 497.
 |  Relevancia

 

Resultados por ítem:
DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccess24-sep-2007Solid/liquid extraction and isolation by molecular distillation of hydroxytyrosol from Olea europaea L. leavesRada, Mirella CSIC ORCID; Guinda Garín, M. Ángeles CSIC; Cayuela, José Antonio CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg12-sep-2002Influence of thermal treatments simulating cooking processes on the polyphenol content in virgin olive oilBrenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID artículo
3openAccessSayago.pdf.jpg30-mar-2007Vitamina E y aceites vegetalesSayago, Ana; Marín, M. I.; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID ; Morales-Millán, María Teresaartículo
4openAccessPostP_2009_FoodChem_V116_P484.pdf.jpg15-sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María CSIC; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
5openAccess2145701_B1.pdf.jpg1-feb-2001Procedimiento de obtención de hidroxitirosol a partir de hueso de aceitunaFernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Felizón Becerra, Blanca CSICpatente
6closedAccessfeb-2005Effect of dietary high-oleic-acid oils that are rich in antioxidants on microsomal lipid peroxidation in ratsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Arcemis, César; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Catalá, Ángelartículo
7closedAccess9-ago-2002Triacylglycerol-rich lipoproteins trigger the phosphorylation of extracellular-signal regulated kinases in vascular cellsPacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Meier, Kathryn E.; Montero Romero, Emilio; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2005Relationships between oxidative stability, triacylglycerol composition, and antioxidant content in olive oil matricesMateos, Raquel CSIC ORCID ; Trujillo Pérez-Lanzac, Mariana; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; Cert, Arturo CSICartículo
9openAccess30-mar-2009Prólogo: Genómica nutricional para el entendimiento de la interacción entre la dieta lipídica y enfermedades crónicasAbia, Rocío CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg5-nov-2007Aceite de Oliva: La salud a través de un alimento funcional históricoRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ponencia
11openAccessMonounsaturated.pdf.jpgabr-2006Monounsaturated fatty acids, olive oil and blood pressure: epidemiological, clinical and experimental evidenceAlonso, Álvaro; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Martínez-González, Miguel Ángelartículo
12openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Oxidative stability of sunflower oils differing in unsaturation degree during long-term storage at room temperatureMartín-Polvillo, M.; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
13closedAccessdic-2003Sphingosine 1-phosphate signal survival and mitogenesis are mediated by lipid-stereospecific binding of triacylglycerol-rich lipoproteinsPacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Abia, Rocío CSIC ORCID ; Olivera, A.; Spiegel, S.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID artículo
14openAccess2008Production, recovery and purification of antioxidant and interesting compounds from olive by-productsFernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fuentes Alventosa, José María CSICartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Evaluation of oxidation in dried microencapsulated fish oils by a combination of adsorption and size exclusion chromatographyMárquez Ruiz, Gloria CSIC ORCID; Velasco, Joaquín CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC artículo
16openAccessene-2000Diet Explains Interpopulation Variation of Plasma Carotenoids and Skin Pigmentation in Nestling White StorksNegro, Juan J. CSIC ORCID ; Tella, José Luis CSIC ORCID; Blanco, Guillermo CSIC ORCID ; Forero, Manuela G. CSIC ORCID; Garrido Fernández, J. CSIC ORCID artículo
17openAccessGrasa_dietetica.pdf.jpg2000Importancia de la composición de la grasa dietética en el metabolismo del tejido adiposoPuy Portillo, María del; Macarulla, M. Teresa; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
18openAccessMemoria_2003_InstGrasa.pdf.jpg2004Memoria de actividades 2003: Instituto de la GrasaCSIC - Instituto de la Grasa (IG)trabajo de divulgación
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgfeb-2005Bypassing the rumen in dairy ewes: The reticular groove reflex vs. calcium soap of olive fatty acidsDobarganes, M. Carmen CSIC ; Pérez Hernández, M.; Cantalapiedra, G.; Salas, J. M.; Merino, J. A.artículo
20openAccesswo0074471.pdf.jpg14-dic-2000Use of high oleic high stearic oilsMartínez-Force, Enrique CSIC ORCID ; Muñoz Ruz, Juan; Fernández-Martínez, José María; Garcés Mancheño, Rafael CSIC ORCID artículo
21openAccessLuaces.pdf.jpg30-jun-2004Efecto del deshuesado de la aceituna sobre el aroma del aceite de oliva virgenLuaces, Pilar CSIC ; Pérez Rubio, Ana Gracia CSIC ORCID ; Sanz, Carlos CSIC ORCID artículo
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2005International conference on the healthy effect of virgin olive oilPérez-Jiménez, Francisco; Alvarez de Cienfuegos, G.; Badimón Maestro, Lina CSIC ORCID; Barja, G.; Battino, Maurizio; Blanco, A.; Bonanome, A.; Colomer, R.; Corella, Dolores; Covas, I.; Chamorro-Quirós, J.; Escrich, Eduard; Gaforio, José Juan; García-Luna, Pedro Pablo CSIC; Hidalgo, L.; Kafatos, Anthony; Kris-Etherton, PM; Lairon, Denis; Lamuela-Raventós, Rosa M.; López-Miranda, José; López-Segura, Fernando; Martínez-González, Miguel Ángel; Mata, Pedro; Mataix, J.; Ordovás, José M.; Osada, Jesús; Pacheco-Reyes, R.; Perucho, M.; Pineda-Priego, Manuel; Quiles, José Luis; Ramírez-Tortosa, M. Carmen; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Sanchez-Rovira, P.; Solfrizzi, Vincenzo; Soriguer, Federico C.; Torre, Rafael de la; Trichopoulou, A.; Villalba-Montoro, José M.; Villar Ortiz, José CSIC; Visioli, Francescoartículo de revisión
23closedAccess25-ene-2006Physicochemical properties of natural phenolics from grapes and olive oil byproducts and their antioxidant activity in frozen horse mackerel fillets.Pazos Palmeiro, Manuel CSIC ORCID; Alonso, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Torres, Josep Lluís CSIC ORCID; Medina, Isabel CSIC ORCID artículo
24closedAccess25-feb-2009Influence of Specific Fatty Acids on the Asymmetric Distribution of Saturated Fatty Acids in Sunflower (Helianthus annuus L.) TriacylglycerolsMartínez-Force, Enrique CSIC ORCID ; Ruiz-López, Noemí CSIC ORCID; Garcés Mancheño, Rafael CSIC ORCID artículo
25openAccessElaidizacion.pdf.jpg30-jun-2003Cinética de la reacción de elaidización del ácido oleico durante la desodorización y/o refinación física industrial de las grasas comestiblesLeón Camacho, Manuel CSIC ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Graciani Constante, Enrique CSICartículo
26openAccessorujo_olive.pdf.jpgmay-2008Effect of long-chain fatty alcohols from orujo olive oil on nitric oxide and eicosanoid generationFernández-Arche, Ángeles; Puerta, Rocío de la; Márquez-Martín, Ana CSIC; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
27openAccessSEP01_Nuevas_tendencias1.pdf.jpg2-sep-2008Nuevas tendencias en el tratamiento alcalino “cocido” de las aceitunas verdes aderezadas al estilo español o sevillanoRejano Navarro, Luis CSIC; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Vega Macías, Victorinoartículo
28closedAccess15-ene-2004Changes in the carotenoid metabolism of capsicum fruits during application of modelized slow drying process for paprika productionPérez Gálvez, Antonio CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Mínguez Mosquera, María Isabel CSICartículo
29closedAccessjul-2000Astaxanthin is the major carotenoid in tissues of white storks (Ciconia ciconia ) feeding on introduced crayfish (Procambarus clarkii )Negro, Juan J. CSIC ORCID ; Garrido Fernández, J. CSIC ORCID artículo
30openAccessWO2005075614A1.pdf.jpg18-ago-2005Method of obtaining high-value-added compounds from olive leavesTabera, Javier; Ruiz-Rodríguez, Alejandro CSIC ; Señorans, F. Javier; Ibáñez, Elena CSIC ORCID ; Reglero, Guillermo CSIC ORCID ; Albi, Tomás CSIC; Lanzón, Augusto CSIC; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; Guinda Garín, M. Ángeles CSIC; Rada, Mirella CSIC ORCIDpatente
31openAccess454.pdf.jpg30-oct-2000Characteristics of denatured rapeseed oil during storage and refining processesRuiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Posada de la Paz, Manuel; Blount, B.; Schurz Rogers, H.; Castro-Molero, N.; Philen, Rossanne M.artículo
32closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Evaluation of virgin olive oil bitterness by quantification of secoiridoid derivativesMateos, Raquel CSIC ORCID ; Cert, Arturo CSIC; Pérez Camino, María del Carmen CSIC ORCID ; García Martos, José M. CSIC ORCID artículo
33closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-jun-2009Olive oil: The Green Gold of a millennial dietRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC comunicación de congreso
34openAccessRelation_structure_poster_2022.pdf.jpg2002Relation structure-activity of olive-oil phenolics in biological systems containing pufaSánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Medina, Isabel CSIC ORCID ; González, M. Jesús CSIC ORCID; Bolaños, J.; Pazos Palmeiro, Manuel CSIC ORCID; Gallardo, José Manuel CSICpóster de congreso
35closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2002Oil fractionation as a preliminary step in the characterization of vegetable oils by high-resolution 13C NMR spectroscopyZamora, Rosario CSIC ORCID ; Gómez, Gemma; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Hidalgo, Francisco J. CSIC ORCID artículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Formation and analysis of oxidized monomeric, dimeric and higher oligomeric triglyceridesDobarganes, M. Carmen CSIC ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDcapítulo de libro
37openAccessFermentation_profile_FM2003.pdf.jpgago-2003Fermentation profile and optimization of green olive fermentationusing Lactobacillus plantarum LPCO10 as a starter cultureLeal-Sánchez, M. Vega; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Jiménez Díaz, Rufino CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
38openAccessYeasts_in_olives.pdf.jpgdic-2006Use of molecular methods for the identification of yeast associated with table olivesArroyo López, Francisco Noé CSIC ORCID ; Durán Quintana, M. Carmen CSIC; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Querol, Amparo CSIC ORCID; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
39openAccess2245643_T3.pdf.jpg16-ene-2006Uso de aceites con un contenido alto de oleico y alto de esteáricoMartínez-Force, Enrique CSIC ORCID ; Garcés Mancheño, Rafael CSIC ORCID ; Muñoz Ruz, Juan; Fernández-Martínez, José Maríapatente
40openAccessES2301369A1.pdf.jpg16-jun-2008Utilización del editrodiol para la preparación de un medicamento inductor de muerte por desarrollo en celulas malignas de tumores solidosNieto, María Luisa CSIC ORCID; Martín Montana, Rubén; Carvalho-Tavares, Juliana CSIC; Ibeas, Elvira CSIC; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC patente
41closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2009A follow-up oxidation study in dried microencapsulated oils under the accelerated conditions of the Rancimat testVelasco, Joaquín CSIC ORCID ; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Holgado, Francisca CSIC ORCID ; Márquez Ruiz, Gloria CSIC ORCIDartículo
42openAccessUS_2002_0184673.pdf.jpg5-dic-2002Plant, seeds and oil with saturated triacylglycerol content and oil having a high stearic acid contentMartínez-Force, Enrique CSIC ORCID ; Fernández-Moya, Valle; Garcés Mancheño, Rafael CSIC ORCID patente
43closedAccess12-mar-2009Removal of metal ions at low concentration by micellar-enhanced ultrafiltration (MEUF) using sodium dodecyl sulfate (SDS) and linear alkylbenzene sulfonate (LAS)Samper, Enrique; Rodríguez Pastor, Manuel; Rubia, M. Ángeles de la CSIC; Prats Rico, Danielartículo
44closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgnov-2009Stability of sunflower protein hydrolysates in simulated gastric and intestinal fluids and Caco-2 cell extractsMegías, Cristina CSIC; Pedroche, Justo CSIC ORCID ; Yust, María del Mar CSIC ORCID; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID artículo
45closedAccess3-abr-2009Carob Fruit Polyphenols Reduce Tocopherol Loss, Triacylglycerol Polymerization and Oxidation in Heated Sunflower OilZulim Botega, Daniele; Bastida, Sara; Marmesat, Susana CSIC; Pérez-Olleros, Lourdes; Ruiz-Roso, Baltasar; Sánchez-Muniz, F. J.artículo
46openAccess541.pdf.jpg30-nov-2008A multivariate study of the triacylglycerols composition of the subcutaneous adipose tissue of Iberian pig in relation to the fattening diet and genotypeViera Alcaide, Isabel CSIC ORCID ; Vicario, Isabel M.; Escudero Gilete, M. L.; Graciani Constante, Enrique CSIC; León Camacho, Manuel CSIC artículo
47closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-nov-2009Sterols, fatty alcohol and triterpenic alcohol changes during ripe table olive processingLópez-López, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gómez, Francisco J. CSIC ORCID ; Ruiz Méndez, Mª Victoria CSIC ORCID ; Cortés Delgado, Amparo CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo
48openAccessImprovement.pdf.jpg30-dic-2003Improvement of protein extraction from sunflower meal by hydrolysis with alcalaseYust, María del Mar CSIC ORCID; Pedroche, Joaquín; Megías, Cristina CSIC; Girón-Calle, Julio CSIC ORCID ; Alaíz Barragán, Manuel CSIC ORCID ; Millán, Francisco CSIC ORCID ; Vioque, Javier CSIC ORCID artículo
49closedAccess2000Triglycerides. Liquid ChromatographyRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Perona, Javier S. CSIC ORCID capítulo de libro
50closedAccess17-ene-2009Effect of Temperature, Modified Atmosphere and Ethylene During Olive Storage on Quality and Bitterness Level of the OilYousfi, Khaled CSIC; Cayuela, José Antonio CSIC ORCID ; García Martos, José M. CSIC ORCID artículo
Resultados 1-50 de 497.