English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/22046
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE logo core CORE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE

Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

Obtención y aplicaciones de concentrados y aislados protéicos

Other TitlesProduction and uses of protein concentrates and isolates
AuthorsVioque, Javier ; Sánchez Vioque, Raúl; Pedroche, Justo ; Yust, María del Mar ; Millán, Francisco
KeywordsAislado protéico
Aplicaciones
Concentrado protéico
Obtención
Production
Protein concentrate
Protein isolate
Uses
Issue Date30-Apr-2001
PublisherConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)
CitationGrasas y Aceites 52(2): 127-131 (2001)
Abstract[ES] Se ha real izado una revisión sobre la obtención de concentrados y aislados proteicos vegetales y sus aplicaciones en alimentación humana. Se describen los tres métodos más comunes para la obtención de concentrados proteicos: extracción con agua, con tratamiento térmico o con soluciones hidroalcoholicas. También se describe los métodos más frecuentes de obtención de aislados proteicos, que incluyen en su segunda fase la precipitación isoelectrica de las proteínas o la recuperación mediante ultrafiltración de las mismas. Por último se citan las aplicaciones más importantes de los aislados en alimentación humana, como pueden ser nutricionales o funcionales.
[EN] A review on the production of protein concentrates and isolates and their use in human foods has been carried out. The three methods usually used in the obtent ion of protein concentrates are described: extraction with water, with thermic treatment or with hydroalcoholic solutions. Also the most common methods used for the obtention of protein isolates are described, including isoelectric precipitation or protein recovery by ultrafiltration. Applications of protein isolates in human foods, such as nutritionals or functionals, are also described.
Description5 páginas, 1 figura, 1 tabla.-- Información tecnológica.
Publisher version (URL)http://dx.doi.org/10.3989/gya.2001.v52.i2.384
URIhttp://hdl.handle.net/10261/22046
DOI10.3989/gya.2001.v52.i2.384
ISSN0017-3495
E-ISSN1988-4214
Appears in Collections:(IG) Artículos
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
387.pdf53,84 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.