English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/226764
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE
Exportar a otros formatos:

Title

Canvis als estanys a partir de la reducció de les densitats de peixos

AuthorsBuchaca, Teresa CSIC ORCID; Sabas, Ibor CSIC ORCID ; Osorio, Víctor ORCID; Pou-Rovira, Quim; Miró, Alexandre CSIC ORCID; Puig, Mariàngels CSIC ORCID; Cruset, Eloi; Font, Blanca; Ballesteros, Enric CSIC ORCID ; Lucati, Federica; Suh, Jongmo; Ventura, Marc CSIC ORCID
Issue Date2019
PublisherCSIC - Centro de Estudios Avanzados de Blanes (CEAB)
CitationCanvis als estanys a partir de la reducció de les densitats de peixos. In: Life+ Limnopirineus: Conservació d’hàbitats i espècies aquàtiques de l’alta muntanya del Pirineu. Technical report. E. Carrillo, J. Ninot, T. Buchaca & M. Ventura. Blanes, Oficina Tècnica LIFE+ LIMNOPIRINEUS : 29-40 (2019)
AbstractEn aquest estudi presentem les anàlisis de la sèrie temporal de dades dels cinc anys de seguiment del projecte LimnoPirineus. Els resultats mostren que el grup que presenta una resposta més clara a l’erradicació dels peixos són els macroinvertebrats del litoral, els quals incrementen la riquesa de tàxons al llarg del temps i la seva composició convergeix amb la dels estanys naturals. El canvi en la biomassa de les algues del perífiton és menys acusat i només es produeix allà on hi havia hagut barb roig, sol o acompanyat d’alguna espècie de salmònid. En el sistema pelàgic només s’observava un augment en les abundàncies dels crustacis i una disminució en la biomassa del fitoplàncton allà on hi havia hagut barb roig com a única espècie. Tots aquests canvis i els de paràmetres fisicoquímics (transparència de l’aigua i nutrients) no semblava que repercutissin clarament en la composició del fitoplàncton ni en la de les algues del perífiton dels estanys estudiats.
DescriptionE. Carrillo, J. Ninot, T. Buchaca and M. Ventura. Blanes, LIFE+ LIMNOPIRINEUS Technical Office
URIhttp://hdl.handle.net/10261/226764
ISBN978-84-18199-13-4
Appears in Collections:(CEAB) Libros y partes de libros
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29-40 CAT.pdf1,78 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.