English   español  
Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/45804
Título

The effects of feeding flaxseed to beef cows given forage based diets on fatty acids of longissimus thoracis muscle and backfat

AutorNassu, R. T.; Dugan, M. E. R.; He, M. L.; McAllister, T. A.; Aalhus, J. L.; Aldai, Noelia ; Kramer, J. K. G.
Palabras claveCull cow
Flaxseed
Omega-3 fatty acids
Conjugated linoleic acids
Fecha de publicación2011
EditorElsevier
CitaciónMeat Science 89 (4): 469-477 (2011)
ResumenThis study was conducted to investigate changes in fatty acid profiles of beef cows fed grass hay or barley silage based diets, with or without flaxseed supplementation. Both flaxseed and hay feeding increased levels of a-linolenic acid (LNA; 18:3n-3) in longissimus thoracis and backfat (P<0.001). A forage type by flaxseed level interaction was observed for most LNA biohydrogenation intermediates (P<0.05) that indicated feeding hay combined with flaxseed led to the greatest levels of total conjugated linolenic acid, total conjugated linoleic acid, total non-conjugated dienes and total trans-18:1. Predominant biohydrogenation intermediates included t11,c15-18:2, rumenic acid (c9,t11-18:2) and vaccenic acid (t11-18:1).
Descripción9 páginas, 6 figuras, 3 tablas.
Versión del editorhttp://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2011.05.016
URIhttp://hdl.handle.net/10261/45804
DOI10.1016/j.meatsci.2011.05.016
ISSN0309-1740
Aparece en las colecciones: (IGM) Artículos
Ficheros en este ítem:
No hay ficheros asociados a este ítem.
Mostrar el registro completo
 

Artículos relacionados:


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.