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Title

Reduction of volatile acidity in hydroalcoholic liquids for food use

Other TitlesReducción de acidez volátil en líquidos hidroalcohólicos de uso alimentario
AuthorsGuzmán, Julio CSIC ORCID; Tiemblo, Pilar CSIC ORCID; Laguna, Maria Fe CSIC
Issue Date7-Aug-2008
CitationWO 2008092982 (A1)
AbstractThe method described reduces the content of acetic acid and optionally of ethyl acetate by a dialysis process. The membrane features eliminate said substances in short time periods and without energy consumption. The system includes a device substantially comprising two stainless steel chambers separated by a membrane. The design of the membrane is the most appropriate for selective elimination of acetic acid and ethyl acetate because of the rapid diffusion thereof, while the more useful compounds in hydroalcoholic beverages (organic acides, sugars, polyphenols, etc) diffuse more slowly because of their greater molecular size. Also the systems does not require the use of potential gradients prohibited by legislation, such as pressure gradients.
El procedimiento descrito reduce el contenido del ácido acético y opcionalmente del acetato de etilo por un procedimiento de la diálisis. Las características de la membrana eliminan los períodos de tiempo dichos de las sustancias en fin y sin el consumo de energía. Los sistemas incluye que un dispositivo que comprendía substancialmente dos cámaras del acero inoxidable separó por una membrana. El diseño de la membrana es el apropiado más numeroso para la eliminación selectiva del ácido acético y el acetato de etilo debido a la difusión rápida de eso, los ratos los compuestos útiles más numerosos en las bebidas hidroalcohólicas (acides orgánicos, azúcares, polifenol, etc) difunde más mucho lentamente debido a sus tamaños moleculares más grandes. También los sistemas no requieren el uso de los gradientes de potencial impedidos por la legislación, tal como gradientes de presión.
DescriptionFecha de solicitud: 07-08-2008.- Titular: Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
URIhttp://hdl.handle.net/10261/27561
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