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Título

Radamicine, a production method thereof and the use of same a an inducer of the tipa promotor.

Otros títulosRadamicina, un proceso para su producción y su uso como inductor del promotor tipa.
AutorSantamaría, Ramón I.; Fernández Abalos, José Manuel; Díaz, Margarita; Castro Rodríguez, Julian; Hernández, Librada M.
Fecha de publicación30-mar-2003
CitaciónWO 03/044046 A1
Resumen[EN]The invention relates to a novel tiopeptidic compound which has a determined structure and which is known as radamicine (1). The invention also relates to a method of producing radamacine and the use of said radamacine and the salts and derivatives thereof, in all their stereoisomeric and tautomeric forms, as an inducer of the tipA promoter. The compound thus described is obtained from Streptomyces sp RSP9 culture and differs from other tiopeptidic compounds in that it is a powerful inducer of the tipA promoter. Moreover, the radamicine compound differs from all inducers of the promoter hitherto described in that it does not present an antibiotic activity against any of the Gram-positive micro-organisms sensitive to all of the other tiopeptidic compounds which have been tested before now (Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, etc). [ES]Esta invención describe un nuevo compuesto tiopeptídico cuya estructura ha sido determinada denominado radamicina (1). Asimismo, se describe el proceso de su producción y su uso, así como el de sus sales y derivados en todas sus formas esteriométricas y tautoméricas, como inductor del promotor tipA. El compuesto aquí descrito se obtiene a partir de cultivo de Streptomyces sp RSP9 y difiere del resto de los compuestos tiopeptídicos en que es un potente inductor del promotor tipA. Además, el compuesto radamicina difiere de todos los inductores del promotor descritos hasta la fecha en que no presenta actividad antibiótica frente a ninguno de los microorganismos Gram positivos sensibles al resto de los compuestos tiopeptídicos probados hasta la fecha (Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis etc).
DescripciónFecha de solicitud: 22.11.2003.- Titulares: Consejo Superior de investigaciones Científicas.- Insto. Biomar, S.A. .- Universidad de Salamanca.
URIhttp://hdl.handle.net/10261/31189
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