English   español  
Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/23979
Compartir / Impacto:
Estadísticas
Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Título

Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarum

AutorRuiz-Barba, José Luis ; Garrido Fernández, A. ; Jiménez Díaz, Rufino
Fecha de publicaciónfeb-1991
EditorSociety for Applied Microbiology
CitaciónLetters in Applied Microbiology 12(2): 65-68 (1991)
ResumenThe phenolic compound oleuropein extracted from green olives was shown to be bactericidal against nine strains of Lactobacillus plantarum isolated from green olive fermentation brines. Heat-treated oleuropein also demonstrated a strong bactericidal effect but not alkali-treated oleuropein, which allowed survival of most of the strains tested. The bactericidal effect was accompanied by changes in the typical bacillary structure and Gram-positive stain of L. plantarum.
Versión del editorhttp://dx.doi.org/10.1111/j.1472-765X.1991.tb00505.x
URIhttp://hdl.handle.net/10261/23979
DOI10.1111/j.1472-765X.1991.tb00505.x
ISSN0266-8254
E-ISSN1472-765X
Aparece en las colecciones: (IG) Artículos
Ficheros en este ítem:
No hay ficheros asociados a este ítem.
Mostrar el registro completo
 

Artículos relacionados:


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.