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Invitar a revisión por pares abierta
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dc.contributor.authorJorge, Neuza-
dc.contributor.authorGuaraldo Gonçalves, L. Ap.-
dc.contributor.authorDobarganes, M. Carmen-
dc.date.accessioned2010-03-03T09:29:58Z-
dc.date.available2010-03-03T09:29:58Z-
dc.date.issued1997-02-28-
dc.identifier.citationGrasas y Aceites 48(1): 17-24 (1997)en_US
dc.identifier.issn0017-3495-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10261/21854-
dc.description8 pages, 1 figure, 6 tables.en_US
dc.description.abstract[EN] Conventional and high oleic sunflower oils as well as 50% mixture of both of them were heated at different temperatures under well-controlled conditions. Total polar compounds, the main groups of polar glycerides, total polar fatty acids, the main groups of polar fatty acids and the loss of initial fatty acids were quantitated. The most outstanding results demonstrated the primacy of the formation of glyceridic polymerization compounds during heating at high temperatures. After transesterification of the samples dimeric fatty acids was the most significant group of compounds obtained. As expected, linoleic acid was preferentially involved in the formation of polar fatty acids, although the participation of oleic acid became very important at low concentration of linoleic acid. Finally good statistical figures were obtained for the regression of polar fatty acids on polar compoundsen_US
dc.description.abstract[ES] Aceites de girasol convencional y alto oleico así como una mezcla al 50% de ambos fueron calentados a diferentes temperaturas bajo condiciones controladas. Se cuantificaron los compuestos polares totales, los grupos principales de glicéridos, ácidos grasos polares totales, los grupos principales de ácidos grasos polares y la pérdida de ácidos grasos iniciales. Los resultados más relevantes demostraron la primacía de la formación de compuestos de polimerización glicerídicos durante el calentamiento a altas temperaturas. Después de la transesterificación de las muestras, los ácidos diméricos constituyeron el grupo más significativo de compuestos obtenidos. Como era esperado, el ácido linoleico contribuyó preferentemente en la formación de los ácidos grasos polares, si bien la participación del ácido oleico fue muy importante a bajas concentraciones de ácido linoleico. Finalmente, se obtuvieron buenos resultados estadísticos para la regresión entre ácidos grasos polares y compuestos polares.en_US
dc.description.sponsorshipThis study was supported by an EU grant (AIR1 GT92-0687) and by GICYT (ALI 95-0736). Neuza Jorge was supported by a fellowship from GNPg (Brasil).en_US
dc.format.extent1566984 bytes-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.language.isoengen_US
dc.publisherConsejo Superior de Investigaciones Científicas (España)en_US
dc.rightsopenAccessen_US
dc.subjectFatty acid composition (influence)en_US
dc.subjectPolar fatty acids (formation)en_US
dc.subjectPolar glycerides (formation)en_US
dc.subjectSunflower oil heateden_US
dc.subjectAceite de girasol calentadoen_US
dc.subjectÁcidos grasos polares (formación)en_US
dc.subjectComposición de ácidos grasos (influencia)en_US
dc.subjectGlicéridos polares (formación)en_US
dc.titleInfluence of fatty acid composition on the formation of polar glycerides and polar fatty acids in sunflower oils heated at frying temperaturesen_US
dc.title.alternativeInfluencia de la composición de ácidos grasos en la formación de glicéridos polares y ácidos grasos polares en aceites de girasol calentados a temperaturas de frituraen_US
dc.typeartículoen_US
dc.identifier.doi10.3989/gya.1997.v48.i1.763-
dc.description.peerreviewedPeer revieweden_US
dc.relation.publisherversionhttp://dx.doi.org/10.3989/gya.1997.v48.i1.763en_US
dc.identifier.e-issn1988-4214-
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_6501es_ES
item.openairetypeartículo-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
Aparece en las colecciones: (IG) Artículos
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