Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/226755
Share/Export:
logo share SHARE BASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE
Title

Eliminació de peixos introduïts com a mesura de restauració dels estanys d’alta muntanya

AuthorsPou-Rovira, Quim; Cruset, Eloi; Font, Blanca; Jurado, Ismael; Cases, Meritxell; Buchaca, Teresa CSIC ORCID ; Sabas, Ibor CSIC ORCID CVN ; Miró, Alexandre CSIC ORCID ; Osorio, Víctor CSIC ORCID; Puig, Mariàngels CSIC ORCID ; Ventura, Marc CSIC ORCID
Issue Date2019
PublisherCSIC - Centro de Estudios Avanzados de Blanes (CEAB)
CitationEliminació de peixos introduïts com a mesura de restauració dels estanys d’alta muntanya. In: Life+ Limnopirineus: Conservació d’hàbitats i espècies aquàtiques de l’alta muntanya del Pirineu. Technical report. E. Carrillo, J. Ninot, T. Buchaca & M. Ventura. Blanes, Oficina Tècnica LIFE+ LIMNOPIRINEUS : 7-27 (2019)
AbstractEntre els objectius del projecte LIFE+ LimnoPirineus (2014-2019) hi havia la restauració ecològica de vuit estanys pirinencs i la recuperació o millora de les poblacions de diverses espècies d’interès comunitari d’aquests estanys, mitjançant l’erradicació o el control intensiu de peixos introduïts de fins a quatre espècies. A la major part d’estanys l’objectiu operatiu ha estat l’erradicació, mentre que tan sols en un d’ells l’objectiu era només dur-hi a terme un control intensiu fins a assolir com a mínim una reducció del 75 % de la població inicial. A finals de 2019 aquests objectius s’han assolit completament per a cinc dels estanys d’actuació, mentre que als tres restants estan a prop d’assolir-se, probablement abans de finals de 2020. S’han posat a punt mètodes d’extracció de peixos basats en la combinació de fins a tres tècniques de captura principals, xarxes, trampes i pesca elèctrica. Es demostra que l’erradicació dels peixos és factible a molts estanys d’alta muntanya, mitjançant una inversió suficient en mitjans materials i humans, i amb una planificació adequada de les operacions. Quan no és factible l’erradicació, el control intensiu mitjançant un esforç sostenible en el temps és també una alternativa a considerar a mitjà termini.
DescriptionE. Carrillo, J. Ninot, T. Buchaca and M. Ventura. Blanes, LIFE+ LIMNOPIRINEUS Technical Office
URIhttp://hdl.handle.net/10261/226755
ISBN978-84-18199-13-4
Appears in Collections:(CEAB) Libros y partes de libros
Files in This Item:
File Description SizeFormat
7-27 CAT.pdf2,49 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work

Page view(s)

106
checked on Mar 28, 2023

Download(s)

51
checked on Mar 28, 2023

Google ScholarTM

Check

Altmetric


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.