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101
closedAccess
2017
Mouthfeel perception of wine: Oral physiology, components and instrumental characterization
Laguna Cruañes, Laura
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
2
closedAccess
feb-2011
Comparative study of the inhibitory effects of wine polyphenols on the growth of enological lactic acid bacteria
García-Ruiz, Almudena
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
artículo
3
closedAccess
2013
Assessment of the impact of the addition of antimicrobial plant extracts to wine: Volatile and phenolic composition
García-Ruiz, Almudena
CSIC
ORCID
;
Rodríguez-Bencomo, Juan José
CSIC
;
Garrido, Ignacio
CSIC
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
artículo
4
openAccess
10-oct-2020
Relationship between wine consumption, diet and 3 microbiome modulation in Alzheimer's disease
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Peñalvo, José L.
;
Pérez-Matute, Patricia
;
Motilva, María-José
CSIC
ORCID
artículo
5
closedAccess
2017
The role of wine and food polyphenols in oral health
Esteban-Fernández, Adelaida
CSIC
;
Zorraquín-Peña, Irene
CSIC
ORCID
;
González de Llano, Dolores
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
6
closedAccess
2018
Co-localization of oxidase and catalase inside a porous support to improve the elimination of hydrogen peroxide: Oxidation of biogenic amines by amino oxidase from Pisum sativum
García-García, Paz
CSIC
ORCID
;
Rocha-Martín, Javier
CSIC
ORCID
;
Fernández-Lorente, Gloria
CSIC
ORCID
;
Guisán, José Manuel
CSIC
ORCID
artículo
7
openAccess
2015
Studies on modulation of gut microbiota by wine polyphenols: From isolated cultures to omic approaches
Dueñas, Montserrat
CSIC
ORCID
;
Cueva, Carolina
CSIC
ORCID
;
Muñoz-González, Irene
CSIC
ORCID
;
Jiménez-Girón, Ana
CSIC
;
Sánchez-Patán, Fernando
CSIC
;
Santos-Buelga, Celestino
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
artículo
8
openAccess
2023
Evaluation of the long-lasting flavour perception after the consumption of wines treated with different types of oenological additives considering individual 6-n-propylthiouracil taster status
Velázquez-Martínez, Rafael I.
;
Criado, Celia
CSIC
ORCID
;
Muñoz-González, Carolina
CSIC
ORCID
;
Crespo, Julia
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
9
closedAccess
2019
An integrative salivary approach regarding palate cleansers in wine tasting
Taladrid, Diego
CSIC
ORCID
CVN
;
Lorente, Laura
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Laguna Cruañes, Laura
CSIC
ORCID
artículo
10
closedAccess
2016
Anionic metabolite profiling by capillary electrophoresis-mass spectrometry using a noncovalent polymeric coating. Orange juice and wine as a case of study
Santos Acunha, Tanize dos
CSIC
ORCID
;
Simó, Carolina
CSIC
ORCID
;
Ibáñez, Clara
CSIC
;
Gallardo Ruiz, Alberto
CSIC
ORCID
;
Cifuentes, Alejandro
CSIC
ORCID
artículo
11
openAccess
2021
β-glucosidase activity of Lactiplantibacillus plantarum UNQLp 11 in different malolactic fermentations conditions: Effect of pH and ethanol content
Brizuela, Natalia S.
;
Arnez-Arancibia, Marina
;
Semorile, Liliana
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
;
Bravo-Ferrada, Bárbara M.
;
Tymczyszyn, E. Elizabeth
artículo
12
closedAccess
2018
An ultrahigh-performance liquid chromatography-time-of-flight mass spectrometry metabolomic approach to studying the impact of moderate red-wine consumption on urinary metabolome
Esteban-Fernández, Adelaida
CSIC
;
Ibáñez, Clara
CSIC
;
Simó, Carolina
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
13
openAccess
2014
Understanding the role of saliva in aroma release from wine by using static and dynamic headspace conditions
Muñoz-González, Carolina
CSIC
ORCID
;
Feron, Gilles
;
Guichard, Elisabeth
;
Rodríguez-Bencomo, Juan José
CSIC
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
14
closedAccess
2014
Red wine and oenological extracts display antimicrobial effects in an oral bacteria biofilm model
Muñoz-González, Irene
CSIC
ORCID
;
Thurnheer, Thomas
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
15
openAccess
2014
Impact of using new commercial glutathione enriched inactive dry yeast oenological preparations on the aroma and sensory properties of wines
Andújar-Ortiz, Inmaculada
CSIC
;
Chaya, Carolina
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
16
openAccess
2022
Understanding if differences in salivary flow rate and total protein content triggered by biological factors (sex and age) affect aroma perception and the hedonic and emotional response of wine consumers
Criado, Celia
CSIC
ORCID
;
Muñoz-González, Carolina
CSIC
ORCID
;
Mora, María
;
Fernández-Ruiz, Virginia
;
Chaya, Carolina
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
17
openAccess
2014
Towards the fecal metabolome derived from moderate red wine intake
Jiménez-Girón, Ana
CSIC
;
Muñoz-González, Irene
CSIC
ORCID
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
artículo
18
openAccess
2023
Evolution of anthocyanin content during grape ripening and characterization of the phenolic profile of the resulting wine by comprehensive two-dimensional liquid chromatography
Oliveira Lago, Laura
;
Swit, Pawel
;
Moura da Silva, Mairon
;
Telles Biasoto Marques, Aline
;
Welke, Juliane
;
Montero, Lidia
CSIC
ORCID
;
Herrero, Miguel
CSIC
ORCID
CVN
artículo
19
openAccess
2019
Development of an in-mouth headspace sorptive extraction method (HSSE) for oral aroma monitoring and application to wines of different chemical composition
Pérez-Jiménez, María
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
20
closedAccess
2015
Ability of human oral microbiota to produce wine odorant aglycones from odourless grape glycosidic aroma precursors
Muñoz-González, Carolina
CSIC
ORCID
;
Cueva, Carolina
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
21
openAccess
2017
Oral tribology: update on the relevance to study astringency in wines
Laguna Cruañes, Laura
CSIC
ORCID
;
Sarkar, Anwesha
artículo
22
openAccess
5-ene-2021
Evaluation of the effect of a grape seed tannin extract on wine ester release and perception using in vitro and in vivo instrumental and sensory approaches
Muñoz-González, Carolina
CSIC
ORCID
;
Criado, Celia
CSIC
ORCID
;
Pérez-Jiménez, María
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
23
openAccess
2014
Impact of the nonvolatile wine matrix composition on the in vivo aroma release from wines
Muñoz-González, Carolina
CSIC
ORCID
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
24
openAccess
2016
Intra-oral adsorption and release of aroma compounds following in-mouth wine exposure
Esteban-Fernández, Adelaida
CSIC
;
Rocha, Nuria
CSIC
;
Muñoz-González, Carolina
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
25
openAccess
2022
Gastrointestinal co-digestion of wine polyphenols with glucose/whey proteins affects their bioaccessibility and impact on colonic microbiota
Tamargo, Alba
;
Cueva, Carolina
CSIC
ORCID
;
Silva, Mariana
CSIC
;
Molinero, Natalia
CSIC
ORCID
;
Miralles, Beatriz
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
26
closedAccess
2012
Antibacterial activity of wine phenolic compounds and oenological extracts against potential respiratory pathogens
Cueva, Carolina
CSIC
ORCID
;
Muñoz-González, Irene
CSIC
ORCID
;
Bustos, Irene
CSIC
;
Requena, Teresa
CSIC
ORCID
;
Campo, Rosa del
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
27
closedAccess
2014
Assessment of probiotic properties in lactic acid bacteria isolated from wine
García-Ruiz, Almudena
CSIC
ORCID
;
González de Llano, Dolores
CSIC
ORCID
;
Esteban-Fernández, Adelaida
CSIC
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
28
closedAccess
2012
Antimicrobial phenolic extracts able to inhibit lactic acid bacteria growth and wine malolactic fermentation
García-Ruiz, Almudena
CSIC
ORCID
;
Cueva, Carolina
CSIC
ORCID
;
González-Rompinelli, E.
CSIC
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
29
closedAccess
2013
Antimicrobial activity of lacticin 3147 against oenological lactic acid bacteria. Combined effect with other antimicrobial agents
García-Ruiz, Almudena
CSIC
ORCID
;
Requena, Teresa
CSIC
ORCID
;
Peláez, Carmen
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Martínez-Cuesta, M. Carmen
CSIC
ORCID
artículo
30
closedAccess
2015
Novel biocompatible silver nanoparticles for controlling the growth of lactic acid bacteria and acetic acid bacteria in wines
García-Ruiz, Almudena
CSIC
ORCID
;
Rodríguez-Álfaro, M. P.
;
Martín-Álvarez, Pedro J.
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
31
openAccess
5-sep-2020
Moderate wine consumption reduces faecal water cytotoxicity in healthy volunteers
Zorraquín-Peña, Irene
CSIC
ORCID
;
González de Llano, Dolores
CSIC
ORCID
;
Tamargo, Alba
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
artículo
32
openAccess
2019
Effect of saliva esterase activity on ester solutions and possible consequences for the in‐mouth ester release during wine intake
Pérez-Jiménez, María
CSIC
ORCID
;
Rocha, Nuria
CSIC
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
33
closedAccess
2016
Fate of the glutathione released from inactive dry yeast preparations during the alcoholic fermentation of white musts
Rodríguez-Bencomo, Juan José
CSIC
;
Andújar-Ortiz, Inmaculada
CSIC
;
Sánchez-Patán, Fernando
CSIC
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
artículo
34
openAccess
2020
Metabolome-based clustering after moderate wine consumption
Esteban-Fernández, Adelaida
CSIC
;
Ibáñez, Clara
CSIC
;
Simó, Carolina
CSIC
ORCID
;
Bartolomé, Begoña
CSIC
ORCID
;
Moreno-Arribas, M. Victoria
CSIC
ORCID
artículo
35
openAccess
2019
Effect of saliva composition and flow on inter-individual differences in the temporal perception of retronasal aroma during wine tasting
Criado, Celia
CSIC
ORCID
;
Chaya, Carolina
;
Fernández-Ruiz, Virginia
;
Álvarez, M. Dolores
CSIC
ORCID
;
Herranz, Beatriz
CSIC
ORCID
;
Pozo-Bayón, Mª Ángeles
CSIC
ORCID
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Moreno-Arribas, M. Victoria
18
Bartolomé, Begoña
13
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Martín-Álvarez, Pedro J.
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5
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5
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4
Criado, Celia
4
Muñoz-González, Irene
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Palabras clave
7
Polyphenols
6
Saliva
5
Antimicrobial activity
5
Lactic acid bacteria
3
Aroma release
3
Malolactic fermentation
3
Phenolic compounds
3
Retronasal aroma
2
Acetic acid bacteria
2
Aroma perception
.
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9
2020 - 2023
26
2011 - 2019