English   español  
Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/52758
Compartir / Impacto:
Estadísticas
Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Título

El veïnatge de Cervera durant el s. XV

AutorVerdés-Pijuan, Pere
Palabras claveMunicipis
Govern i administració
Cervera
Veïnatge
Segles XIV-XV
Fecha de publicación2003
EditorUniversidad de Barcelona
CitaciónEl món urbà a la Corona d'Aragó del 1137 als decrets de Nova Planta : XVII Congrés d'Història de la Corona d'Aragó = Congreso de Historia de la Corona de Aragón : Barcelona. Poblet. Lleida, 7 al 12 de desembre de 2000 : [actes] (vol. III) : 1085-1101 (2003)
ResumenAquest estudi constitueix la segona aproximació que realitzem al tema del "veïnatge de la vila de Cervera durant el s. XV, concretament al fenómen que va anomenar-se "veïnatge pactat". El "veïnatge" consistia en l'admissió, per part deis regidors locals, de nous veins que es comprometien, davant del batlle, a mantenir el seu domicili a la vila en unes determinades condicions. No obstant, existía un altre tipus de "veïnatge" que tenia lloc en unes circumstàncies especials i, per aquesta raó, s'anomenava "veïnatge amb pactes o pactat". Bàsicament, aquesta modalitat es distingia pel fet que el nou vei no tenia l'obligació de residir a Cervera, peró gaudia dels privilegis de la vila a canvi d'una serie de contraprestacions. En la present comunicació mostrarem quina fou l'evolució concreta d'aquest fenómen a Cervera, així com les seves principals característiques, durant el periode que va des de 1379, data d'inici de l'expansió del "veïnatge" cerveri, fins a 1462, punt i final d'aquesta política municipal.
DescripciónDintre de les Actes del XVII Congrés d'Història de la Corona d'Aragó : Barcelona. Poblet. Lleida, 7 al 12 de desembre de 2000 :
URIhttp://hdl.handle.net/10261/52758
ISBN84-475-2741-7
Aparece en las colecciones: (IMF) Libros y partes de libros
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
Verdes-2003-El veïnatge de Cervera durant el s. XV.pdf1,28 MBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo
 


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.