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http://hdl.handle.net/10261/22029
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dc.contributor.author | Salas, Joaquín J. | - |
dc.date.accessioned | 2010-03-08T09:49:32Z | - |
dc.date.available | 2010-03-08T09:49:32Z | - |
dc.date.issued | 2000-06-30 | - |
dc.identifier.citation | Grasas y Aceites 51(3): 168-172 (2000) | en_US |
dc.identifier.issn | 0017-3495 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10261/22029 | - |
dc.description | 5 pages, 3 figures, 2 tables. | en_US |
dc.description.abstract | [EN] Olive pulp lipoxygenase regiospecificity and hydroperoxide lyase substrate specificity are important parameters in order to justify #e volatile composition of olive oil. A new radiolabelling method to determine simultaneously these properties using only thin layer chromatography steps is described in the present work. The method involves incubation of an enzyme preparation from olive pulp with radiolabelled linoleate, followed by the fractionation of the resulting lipid products, previously treated with 2,4-dinitrophenyl hydrazine, on thin layer chromatography plates coated with polyethylenglycol400. The results obtained are in agreement with previous studies carried out by other methods. | en_US |
dc.description.abstract | [ES] La regioespecificidad de la lipoxigenasa y la especificidad del sustrato hidroperóxido liasa de pulpa de aceituna son parámetros importantes en la justificación de la composición en volátiles del aceite de oliva. En este trabajo se describe un nuevo método de marcaje radioactivo para determinar simultáneamente estas propiedades, usando sólo etapas de cromatografía en capa fina. El método implica la incubación de una preparación enzimática de pulpa de aceituna con linoleato marcado, seguido del fraccionamiento de los productos lipídicos resultantes, previamente tratados con 2,4-dinitrofenil hidrazina, sobre placas de cromatografía en capa fina soportadas con polietilenglicol 400. Los resultados obtenidos están de acuerdo con estudios previos llevados a cabo con otros métodos. | en_US |
dc.description.sponsorship | The support of the E.C. (AIR 3-93-1967) is gratefully acknowledged. | en_US |
dc.format.extent | 563639 bytes | - |
dc.format.mimetype | application/pdf | - |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.publisher | Consejo Superior de Investigaciones Científicas (España) | en_US |
dc.rights | openAccess | en_US |
dc.subject | Flavor | en_US |
dc.subject | Hydroperoxide lyase | en_US |
dc.subject | Lipoxygenase | en_US |
dc.subject | Olive | en_US |
dc.subject | Olive oil | en_US |
dc.subject | Specificiiy | en_US |
dc.subject | Aceite de oliva | en_US |
dc.subject | Aceituna | en_US |
dc.subject | Aroma | en_US |
dc.subject | Especificidad | en_US |
dc.subject | Hidroperóxido liasa | en_US |
dc.subject | Lipoxigenasa | en_US |
dc.title | Simultaneous determination of the lipoxygenase and hydroperoxide lyase specificity in olive fruit pulp | en_US |
dc.title.alternative | Determinación simultánea de la especificidad de la lipoxigenasa y de la hidroperóxido liasa en pulpa de aceituna | en_US |
dc.type | artículo | en_US |
dc.identifier.doi | 10.3989/gya.2000.v51.i3.474 | - |
dc.description.peerreviewed | Peer reviewed | en_US |
dc.relation.publisherversion | http://dx.doi.org/10.3989/gya.2000.v51.i3.474 | en_US |
dc.identifier.e-issn | 1988-4214 | - |
dc.type.coar | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | es_ES |
item.languageiso639-1 | en | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairetype | artículo | - |
Aparece en las colecciones: | (IG) Artículos |
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