Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item:
http://hdl.handle.net/10261/309909
COMPARTIR / EXPORTAR:
SHARE BASE | |
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE | |
Título: | Maternal high fat diets based on olive oil protect offspring against nafld features through epigenetic alterations |
Autor: | López-Bermudo, Lucía CSIC ORCID; Luque-Sierra, Amparo CSIC ORCID; Cárdenas-García, Antonio CSIC; Terrón-Camero, Laura Carmen CSIC ORCID; Andrés-León, Eduardo CSIC ORCID CVN ; Rojas, Anabel CSIC ORCID; Martín, Franz CSIC ORCID | Fecha de publicación: | 9-sep-2021 | Citación: | ESPEN Virtual Congress on Clinical nutrition & Metabolism (2021) | Resumen: | Dietary fatty acids intake and their composition play a role in nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) pathogenesis, being the main hepatic manifestation of metabolic syndrome. Maternal obesogenic diet exposure contributes to offspring's NAFLD susceptibility. We examined if a maternal high fat diet (HFD) based on extra virgin olive oil (EVOO), rich in monounsaturated fatty acids and poliphenols, reduces the risk of offspring NAFLD through epigenetic microRNA (miR) changes. | Descripción: | Trabajo presentado en el ESPEN 2021 Virtual Congress on Clinical nutrition & Metabolism, celebrado online, del 9 al 14 de septiembre de 2021 | URI: | http://hdl.handle.net/10261/309909 |
Aparece en las colecciones: | (CABD) Comunicaciones congresos (IPBLN) Comunicaciones congresos (CABIMER) Comunicaciones congresos |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
accesoRestringido.pdf | 15,38 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
CORE Recommender
NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.