Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/309909
COMPARTIR / EXPORTAR:
logo share SHARE BASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE

Invitar a revisión por pares abierta
Título

Maternal high fat diets based on olive oil protect offspring against nafld features through epigenetic alterations

AutorLópez-Bermudo, Lucía CSIC ORCID; Luque-Sierra, Amparo CSIC ORCID; Cárdenas-García, Antonio CSIC; Terrón-Camero, Laura Carmen CSIC ORCID; Andrés-León, Eduardo CSIC ORCID CVN ; Rojas, Anabel CSIC ORCID; Martín, Franz CSIC ORCID
Fecha de publicación9-sep-2021
CitaciónESPEN Virtual Congress on Clinical nutrition & Metabolism (2021)
ResumenDietary fatty acids intake and their composition play a role in nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) pathogenesis, being the main hepatic manifestation of metabolic syndrome. Maternal obesogenic diet exposure contributes to offspring's NAFLD susceptibility. We examined if a maternal high fat diet (HFD) based on extra virgin olive oil (EVOO), rich in monounsaturated fatty acids and poliphenols, reduces the risk of offspring NAFLD through epigenetic microRNA (miR) changes.
DescripciónTrabajo presentado en el ESPEN 2021 Virtual Congress on Clinical nutrition & Metabolism, celebrado online, del 9 al 14 de septiembre de 2021
URIhttp://hdl.handle.net/10261/309909
Aparece en las colecciones: (CABD) Comunicaciones congresos
(IPBLN) Comunicaciones congresos
(CABIMER) Comunicaciones congresos




Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
accesoRestringido.pdf15,38 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo

CORE Recommender

Page view(s)

29
checked on 22-abr-2024

Download(s)

2
checked on 22-abr-2024

Google ScholarTM

Check


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.