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Invitar a revisión por pares abierta
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dc.contributor.authorSalas, Joaquín J.-
dc.date.accessioned2010-03-08T09:49:32Z-
dc.date.available2010-03-08T09:49:32Z-
dc.date.issued2000-06-30-
dc.identifier.citationGrasas y Aceites 51(3): 168-172 (2000)en_US
dc.identifier.issn0017-3495-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10261/22029-
dc.description5 pages, 3 figures, 2 tables.en_US
dc.description.abstract[EN] Olive pulp lipoxygenase regiospecificity and hydroperoxide lyase substrate specificity are important parameters in order to justify #e volatile composition of olive oil. A new radiolabelling method to determine simultaneously these properties using only thin layer chromatography steps is described in the present work. The method involves incubation of an enzyme preparation from olive pulp with radiolabelled linoleate, followed by the fractionation of the resulting lipid products, previously treated with 2,4-dinitrophenyl hydrazine, on thin layer chromatography plates coated with polyethylenglycol400. The results obtained are in agreement with previous studies carried out by other methods.en_US
dc.description.abstract[ES] La regioespecificidad de la lipoxigenasa y la especificidad del sustrato hidroperóxido liasa de pulpa de aceituna son parámetros importantes en la justificación de la composición en volátiles del aceite de oliva. En este trabajo se describe un nuevo método de marcaje radioactivo para determinar simultáneamente estas propiedades, usando sólo etapas de cromatografía en capa fina. El método implica la incubación de una preparación enzimática de pulpa de aceituna con linoleato marcado, seguido del fraccionamiento de los productos lipídicos resultantes, previamente tratados con 2,4-dinitrofenil hidrazina, sobre placas de cromatografía en capa fina soportadas con polietilenglicol 400. Los resultados obtenidos están de acuerdo con estudios previos llevados a cabo con otros métodos.en_US
dc.description.sponsorshipThe support of the E.C. (AIR 3-93-1967) is gratefully acknowledged.en_US
dc.format.extent563639 bytes-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.language.isoengen_US
dc.publisherConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)en_US
dc.rightsopenAccessen_US
dc.subjectFlavoren_US
dc.subjectHydroperoxide lyaseen_US
dc.subjectLipoxygenaseen_US
dc.subjectOliveen_US
dc.subjectOlive oilen_US
dc.subjectSpecificiiyen_US
dc.subjectAceite de olivaen_US
dc.subjectAceitunaen_US
dc.subjectAromaen_US
dc.subjectEspecificidaden_US
dc.subjectHidroperóxido liasaen_US
dc.subjectLipoxigenasaen_US
dc.titleSimultaneous determination of the lipoxygenase and hydroperoxide lyase specificity in olive fruit pulpen_US
dc.title.alternativeDeterminación simultánea de la especificidad de la lipoxigenasa y de la hidroperóxido liasa en pulpa de aceitunaen_US
dc.typeartículoen_US
dc.identifier.doi10.3989/gya.2000.v51.i3.474-
dc.description.peerreviewedPeer revieweden_US
dc.relation.publisherversionhttp://dx.doi.org/10.3989/gya.2000.v51.i3.474en_US
dc.identifier.e-issn1988-4214-
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501es_ES
item.languageiso639-1en-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeartículo-
Aparece en las colecciones: (IG) Artículos
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